TV - Audio - Video - bela tehnika
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Sve gore navedeno je dokaz da zelimo odma i sad, da je muzika izgubila one cari kada si morao da se potrudis da nadjes muziku koju si zeleo da cujes, ploce su se dovlacile iz inostranstva. Evo danas mnogi poznate grupe i pevaci sto su nekada snimali na vinil danas imaju posebne edicije koje izdaju upravo na vinil, dakle vinil nije umreo. Cak se i povecala potraznja za klasicnim gramofonima.

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Eh da je bar tako uniformno. Ima tu sekti kao i auto svetu. Vinildžije, cedeaši, dakovci, strimeraši, lampaši, tranzistoraši, slušaldžije, hornaši, kompresoraši, ribonaši, srebroljupci, bakarnoljupci, mogao bi do sutra 

Mislim da je po sredi iskljucivo nostalgija, nista drugo.
I za vreme Tita sve je bilo bolje...
- grujicd
Ima nešto i u fizičkom medijumu koji pustiš i slušaš, kad sednem da slušam i uzmem IPad da kontrolišem kolekciju samo prebacujem, teško mi je da se prepustim da poslušam ceo album kao što je zamišljeno. Od svog hi-fi-ja realno najviše muzike slušam na telefonu i bubicama kad sam u pokretu.
Valjda sam već previše oštećen poplavom informacionih stimulansa da bi mogao samo da sedim i slušam muziku.
Pa evo i sad, bacio sam koncert Davida Gilmora na platno a evo me kuckam po forumu. Tužno.
Valjda sam već previše oštećen poplavom informacionih stimulansa da bi mogao samo da sedim i slušam muziku.
Pa evo i sad, bacio sam koncert Davida Gilmora na platno a evo me kuckam po forumu. Tužno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Jeste to je tužno, ali je česta pojava...zato se i ne radi tu o nostalgiji.
- BAJKER
grujicd napisao: Ima tu sekti kao i auto svetu. Vinildžije, cedeaši, dakovci, strimeraši, lampaši, tranzistoraši, slušaldžije, hornaši, kompresoraši, ribonaši, srebroljupci, bakarnoljupci, mogao bi do sutra

- grujicd
Upropastili su nas mobilni, tableti i refresh na svaki minut da dobijemo onaj fiks kad ima nešto novo.
- starac vujadin
Sve je tu do ljudi...oni su kreirali takve sisteme i na ljudima je da odluče hoće li to konzumirati ili neće.
Na tebi je da li ćeš da bacaš jedno oko na forum, a da drugim slušaša koncert ili ćeš samo koncertu da se posvetiš.
Na tebi je da li ćeš da bacaš jedno oko na forum, a da drugim slušaša koncert ili ćeš samo koncertu da se posvetiš.
- BAJKER
Evo kako danasnja deca reaguju na nesto sto je svako dete znalo 80"
http://www.youtube.com/watch?v=Uk_vV-JRZ6E
http://www.youtube.com/watch?v=Uk_vV-JRZ6E

Kako su ova deca radoznalo retardirana.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Losa ti je tacka gledista, pogotovo sto toliko gledas na stranu ekvilajzera koji uprkos ultra jakim DSP-evima i dalje valjaju samo za sub i ni za sta drugo.Laki021 napisao:Sa moje tacke gledista, stvar je vrlo prosta, savremena tehnika je daleko superiornija od stare, samo je pitanje sta zelite i na koji nacin postici. Ne postoji to sto se savremenim uredjajima ne moze postici i to na jednostavniji nacin, samo je pitanje sta se zeli.
Da je tako jednostavno svi bi pazarili "pedesetokanalni" A/V receiver od 5k evra i presli igricu - ali malo sutra

Poslednja izmena od Delija u 03 Maj 2016, 21:48, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
U današnje je vreme je muzika postala nešto što se konzumira usput u autu, dok gledaš TV, surfuješ na tabletu i sl.starac vujadin napisao:Sve je tu do ljudi...oni su kreirali takve sisteme i na ljudima je da odluče hoće li to konzumirati ili neće.
Ja ne pamtim otkad nisam seo u fotelju da poslušam jedan CD kao što sam uradio pre neki dan... i to samo da bi osetio zvučnike. Mada sumnjam da će me dugo držati...
Nema moderna muzika ni car slusanja kao nekad. Kada je sve sintetizovano i pusteno kroz brdo filtera mozes dovesti seja kalaca i napraviti glas da parira nekome iz milanske opere.
- starac vujadin
Propušteno je kroz filtere i preproducirano jer autori nemaju ideje, a time zamagljuju nedostatak melodije i teksta...a nemaju ideje jer za ideje treba imati vremena da se muzici posvetiš i da skupljaš ideje. Nekada su isti muzičari pravili duple albume, objavljivali svake godine nove albume, a sada jedva porode nešto svakih 5-6 godina i pomaže im cela armija koautora. Zato se sempluje, obrađuje, kompilira...malo ima nečeg stvarno novog.