Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Corona virus

Post od steva_anya »

:-)

Mislim da pratis apsolutno pogresne, ali slobodno nastavi.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Bas Stevo jako populisticki i povrsno gledas cinjenice... Definitivno situacija nije ista, ali tvoj smer analiza je bas ogranicen... Daj grafikone bolnickih zauzeca i smrti, to su jedino stvarno merljivi parametri..

Interesantan video... Inace covek je uvek imao realno i dobro izbalansirane stavove...

PS: Kod nas (NL) poceli opet malkice ublazavanje nekih mera jel se zavrsilo leto :)

(NL) periodicna analiza kanalizacije :) na virus..
Prikačeni fajlovi
340A26B2-5AC4-4BC9-9885-9685B731AAC1.jpeg
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Slobodno iznesi koliko su gde zauzeti i raspolozivi kreveti.

To sto niko nema argument, studiju i svaki drugi komentar je ad hominem za mene, ne menja cinjenice koje ja samo iznosim-prenosim. :)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Corona virus

Post od ikac2000 »

steva_anya napisao::-)

Mislim da pratis apsolutno pogresne, ali slobodno nastavi.
Ok, sledeci put kad mi nesto ne bude bilo jasno, idem zubara da pitam :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ad hominem :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Nije ništa "činjenica" dok se ne dokaže, a ti iznosiš "mišljenje" i ponavljaš pitanja...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ti onda preskoci moje postove

Evo jos jednom cinjenica a ne misljenje, cisto da se vidi sta sam postovao ;)
Prikačeni fajlovi
20200828_204100.jpg
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Evo ovako, mada znam da bezveze pisem, posto ocigledno nismo na istim talasnim duzinama.

Desni grafikon je baziran na podacima do aprila, tako pise.

Osim sto apaolutno nedostaje koliko se ljudi zarazi jednim, a koliko drugim, za bilo kakvo poredjenje ove dve slike na kraju godine.

Mora da se obrati pazna i na to da je sezona gripa npr 3 meseca, sezona kovoda je za sada non stop.

Dakle kad na kraju godine podvicemo crtu, pa se vidi koliko je ljudio zakacilo, pa se recimo pogleda koliko je ljudi umrlo u nekim zemljama gde su mere bile mizerne, gde bi se vukla paralela, sa npr. merama tokom gripa, tj nikakvim.

I na kraji kljucno, taman da se sve uklopi da je isto i od gripa i od kovida, imamo jos jedan faktor, sad ih ima 2.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Najbolja stvar je da svako iznese svoje misljenje, zapazanje, stav, kakav god bio. Pa kad prodje vreme, a ide bas brzo, da svako vidi sta je pisao i mislio.
Nebitno ko je koliko i za sta u pravu :)

Bax sa tobom koji panicis i pises kao da cemo svi pomreti ja tesko da mogu da nadjem zajednicku misao oko Corone, ali nemam nista protiv toga sto pises - slobodno nastavi. :)

Nego, jesu Kon i ekipa iz struke prebrojali one tabele iz Corona softvera sto je BIRN pisao?! Ili se prave mutavi i dalje?!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Mogu da pisem kolko hocu, ne koristimo isti protokol komunikacije, i nema nacina da sinhrinizijemo stavove...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Nema ni potrebe da mislimo isto :)

Ti slobodno pisi kako cemo pomreti, ja cu slobodno pisati da necemo :)
Krojf
Reactions:
Pridružio se: 24 Jun 2020, 15:37
Garaža: Citroen C5 Business line

Post od Krojf »

Danas sam prvi put pričao sa nekim ko nije verovao u koronu pa je zakačio. I to porodično on, otac i majka, čak u ono vreme policijskog časa su se svađali sa komšijama njegovi roditelji zbog toga što su im neke komšije govorile da im ne dolaze dok traje korona.

Navodno su mu roditelji dobili u Prnjavoru na pijaci a onda i njega zarazili, otac mu je 16. dan već u bolnici, on je izašao u ponedeljak, majka mu izlazi danas.

Kaže da su ga pluća nenormalno bolela a da je imao osećaj da ima paučinu u ustima i penio non stop. Otac mu već 16. dan ima takav problem i izgleda da neće preživeti. '67 godište čovek.
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

steva_anya napisao: 29 Avg 2020, 01:29 Nema ni potrebe da mislimo isto :)

Ti slobodno pisi kako cemo pomreti, ja cu slobodno pisati da necemo :)
Stevo nisi u pravo. U Makedoniji svaki dan umru 5-7 ljudi od korone. Ja ne znam u cemu je problem u nasoj medicini posto Makedonija ima svega 2 miliona (verovatno manje populacije) a ako uradimo neku sporedbu sa Srbijom koja bi trebalo da ima 8 miliona to bi trebalo da kada bi vukli paralele X4 20-28 ljudi. Zamisli kada bi se kod vas to desavalo , dali bi onda verovao u smrtnost korone? Smrtnost kod nas na pacijente ukljucene na respirator je 99%, tacnije samo se jedan pacijent od pocetka izvukuo pa sada ih u neke bolnice i ne ukljucuju. Porediti grip koji ima smrtnost od 0,1% i koronu koja je mnogo zaraznija i ima smrtnost bar kod nas od preko 5% (tacnije 5,34%) je neseriozno i za jednog laika a ne za neko koji mozda nije doktor ali je ipak u medicini u struci. Da ne pricam da svaki dan kod nas ima neko koji gubi zivot na vozrast od 40 godina. Ponekad i neko mladji. Nije zajebancija korona niti je smrtnost namaljena... dodusa ranije smo imali i po 10-15 u dan umrli od korone. Za jedna godina od grip u MKD umiru maximum 35 ljudi a mi smo na manje od godinu dana (tacnije na 6 meseca od prvog oficijalnog slucaja)na broj oko 600 ljudi.
nick79
Reactions:
Pridružio se: 27 Feb 2014, 07:26

Post od nick79 »

Nešto u poslednje vreme i ne pratim redovno ovu temu ali nikako da uhvatim koju tezu Steva zastupa. Vidim da stalno postavlja ovde neka pitanja, ne znam od koga očekuje ovde neki odgovor i šta je poenta te pasivne agresije.

Hoćeš da kažeš da je priča oko corone naduvana i da zapravo ne postoji neka realna opasnost? Ok to je tvoje mišljenje, ali čini mi se da su pisao da tvoji roditelji izbegavaju kontakte sa drugima. Možda sam i pomešao, možda to nisi ti pisao. Ali ako je tako, da li su izbegavali kontakte i npr pre 3 godine u sezoni gripa?

Ja ne mislim da je Corona bezopasna, vodim računa o sebi i ljudima u svojoj okolini. Nosim masku u javnim zatvorenim prostorima. Dozvoljavam da postoje ljudi koji u to ne veruju i to mi je sve potpuno ok sve dok ne ugrožavaju ljude oko sebe. Npr kod moje supruge došla koleginica na posao iako imala temperaturu tu jutro. Mislim koji ti intelektualni patuljak treba da budeš da uradiš tako nesto? Pa iako nije Corona, možda je neki drugi virus.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

nick79 napisao: 29 Avg 2020, 12:30 Nešto u poslednje vreme i ne pratim redovno ovu temu ali nikako da uhvatim koju tezu Steva zastupa. Vidim da stalno postavlja ovde neka pitanja, ne znam od koga očekuje ovde neki odgovor i šta je poenta te pasivne agresije.
Dobrodošao u klub :rofl: sumnjam da postoji iko kome je jasna teza koju Steva zastupa. Tj, da li ona uopšte postoji ili je samo poenta da pokaže kako su lažni neki (mnogi) podaci koje dobijamo, jer mi to eto ne znamo.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Zaključana tema