Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od ftj »

Kad bi se sabrali koliko ima radnika i preduzetnika koji rade na crno verujem da bi bila mrtva trka. Najbolje su mi firme koje imaju više stotina zaposlenih na crno, recimo security agencije pa čak i neke u stranom vlasništvu...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kad stranci vide kako se ovde radi brzo i oni za profit pocnu da igraju po ovdasnjim pravilima. Tu opet drzava sebi skace u stomak.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije samo crno, puno njih radi i u sivoj zoni. Mada je crno puno gore jer ti ljudi nemaju ni penziono ni zdravstveno pa za to moraju da se dovijaju...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

To ce biti problem u nadolazecem periodu sto se posledica neplacanja doprinosa tice.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

sve to ostecuje drzavu, penziono ( ali ko penziju mozda i ne doceka, morace kod lekara sigurno ) i zdravstveno, sto je jos veci problem...
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

S tim mora drzava konacno da presece jer ovako ispada da su zapravo budale oni koji redovno i uredno placaju poreze i doprinose (tj. rade po zakonu), dok oni koji rade na crno i varaju drzavu ispadaju pametni i snalazljivi. To sto ce drzava propasti zbog takvih meni kao pojedincu nije mnogo bitno jer ja tu nista ne mogu da sprecim, ali mi smeta sto ce ta ista drzava onda kad zafali novca u budzetu (sto je posledica delovanja sive zone) istog trenutka povecati poreze, doprinose, takse i slicne namete i tako jos vise oterati u dubiozu one koji se drze zakona.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

I penziono i zdravsteno su veliko zlo, to dok ne resimo mozemo samo da tripujemo o izlasku iz balege.

Inace, funny story: ovih dana sam dobio po ko zna koji put potvrdu da zdravstvo treba privatizovati. Cerka je imala visoku temperaturu i zena mi kaze da nece da je vodimo u DZ nego da cemo zvati doktorku da dodje. Na moj zbunjen pogled dobijem objasnjenje kako nasa doktorka radi i privatno i to po kucama. Inace, ja sam dva-tri puta zakacio sa njom posto mi je uvek na pitanja odgovarala sa par reci, da me sto pre otkaci (da naglasim, nije problem u strucnosti, tu je svi hvale, ali je klasicno neljubazna).
Dodje doktorka, med i mleko jebote, druga osoba. Poigra se sa detetom, pregleda je detaljno, poprica sa nama detaljno, uzme pare i ode. Ja frapiran, dok nisam porazmislio o tome i skapirao da nemam cemu da se cudim. Umesto da se oslanjamo na prostu ljudsku zelju za parama, mi apelujemo na savest i postenje - divan koncept za opste stvari, ali boze sacuvaj da postavis sve bitno u zemlji na takve noge...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

To je lutrija. Mi imamo u DZ super pedijatra, a i DZ funkcioniše dobro. Osim što se ponekad zakačim sa sestrom kad pretera sa ubacivanjem preko reda.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Taj fazon, cista lutrija. Mi hteli drugu doktorku u startu, ali je ta bila prebukirana, pa nam zapala ova koja je super doktor ali na drzavnom poslu prosto osljari.
Ovo sto ja radim je gospodski, platis 2000 dindzi i dodje ti doktor gajbi, ne cekas sa brdom bolesne dece, nema uletanja preko reda, nista. Ali problem je sto to ne mogu ljudi tako sebi da priuste a jos plus da placaju doprinose za zdravstvo. Paradoks je da kad ja odvedem dete u DZ na "besplatan" pregled "besplatnog" zdravstva, DZ to naplati od Fonda, i to ne nesto mnogo manje od 2000 dinara. Obaska sto zena i ja dajemo tolike pare svaki mesec na doprinos za zdravstvo da bi dobili privatni coverage da se useres...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sve razumem, ali ne bih u diskusiju. Ćale ima bajpas, defibrilator, operisao je trbušnu aortu, razne druge intervencije i terapije, non stop je po lekarima... Neko iskoristi skoro potpuno, neko ništa.
Pri tome dinara lekarima nismo dali, ni za njega, ni za ženu kad se porađala...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Rakhil napisao:Taj fazon, cista lutrija. Mi hteli drugu doktorku u startu, ali je ta bila prebukirana, pa nam zapala ova koja je super doktor ali na drzavnom poslu prosto osljari.

Jos jedna od stvari za koje se zna da se rade-ali se precutkuje i dalje. I u zdravstvu drzava treba da prelomi: hoces da radis kod nas ili privatno? A ne kako sto je sad slucaj, od drzave primaju platu(koja im dodje kao sigurica dzeparac) rade preko q, a ubiraju kajmak i sa strane.

Vecinju njih bi naterao da progutaju Hipokratovu zakletvu. Sa sve ramom.

P.S: ili dati nama(pacijentima) da se odlucimo. Ili placamo socijalno i penziono drzavi, ili hocemo privatno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

:plusone:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

:plusone:

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Heinz napisao:Ćale ima bajpas, defibrilator, operisao je trbušnu aortu, razne druge intervencije i terapije, non stop je po lekarima... Neko iskoristi skoro potpuno, neko ništa.
Normalno je da statistički gledano stariji više troše zdravstveno od mlađih, iako je uplaćivanje obrnuto. Negde sam čitao da se u USA 90% medicinskih troškova napravi u zadnjih par meseci života.
Odgovori