Ovako nesto: http://www.ebay.com/itm/EZRMS4000-EZ-Re ... 0308960836
Sme da se puni, otkuda to. Milion puta sam tako punio, sve moguce vrste aku.nikaragva napisao: I zasto ne sme da se puni, dok je aku na autu?
Ne znam da li si ispratio dogadjaj sa diznama pre mesec i nesto... Kada su konacno stavljene dizne nakon ciscenja, drugar me je pozvao i pitao jesam li skoro menjao akumulator... Dakle, nisam prvi. Hladan motor nije primao gas, jedva je moglo da se krene... Ucitani parametri i sve je proradilo kako treba.nikaragva napisao:Da li znas zasto je komp pobrljavio? Podatke koje on cuva i koji mu trebaju, se cuvaju i bez struje. Meni je auto najduze cini mi se, bio bez akumulatora 24h. Nista se lose nije desilo. Cak ni radio stanice nije zaboravio, valjda ima neka Li Ion baterija koja cuva stanice. Takodje podesavanja na BC su ostala ...Sloba napisao:Na novijim kolima ne smeš ni tako, da ti se ne dogodi ono što se meni dogodilo sa 206-icom. Ako je akumulator duže van kola, komp može da pobrljavi. Svi problemi koje sam imao bili su zbog skidanja akumulatora, ne zbog dizni kako sam mislio. Pre mesec dana sam dopunjavao akumulator punjačem i to bez skidanja klema. Neki kažu da se to ne sme raditi, ali sam dobio zeleno svetlo od znalca. Opet, ograđujem se jer ne znam da li to važi za sva kola i za sve vrste punjača.
I zasto ne sme da se puni, dok je aku na autu? Pa kako se puni sa alternatorom? Manje vise je sve isto, sem sto se motor ne vrti. Da li je moguce da su i to uspeli da useru
Tacno cu uzeti golf 2 u inat novotarijama
Ima logike, radni parametri motora su razliciti od komada do komada vozila, i prilagodjeni lokalnom benzinu i lokalnim klimatskim uslovima. U fabrici ne znaju unapred na kojoj pumpi ce se tociti, i koja mesavina goriva. Auto sam stvara svoje mape tj prilagodjava ih uslovima iz realnosti.nikaragva napisao:Iskreno, meni je glupost da se radni parametri motora, cuvaju u memoriji koja se brise gubitkom napajanje. Pogotovo u danasnje doba!?
Ne znam koji bi motiv bila proizvodnja takvih automobila, danas kada su memorije mongostruko jeftinije nego pre 10-20 godina.
Kod mene je kompjuter izgoreo isto tako jedan znalac drmnuo punjac direktno bez skidanja i stvorio mi 300e trosak (u to vreme sam bio bas pocetnik i nista nisam znao o kolima)Sloba napisao:Na novijim kolima ne smeš ni tako, da ti se ne dogodi ono što se meni dogodilo sa 206-icom. Ako je akumulator duže van kola, komp može da pobrljavi. Svi problemi koje sam imao bili su zbog skidanja akumulatora, ne zbog dizni kako sam mislio. Pre mesec dana sam dopunjavao akumulator punjačem i to bez skidanja klema. Neki kažu da se to ne sme raditi, ali sam dobio zeleno svetlo od znalca. Opet, ograđujem se jer ne znam da li to važi za sva kola i za sve vrste punjača.