ovo drugo u recenici je cinjenica i jos uvek reper. kad se pojavi neko brzi poredice se sa njim...
@laki - ne znam kakvim si me ti to argumentima razuverio... jesi pokazao da je zamena ulja i filtera u bmw-u jeftinija - nisi...da su svecice koje se menjaju na 100-200k km ( interesantna razlika, samo duplo, ili pricamo napamet ) po ceni slicne onima koje se kod drugih menjaju na 50.000km, da bi po km bile jeftinije - nisi...znamo li cenu potrosnih delova kocionog sistema kod oba vozila - ne znamo...znamo li ista konkretno - ne znamo...
ja lepo pre 3 strane napisah -
ali niko nista da napise konkretno, neka me demantuje slobodno...kao sto rekoh, zao mi je sto ne mogu da nadjem to gde sam pisao, pa nisam hteo da pricam napamet, ali sam siguran da su u srbiji intervali skraceni, i da na tom motoru mali servis ide sigurno na manje od 20k km. opet cu po secanju, cifra je preko 200e...i da, postoji bitna razlika izmedju obicnog osnovnog odrzavanja i postoje automobili sa 2l turbomotorom i cenom redovnog servisa ispod 150e...dragan napisao: ali ajde da ne nagadjamo, a vi mislite drugacije, ako neko ima neke konkretne cifre neka baci na sto...
to sto bmw dileri daju besplatno odrzavanje je zaista odlicna stvar, a mislim i da nisu jedini, ako se ne varam mecka je prva pocela kod nas sa tom praksom, a verujem da ce je i drugi slediti, kao sto slede i povecanje garancije ( evo, da budem ironican, cak i reno moze da se pohvali garancijom od 5 godina, za neke modele besplatnom, za neke uz doplatu zavisi od modela, i moj auto je bio u punoj garanciji celih 5 godina uz doplatu od 200-300e ( evo da spomenem i reno, da flojd ima sta kasnije da citira

ali, ne vozi se auto samo do 100.000km, pogotovo ovde u srbiji...ogromna vecina ljudi koji kupe polovnjake ovde nikad ni ne vide tu kilometrazu. e onda ide odrzavanje...
ako te ne mrzi, mozes li napisati kakvo je stanje kod alfe koju takodje vozis, koja je kilometraza, koliko ste presli, da li je bilo kvarova i koliko je kostala opravka...?
edit - srescu ovih dana kolegu koji je kupio taj 328i pa cu ga dobiti neke konkretne cifre...