Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Novi Sad

Post od shandu90 »

programer napisao:Ja sam trenutno kod socijalnog i ocaj je sto se tice parkinga. Pre mozda godinu dana je i bilo moguce naci mesto relativno blizu, sad vec nema sanse. Ovaj deo gde sam ja podseca na Grbavicu, ali je bar mirnije. Kraljev park deluje kao mozda dobra lokacija.
A V. Karadzica mi je hit ulica. U ulici tabla 'Pozarni put' a toliko je uska i jos parkirana vozila stoje. Da puknes od smeha.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Darko, verovatno nisi procitao recenicu do kraja gde sam napisao da zena nece ni da cuje za kucu :) ali ako te ne mrzi, daj podatke, zvacu.
Petrovaradin je sasvim OK deo grada. Dovoljno daleko od grada,a opet, brzo se stigne u centar. Da pravim kucu, to mi nije opcija jer je svaka kuca koja ne ostvaruje prihode, rupa bez dna.
Imam ponudu da menjam stan za gotovu kucu u Veterniku, sve komplet uredjeno,kuca stvarno odlicna. Ali pazite sad. Vlasnik kuce ima 3 dece, i sve je bilo ok dok su deca bila mala i dok su deda i baba bili zivi da ih cuvaju i dovoze i odvoze u vrtic. Posle su deca porasla, treba ici na treninge, muzicku skolu itd. a baba i deda se razboleli,a deca jos uvek nisu dovoljno velika da mogu ici sami autobusom.
I on zbog svega toga kupi veliki stan u gradu i sad nikome ne pada na pamet da ide vise u Veternik. Kuca im stoji prazna.

Prosle godine se komsija 2 sprata ispod mene se selio u inostranstvo,prodavao stan,ja mu nudio zamenu i doplatu. On nije hteo,a sad mi kaze da je trebao da prihvati jer ga je prodao za kes. A sad je preko zaradio pare pa gleda da opet nesto kupi u NS ali su sad cene skocile.
Trenutno najrealnija opcija je da uzmem stan od komsije, vrata pored mene. Neki ljudi iz Bosne kupili stan deci da imaju gde da zive dok studiraju,a klincima ne pada na pamet da uce. Otac popizdeo, rekao da ce decu vratiti nazad u Bosnu a stan prodati prvom ko naidje.
ili opcija, da svoj stan izdam, a iznajmim neki veci i dodam npr. 100-150eur. To je trosak oko 1500eur godisnje.
Bio sam pre neki dan u jednoj Galens zgradi na Somborskom bulevaru. Ono je uzasno koliko je losa zvucna izolacija.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

member napisao: 18 Okt 2018, 22:17 Da pravim kucu, to mi nije opcija jer je svaka kuca koja ne ostvaruje prihode, rupa bez dna.
Merak nema cenu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Za zivot u kuci treba vise love nego u stanu. Uvek ima nesto da se radi, plus dok se ugreje mozes da se slikas. Gde god sam bio, smrzavao sam se. Greju se pojedine prostorije i to povremeno. Udjes u kupatilo npr. kao da si usao u hladnjacu. To nikad nisam mogao da razumem. Tako isto i kod bivse. Bitno da nije htela u stan, navikla gospoZa galantno da zivi. Jbm ti i onu kvarcnu sto smo je vukli za sobom non stop.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pitanje para kao i uvek. Ako nemas para da odradis izolaciju i prozore, onda nemas para ni za grejanje i u kuci hladno, a duva na sve strane. Kad se to odradi grejanje je osetno manji izdatak. Sad opet sve zavisi da li neko hoce da ide u gacama i majici ceo dan, to nije uglavnom jeftin uzitak u kuci, sem odabranima, a takvih kuca je u Srbiji 10%.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Nije to pitanje para.
Na svaku prednost kuće spram stana, ja bih za kuću mogao navesti 3 mane.
Koji merak može biti košenje trave,farbanje ograde,dosadne komšije koje gledaju tudja posla, i još mali milion nekih gluposti.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Ovo za komšije je najveća mana zgrada a ne kuća, nešto si pomešao.
A travu kosim da dete može da iznese tobogan, igračke, ljuljašku, dođu mi prijatelji pa roštiljam na dvorištu.
Ogradu sam farbao pre 5 godina i još uvek izgleda odlično, nije to svakodnevni posao.
Moj pokojni deda iz Boke kotorske je za stanove govorio da su to kapunjere(italijanska reč valjda, za kokošinjac).
Osim manjih troškova i manje rada ne vidim nijednu prednost stana u odnosu na kuću.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nije stan za svakoga. 4 godine sam u zgradi posle 40 u kući i hoću nazad. Ovde ništa ne zavisi od mene, ljudi su stoka, upravnik smrad itd.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

member napisao: 18 Okt 2018, 23:23 Nije to pitanje para.
Ok ako tebi nije to je super, ali vecini ljudi, a ja poznajem uglavnom ljude srednjeg do malo boljeg materijalnog stanja i te kako jeste. I to ne samo sad, i ranije je izdatak za grejanje bio stavka koja se nije placala usput.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Zivim dve godine u stanu posle 25 u kuci i mogu da kazem da je stan bolji zbog lelemudanja, sve ostale prednosti su na strani kuce. Lupis bedem 2,5m oko kuce i ne vidi te niko. Kuca nije za teske neradnike, kome je problem da pokosi travu tome je i jednosoban stan previse.
Ali sto se tice troskova - slazem se, dosta su veci u kuci. Zgradu ne smatram kao svoju ni 1% pa isto tako me boli dupe za fasadu, hodnik, itd., na sta u kuci moras da pazis.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Koliko često se izvode takvi radovi u kući? Fasada, hodnik, pucanje neke cevi... Jednom u X godina?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Gaginh0 napisao: 19 Okt 2018, 09:17 Zgradu ne smatram kao svoju ni 1% pa isto tako me boli dupe za fasadu, hodnik, itd., na sta u kuci moras da pazis.
Jbg sad ispada da treba samo da ti je lepo u stanu, cisto i uredno, a to sto dolazis do istog smrdljivim hodnikom to te bas briga? Valjda treba o svemu da se vodi racun, da bude pristojno i uredno koliko moze u zgradi
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Vladapetr napisao: 19 Okt 2018, 09:22 Koliko često se izvode takvi radovi u kući? Fasada, hodnik, pucanje neke cevi... Jednom u X godina?
Zavisi koliko je matoro,koliko je kvalitetno radjeno, i koliko se odrzava. Mi smo na novijoj kuci posle 20-ak godina radili krov, na staroj ove godine posle 60 skoro. Vodovodne cevi menjane pre koju godinu komplet. Krecenje redovno. Uvek bude nesto, ali ako se kvalitetno odradi traje to bas dugo.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

dragvorl napisao:
member napisao: 18 Okt 2018, 23:23 Nije to pitanje para.
Ok ako tebi nije to je super, ali vecini ljudi, a ja poznajem uglavnom ljude srednjeg do malo boljeg materijalnog stanja i te kako jeste. I to ne samo sad, i ranije je izdatak za grejanje bio stavka koja se nije placala usput.
Nisi me razumeo.
Ne govorim o novcu u nekom apsolutnom iznosu. Nije pitanje para nego nekih drugih okolnosti.
Što je napisao i Gagi, lelemudanje je jedna od njih.
Ali kad si već pomenuo, ja za gradsko grejanje preko Informatike platim oko 600eur godišnje.
Za te pare se i kuća može lepo ogrejati, i to duplo veća kvadratura. Više ne nervira što ta Informatika dere kožu s ledja. Dolazi mi potrošnja vode po 15m³ a ja ceo mesec nisam bio tu. Takodje i taj fiksni iznos za grejanje. Nije mi problem da potrošim i 50m³ ali ću to i platiti ako sam potrošio.
A ne da drugi troše koliko hoće, ja 0, u plaćamo po pola.
Kuća mi tu ne odgovara jer ceo januar, juli i avgust nisam tu. Plus još veoma često u tokom ostalih meseci se dešava da po 10-15dana nisam tu. Stan zaključam i ćao. A oko kuće ima zajebancije čak i kad je prazna.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kabal napisao: 19 Okt 2018, 09:23
Gaginh0 napisao: 19 Okt 2018, 09:17 Zgradu ne smatram kao svoju ni 1% pa isto tako me boli dupe za fasadu, hodnik, itd., na sta u kuci moras da pazis.
Jbg sad ispada da treba samo da ti je lepo u stanu, cisto i uredno, a to sto dolazis do istog smrdljivim hodnikom to te bas briga? Valjda treba o svemu da se vodi racun, da bude pristojno i uredno koliko moze u zgradi
Ne naravno, ali ako ti otpadne krec/boja u hodniku u kuci ili se prospe nesto po zidu moras odmah to sam da saniras, a hodnici u zhradama se saniraju jednom u sto godina. A i u zdradama imaju cistaci/ce koje smesno kostaju pa opet nemas brige. Neces placati da ti neko ocisti sve sto se shebe u kuci.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori