Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Pa taman Ns-Nis 240km/h. To mu dođe kao trka F1, nije to neki umor[FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY]
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Na našem autoputu neki kruzing 160 km/h je maksimalno što bih ja vozio. Preko toga mi nije bezbedno, a 40 preko ograničenja je dovoljno brzo da se stigne brže od planiranog. Mislim da sam jednom samo vozio u sred noći kad nikog nije bilo. Tad sam i kroz celu madjarsku terao 160-180, a kroz Srb 160. Zimski period, ali nije bilo leda,snega. Pustoš, dva auta nisam sreo usput. Oko 2,3 ujutru.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam jednom samo gazio astru 180 bg-ns i nikad vise. Zujalo mi je u usima kao da sam celo vece pored koncertnog ozvucenja stojao. Sto se tice kie, drugarov ceed sw mk1 me je pozitivno iznenadio. Mada sam ga i ja vostio na auto putu i ne muci se taj motor uopste.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
druga sam pokupio kod minhena na AE i vozio nazad ka meni i lik se odjednom iznenadio kada je video cajger na 180. Sve normalno, stabilno, nije bučno.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
E?McGruja napisao:Da se ne lažemo, 160 kao kruz brzina prija tek u D segmentu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Za brzu vožnju je potrebna veća koncentracija, ali u kraćem vremenskom periodu.
Vozili smo u koloni do Palica konstantno 180-200, ako nema saobracaja, nije problem.ljubitelj napisao:Ogranicenje je 120 kod nas, vozis duplo to je 240km/h.
I ne umoris se u voznji? Sta znam meni je sve preko 180 zahtevno po pitanju koncentracije, bez obzira nas autoput ili neki drugi.
Jednom sam platio kaznu za snimak radarom na 182 i tek sam tada pri kocenju radi zaustavljanja shvatio koliko je to brzo.
Ja ne mogu da zamislim kako bi ti vozio 240 do npr Nisa ili Novog Sada i da se ne umoris u toj voznji.
Ka Nisu je vec tamo oko Cuprije problem da se odrzava bilo sta preko 160 sa normalnim kolima, samo zbog stanja puta.
Mene su snimili iz jagodinske policije, e sad da li je Cuprija, Paracin ili gde tacno deonica ne secam se vise tacno. Pisali prijavu na 182, kod sudije dobio novcanu kaznu jer je prvatog tipa i tako se zavrsilo.
Tek posle sam shvatio da se mnogo ne dobija a dosta gubi naporom za takvu voznju.
Kako god, kako sam stariji sve manje me interesuje neko jurcanje i napor kada dobro planiranje puta lako omoguci da se na vreme stigne na cilj.
Tek posle sam shvatio da se mnogo ne dobija a dosta gubi naporom za takvu voznju.
Kako god, kako sam stariji sve manje me interesuje neko jurcanje i napor kada dobro planiranje puta lako omoguci da se na vreme stigne na cilj.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da li po zakonu smeju na putnicki automobil da se zalepe one oznake ogranicenja kao na teretnim vozilima?
Smeju nakon sto odradis atest/ homologaciju i upise ti se u saobracajnu evidenciju o autu odnosno dozvolu nova kategorija vozila.
Obavezne su, stavise da obeleze takvu kategoriju vozila.
Onda se pridrzavas tog novog ogranicenja, i po njemu se odredjuju kazne za prekoracenje brzine.
To znaci da ako je nalepnica 80 onda i na auto putu ne smes da predjes 80km/h. Samo primer.
E sad, u praksi ne znam da policija ili tehnicki pregled proveravaju te nalepnice i usaglasenost sa papirima, tj nisam cuo.
Obavezne su, stavise da obeleze takvu kategoriju vozila.
Onda se pridrzavas tog novog ogranicenja, i po njemu se odredjuju kazne za prekoracenje brzine.
To znaci da ako je nalepnica 80 onda i na auto putu ne smes da predjes 80km/h. Samo primer.
E sad, u praksi ne znam da policija ili tehnicki pregled proveravaju te nalepnice i usaglasenost sa papirima, tj nisam cuo.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Te nalepnice vise nisu obavezne, bar su meni tako rekli na tehnickom prosle god.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
A da li ograničenja i dalje važe?
Vanovi su uglavnom ograničeni na 80, što mi je oduvek bilo smešno. Nije mi jasno zbog čega?
Vanovi su uglavnom ograničeni na 80, što mi je oduvek bilo smešno. Nije mi jasno zbog čega?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Član 45**
Brzina kretanja vozila na putevima prema vrsti vozila ograničava se na:
1) 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna motorna vozila čija najveća
dozvoljena masa nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h,
Brzina kretanja vozila na putevima prema vrsti vozila ograničava se na:
1) 80 km/h - za autobuse i autobuse sa priključnim vozilom za prevoz tereta kao i za teretna motorna vozila čija najveća
dozvoljena masa nije veća od 7.500 kg, osim na autoputu gde je najveća dozvoljena brzina 100 km/h,

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Mene vise interesuje da li bih ja mogao da popasem neku kaznu ako bih na putnicki automobil zalepio neku od tih nlepnica, cisto radi fore?
Na svoj auto lepiš šta oćeš