Zanimljive registarske tablice
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Zanimljive registarske tablice
Uveli su ih samo zbog prihoda u tim mestima, da lokalne samouprave imaju od čega da žive i to je deo decentralizacije...
Meni je bzvze da svako selo ima svoju tablicu ali kada malo bolje razmislim i nije...
Meni je bzvze da svako selo ima svoju tablicu ali kada malo bolje razmislim i nije...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Moja registracija je ZA 003 ŽE (za tri želje ili žene
)

Isto sam i ja razmisljao, prvo bzvz, a posle skontao da i nije lose.samo polako napisao: Meni je bzvze da svako selo ima svoju tablicu ali kada malo bolje razmislim i nije...

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Fora je da su uveli naša slova da bi imali više kombinacija, jer je tako "moralo", a ispostavilo se da mora samo zbog Beograda. Niko ne kaže da je Obrenovac trebao biti zasebna opština, ali su mogli dati zasebne reg. tablice. Ja bi tablice podelio i na ZE(MUN), NB(Novi Beograd) i još par, tako da se oslobodi dovoljno kombinacija tako da se ne moraju koristiti naša slova. Inače me zabole da li mi na autu stoji BG ili NB ili šta već.
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ma ta prica im ne pije vode. Sa ili bez tih nekoliko nasih karaktera nista se ne bi promenilo, i tako postoji opcija sa 4 broja. Dakle ono sto je raspravljano vec mnogo puta, a to je, neka me neko ispravi ako gresim, bez nasih karaktera ima 25 slovnih karaktera, sa nasim 30, dakle broj kombinacija je 25^2 x 10^3=625000, a 30^2 x 10^3=900000, svakako nedovoljno za BG.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To sa 4 broja traje odavno kod taksista. Trebalo bi da kad obrnu do 999 onda to ide na sva kola?
Имам једно потпитање...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Kad obrnu sve ostale kombinacije onda da. A ja sam video te taksi table sa 4 broja samo u BG sto mi je i logicno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Na BG sam i mislio, a kontam da neće još dugo da prođe dok ne počnu i na obične da stavljaju.
Имам једно потпитање...
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Sa našim karakterima ima više od 30dragvorl napisao:Ma ta prica im ne pije vode. Sa ili bez tih nekoliko nasih karaktera nista se ne bi promenilo, i tako postoji opcija sa 4 broja. Dakle ono sto je raspravljano vec mnogo puta, a to je, neka me neko ispravi ako gresim, bez nasih karaktera ima 25 slovnih karaktera, sa nasim 30, dakle broj kombinacija je 25^2 x 10^3=625000, a 30^2 x 10^3=900000, svakako nedovoljno za BG.

Naša abeceda + qwyx
Da je neko imao mozga, kao što nije, mogao je da reši problem i bez stranih karaktera i samo naših (šćčđž) jednostavno predvidevši da tablica pored oznake grada ima još pet ili šest bilo slovnih bilo numeričkih karaktera, a ne kao sad tri numerička plus dva slovna.
Dragvorl ako te ne mrzi izračunaj koliko bi bilo kombinacija u tom slučaju odnosno 35 mogućih karaktera po mestu puta 5 ili 6 mesta.
Dragvorl ako te ne mrzi izračunaj koliko bi bilo kombinacija u tom slučaju odnosno 35 mogućih karaktera po mestu puta 5 ili 6 mesta.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Prilično sam siguran, mada ne 100%, da slovo Q ne postoji među mogućim znakovima. Neka me neko ispravi ako grešim.Neskica napisao:Sa našim karakterima ima više od 30dragvorl napisao:Ma ta prica im ne pije vode. Sa ili bez tih nekoliko nasih karaktera nista se ne bi promenilo, i tako postoji opcija sa 4 broja. Dakle ono sto je raspravljano vec mnogo puta, a to je, neka me neko ispravi ako gresim, bez nasih karaktera ima 25 slovnih karaktera, sa nasim 30, dakle broj kombinacija je 25^2 x 10^3=625000, a 30^2 x 10^3=900000, svakako nedovoljno za BG.![]()
Naša abeceda + qwyx
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja nikad nisam video
Nema Q
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Izgleda da nema slova q (nemam pojma zbog čega su ga izostavili ) možda zato jer se onda na tablicama nebi znalo da li je nula ili slovo o ili pak slovo q .
Te "stranjske" karaktere su uveli zbog većeg broja kombinacija iako je logičnije bilo ižmešati slova i brojeve.
Te "stranjske" karaktere su uveli zbog većeg broja kombinacija iako je logičnije bilo ižmešati slova i brojeve.
Mogli su i bez gradskih/opštinskih oznaka, ne vidim u čemu je razlika.