Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Re: Grčka 2012

Post od Med »

Evo prodje pet dana u Psakoudiji a sad nastavak 30 km nize
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I mi preko Makedonije na Atos (treći prst, Halkidiki). Nismo osetili put, ali smo ga mudro podelili na dva dana zbog klinca, 1,5g, sa kuntanjem u Skoplju.

Nema nigde gužvi, baš smo brzo stigli, malo jače od 9h sa vozikanjem po Skoplju, oko pola sata, i Beograd pre toga isto jedno pola sata.

Ko vozi brzo i ima sreće sa policijom, sigurno može za ispod 8h da stigne do ovde.

Preporučujem put kroz Grčku i Makedoniju po danu, jer ima ozbiljnih rupa na putevima.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja sam hteo da delim put na 2 dela (klinac 15m), ali sam skapirao da ništa ne mogu da dobijem, jer nemamo 2 cela dana za put. Kako ste se vi organizovali?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Do tamo bez spavanja (i s klincem i bebom kojoj rastu zubi) a nazad sa spavajem u motelu Predejane jer se veći ispovratio u MK a upišo u sedište u Grdeličkoj :D.
Zapamtio sam dobro da je oba puta oko 650km granica do koje može danju da se predje uz normalne pauze. I sa jednim detetom prošle i sa bebom pride ove godine.
Boringly average, but also perfect for school run mums
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

ja sam sabio put za oko osam sati, do nea kalikratia, 40 km od soluna. takođe malo dete 9 meseci....

od tih osam sati sat i po smo smo imali pauze, 10 minuta na granicama, a mali je prespavao oko 3 sata.

znači za oko 6 sati aktivne vožnje sam prešao skoro 700 km. po guglu mi vreme za taj put računa 7h 42 min.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Mi smo prošle godine krenuli oko 5:30 i stajali 2x na po sat vremena, možda i više. Bebac bio 3m, sisao i spavao ceo put :) Dakle, 750 km do Sithonie bez problema, ali ove godine je druga priča.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ujutru rano krecem za Skoplje pa u nedelju nastavljam za Grcku.
Kako bese za svetla, je l su obaveza i u MK i u GR ?
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

U GR nije obavezno.
A i da jeste, ne bi poštovali.
Jedino što poštuju i to ponekad, je pravilo vožnje desnom stranom puta. Sve ostalo je podložno nepoštovanju. :)
Evo, danas sam bio u par kafića, dva restorana i u pošti. Svuda se puši bez pardona. Par njih je u redu u pošti zakurblalo neke smrdljive cigarete i niki ništa. Jedan se ugodno namestio ispod znaka zabranjeno pušenje, htedoh ga uslikati sa cigarom u ustima, ali nisam smeo, makar sam "Servika, Veligradi" mislim da bih nadrljao.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Heinz napisao:Ja sam hteo da delim put na 2 dela (klinac 15m), ali sam skapirao da ništa ne mogu da dobijem, jer nemamo 2 cela dana za put. Kako ste se vi organizovali?
Nismo mu dali da zaspi oko 11, naklopali ga lepo i krenuli oko 1. On obično lako zaspi u autu, ali retko spava preko 1h. Onda je malo gledao crtaće, pa je žena prešla pozadi, onda malo dranja i pred Skoplje je opet zakuntao. Oko 5-6, ne znam ni sam, već smo bili raspakovani u hotelu i otišli u šetnju po starom gradu --> to je bio poseban doživljaj, stvarno je makedonski jezik postao retkost u najlepšem delu starog grada... :(

Sutradan smo isto spontano ustali, doručkovali lep hotelski doručak i laganezi krenuli ka Grčkoj. Priča ista, odmah je zakuntao, spavao jedno sat vremena, onda opet dranje, malo crtaća, još malo dranja i eto nas u Grčkoj rano poslepodne da se fino raspakujemo i odemo na plažu kada je najlepše. :)

edit: najvažnije sam zaboravio, bukirali smo od nedelje i nismo planirali da delimo put. Palo mi je napamet u petak, pa smo preko interneta rezervisali i krenuli u subotu, umesto u nedelju.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

I mi smo od nedelje dole. Samo sto ne mozemo da krenemo u 13h nikako u subotu :-). Najverovatnije cemo ranom zorom u nedelju.

Destination Kalogria :smile:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nakon 12 dana u Grckoj u hotelu Porfi Beach mogu komotno da otvorim temu "Zasto je Grcka tu gde jeste", kao i temu "Zasto Makedonija nije ni tamo gde jeste".
BTW, ako se dvoumite da li da pravite pauzu za rucak u Romantiku ili motelu Makedonija, nemojte vise. Romantik je cista 10-tka, "Makedonija" je cista 1-ica. Ambijent nikakav, kao motel iz 80-tih, konobar dosao i doneo jelovnik. Jos ga pitam sta moze brzo da se spremi, da se ne zadrzavamo. Kaze moze sve za 15-20min, jos sav u nekom fazonu kao da smo on i ja neki drugari... Odabrali nakon minut, cekali ga da se pojavi 15 min medjutim nema ga... Usao unutra i uopste ne izlazi ni oko da baci na goste... Klinka pojela njenu kasicu iz teglice, ustali i otisli. Inace oni imaju "nacrtane" 4 zvezdice. Budale!
Makedonski put rupa na zakrpu, kolotrazi, izbocine i udubljenja, sramota sto to naplacuju.

Grcka - jedina zemlja u Evropi pored Srbije gde ulicna rasveta radi u po bela dana. :) (mislim da svaki Svaba popizdi kad ode na odmor tamo i vidi to, a zna da se toj istoj Grckoj stalno daju i zajme zesce pare).
Voznja - divljacka... Mentoli... Limit 60, ti vozis 80, on te pretice preko duple pune i jos ti svira... Kao sto rece Code, saobracajnih pravila nema. Jedino pravilo je da ne smes paliti klimu u autu, nego otvoris prozor i izbacis ruku koliko mozes. Oko 66% vozaca Grka to radi, nemam pojma zasto. Da li nemaju klimu ili je ne pale da pristede ili su jednostavno tako navikli. Taksista vozi u sumrak bez svetala na otvorenom putu, kad vidis neki pick-up sav zardjao sklanjaj se.... gomila cjunera, sa folijama, fake izduvima, sijalicama i lampicama u boji, nenkama, branicima da ti pamet stane itd... :kezo:

Prosle godine je septembar bio super, ove godine mislim da nece i da ce sezona biti ranije zavrsena. Pre podne je ok, ali poslednja 4 dana je svako popodne pocinjao da duva vetar koji je pracen talasima. Kad dune s mora, prilicno je hladno ako si izasao iz vode. Poslednja 2 dana je donosio i meduze na obalu, a veceri su postajale hladnije.

Ko ide sa desne strane Sithonie, neka bude spreman da mu se ponekad pojavi prljavstina kao posledica pozara u Ouranopolisu. Preporucujem plazu na Ormos Panagias (valjda se tako pise, izmedju Vourvourou i Ag Nikolaos), krupan pesak iliti sitan sljunak iliti afrakcija :) kakogod ga nazvali, more sjajno, nema guzve, jedino sto popodne krene da dolazi gorepomenuta prljavstina od paljevine.

Poslednjih par dana od kada duva s mora je i voda zamucenija, takodje i hladnija.

Gledajuci vecernje guzve u Nikitiju i Neos Marmarasu, cini mi se da ove sezone u isto vreme kao i prosle ima oko 30% manje gostiju, mozda i vise... Mada, Porfi Beach je maltene non-stop pun. Kad smo dosli bilo je 80% Srba i skroz je ok bila ekipa kada uporedim sa ovom sada. Gomila Rumuna i Bugara koji su operisani od vaspitanja. Drago mi je da smo otisli...
Najveca zamerka hotelu je sto nema wi-fi u sobama vec moram u lobby kadgod hocu da vidim bilo sta na netu. Ostalo je ok, ako izuzmemo tucu oko hrane tj vazda prazno sve na buffet dorucku i veceri pa se konobari ubijaju od dopunjavanja, ali ne moze kad balkanske gladne oci trpaju na tanjir vise nego sto pojedu za ceo dan. Presedne ti.
Cistacica Makedonka, prica Srpski, prijatna zena.... bastovan i "husmajstor" Makedonac iz Strumice, prica Srpski, uvek na usluzi, ok lik.

Sve u svemu, fino.... idemo dalje!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ovo može da se svrsta pod - Kako preživeti odmor ? :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nemoj tako, ima lepih stvari koje se podrazumevaju ali ih nisam isticao, kao npr to da je tzatziki uglavnom bio odlican. :)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

U Romantiku sam. Sacuvaj Boze sta Makedonci rade sa putevima. Tuga. Valjda cemo stici zivi.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

@ Ogi
Nije tebi lako sa tolikim nezadovoljstvom sa svim i svačim. Koji si ti negativan tip pa to je strašno. Ti samo tražiš ono što ti smeta i zbog toga ne vidiš ono što je lepo.
Čoveče na godišnjem si, opusti se i gledaj samo lepe stvari, a ružne ignoriši.
Texonja napisao:BTW, ako se dvoumite da li da pravite pauzu za rucak u Romantiku ili motelu Makedonija, nemojte vise. Romantik je cista 10-tka, "Makedonija" je cista 1-ica. Ambijent nikakav, kao motel iz 80-tih, konobar dosao i doneo jelovnik. Jos ga pitam sta moze brzo da se spremi, da se ne zadrzavamo. Kaze moze sve za 15-20min, jos sav u nekom fazonu kao da smo on i ja neki drugari... Odabrali nakon minut, cekali ga da se pojavi 15 min medjutim nema ga... Usao unutra i uopste ne izlazi ni oko da baci na goste... Klinka pojela njenu kasicu iz teglice, ustali i otisli. Inace oni imaju "nacrtane" 4 zvezdice. Budale!
Ja imam potpuno suprotno iskustvo iz restorana Makedonija i svima sam ga toplo preporučio. Lokacija uz sam put te nema potrebe skretanja sa istog, usluga korektna, izuzetno čisto, hrana odlična, cene niske, a što se tiče ambijenta nešto nisam obraćao pažnju, a i nije mi bitno za usputno kraće zaustavljenje radi ručka.
Odgovori