Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Grčka

Post od Ogi »

aviator napisao:...
Prelepo izgleda. Cisto, sve kao pod konac. Jesi li isao obilaznicom oko Volosa ? Da li si obilazio okolna mesta ? Da li si bio daleko u brdu ? Jedino mi nije jasna ova stvarno premala plaza, mada deluje slatko i ususkano.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

To za put ziva istina. Meni vecina govorila krs put, los, ne idi do Mermerne plaze a ono tucanik i mozes voziti 30 na sat.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

ivica122 napisao:Na primer najbolja po meni, Kontogialos. Asfalt je skroz do plaze ali sve tesno i puno krivina a uz to nizbrdo. I do Glyfade nije pesma. Takodje se motas. Generalno su na Krfu tesniji i krivudaviji putevi nego na Lefkadi, to je cinjenica. Takodje je saobracaj dosta gusci na Krfu.
Moj je utisak da je Krf pesma, dva puta sam bio. Do svih meni omiljenih plaza se stize mnogo lakse nego na nekim drugim ostrvima. Ima plaza do kojih se moze samo camcem ali one i nisu promovisane pa vecina ljudi ne zna za njih. Jesu putevi krivudavi i uski ali su prohodni. U tome i jeste draz.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ogi napisao:
aviator napisao:...
Prelepo izgleda. Cisto, sve kao pod konac. Jesi li isao obilaznicom oko Volosa ? Da li si obilazio okolna mesta ? Da li si bio daleko u brdu ? Jedino mi nije jasna ova stvarno premala plaza, mada deluje slatko i ususkano.
Kad smo putovali za Horto, išao sam obilaznicom, a u povratku sa odmora, prošli smo kroz Volos, prošetali, kafa, šoping...
U kopnu smo bili samo u nekom selu na ručku(jagnjetina). Ukusno, nada sve prijatno i opušteno. Još kad čuju Servia(Srbija, kako oni kažu), širok osmeh uz obavezno: "Ortodokso!"
Na istočnu obalu Piliona nismo išli, jer su neki Beogradjani mojoj ženi, po povratku odatle, ispričali sve najgore o putevima (te strmo, te serpentine, te loš put,...)
Plaža je stvarno mala, ali ni jednom nije bilo problema da se nadju prazne ležaljke. Animatori su se stvarno trudili da nas "razvuku" na razne aktivnost (ronjenje, jedrenje na dasci ili camcu, ture biciklima po okolini, ...), tako da sam samo triput popio espreso na plaži.
Posebno mi se svidela jutarnja tišina, kad samo čuješ šum mora, kao i popodnevna "siesta" kad nema žive duše po kompleksu hotela. Tad sam i fotografisao one okačene slike, jer su na ostalima moja familija i ljudi koje smo tamo upoznali.
Najzanimljivije je što nikakvo obezbedjenje, čuvara ili portira nisam video. Samo službenici na recepciji. Ma opušteno 200%. Kakva "Glcka kliza" kako kažu u Solunu.
Iduće godine ponovo idemo na Pilion ali u neko seoce. Zafalile su nam večernje šetnje obalom i pijuckanje po lokalnim kafanicama.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Onda definitivno Kato Gatzea za mirniju varijantu ili Kala Nera za urbaniju.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Slika

Drugi auto po izboru za vuču je bio Touareg, nisam zagledao oznake, samo mi se dopao ovaj tegljač čamaca :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Je li ovo parking u Sivoti?
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ovo je Porsche.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa da, prvi je ovaj Cayenne a drugi Touareg...
Neka ekipa ronilaca kod Lagomandre, neki mršavko liči na mlađeg mršavog i malo ružnjikavog Senu. :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

Omiljeno mesto za slikanje na Sitoniji ima novi izgled. Tvorac čuvene okamenjene sirene uzeo je alat u ruke i uništio zaštitni znak ove plaže. Neverovatno ali istinito!
Tvorac čuvene okamenjene sirene na plaži Orange Beach na Sitoniji Karipidis Dionisos uništio je svoj rad iz 1997. godine. A razlog je krajnje bizaran! Gospodin Karipidis je kažnjen sa 531€ zbog navodnog "uništenja pejzaža" izgradnjom sirene, a zapravo je njegov rad ovu plažu proslavio i učinio je unikatnom. Gospodin Karipidis je poslao pismo gradonačelniku Sitonije 3. marta 2014. godine, upozoravajući da, ukoliko opština i dalje nastavi da insistira na plaćanju novčane kazne, on će početi da sa rušenjem sirene. Nakon skoro godinu i po dana prepiske sa državnim institucijama, čoveku je dozlogrdilo i uradio je ono što je i rekao, krenuo je sa rušenjem sirene u avgustu...
Šteta što će plaža zbog birokratije i "uništenja prirodnog pejzaža" poprimiti potpuno novi izgled.
(inače, umetnik je nudista, znamo da ih ima i na ovoj plaži)

Slika

Slika

Slika
Poslednja izmena od dpkg u 07 Nov 2015, 10:05, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Čovek bi pomislio da je birokratija bez mozga naš patent, ali izgleda da nije :glavomuzid:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Verovatno da je to ipak balkanska boleština..... :thumbdown:

Velika šteta za sirenu ali i plažu.... :uf:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Idioti. Šta reći drugo. :( To je inače najlepša plaža na Sitoniji i celom Halkidikiju.

TT
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions: