Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Geza »

Delija napisao: 28 Okt 2017, 23:59
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

I sta prikleto id toga nije tacno?

I gde tu pise da neko ne treba da ide ako mu se ide i da je bolje nego u DE?
Haluciniras ili ne znas da citas?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pa jesi li napisao da se živi bolje, veće prosečne plate, kupuje se više novih vozila, a mi se u stvari bavimo nekom "patkometrijom"?
To je tvoj odgovor na temi gde 99% ljudi iznosi podatke o zastrašujućoj bedi i sve goroj situaciji u svom neposrednom okruženju?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Hanse. Klanjam ti se. Ozbiljno :klanjamse:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Tako je, i stojim iza toga!

A kako ti to prevodis u to da niko ne treba da ide u DE, da mu tamo nece biti bolje i da je u Srb super, pojma nemam!
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ma ko se to ovde bavi patkometrijom, oholi stvore? Ljudi kukaju da su gladni i da ne mogu osnovno deci da obezbede ni sa 10+ sati posla dnevno, hoće da idu preko samo da sebi obezbede najosnovnije. Ti im napišeš da im je sad bolje nego pre godinu ili dve (iako svi koji smo ovde znamo da NIJE) a tvoj brat po pameti u više postova brani tezu kako su eto i u Nemačkoj radnici nezadovoljni.

Želudac mi se okreće kakve gluposti čitam.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa jasno je meni da tebi matematika nije jaca strana pa u brojeve ne verujes, te je pouzdanije rekla kazala...
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

passenger napisao: 29 Okt 2017, 00:23 Problem je što je ljudima u Srbiji pun kurac onih koji im pričaju kako se dobro živi u Srbiji, a da oni to ne vide ispred nosa. I svi to pričaju ljudi iz inostranstva sa novim autima, koji putuju 12 sati avionom na letovanje, kupuju nove telefone čim izadju, imaju elektronike u kući u vrednosti od dvogodišnjeg kućnog budžeta prosečne Srbije. Neće narod sluša to, ježe se od toga :)
Baš ovo mislim, kad pišem da je malo degutantno kad neko takav razlaže nekome šunjavome kako mu je u stvari sve bolje i bolje a on ne zna da li da kupi zimske gume ili grejanje za zimu. Onda sam ja glup i serem. Ne bih mogao da sam takav čovek i da imam milijone jer čoveka ne čine pare i BMW nego druge osobine.

I da, svi mi ( da i mi, koji ne živimo dole ) želimo da ide Srbiji bolje, i da , ide malo po malo na bolje, ali sa takvim tempom, i stanjem koje jeste dole, trebače još par generacija da stignu neki normalan nivo. A istina je, da pored svega, treba promeniti i razmisljanje i svest ljudi, tu se slazem.

I imam jedno pitanje. Ko od vas bi otišao da prezivi mesec dva u kozi jednog radnika iz Srbije sa dvoje dece, bezposlenom ženom i da je podstanar ( a takvih ima ogromno u Srbiji ). Evo da vas vidim heroje kako bi preziveli i da li bi posle i njemu pricali kako nije toliko lose u Srbiji?

Jebemti al ste me izprovocirali a uopšte ne živim u Srbiji, kako li je onima koji stvarno žive dole neču ni da znam.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

E licimura li, ljudi nemaju sta da jedu, a on pazari autobus... Ccc... :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Bitno je da si se i ti javio, treći iz ohole ekipe sposobnjakovića.
Laki021 napisao: Pa jasno je meni da tebi matematika nije jaca strana pa u brojeve ne verujes, te je pouzdanije rekla kazala...
Sram te bilo, kakve gadosti pišeš. Ljudi se ubijaju jer ne mogu da plate dugove, ne primaju plate mesecima, i ono od onog što zvanično prime moraju gazdi da vrate deo na ruke. A ti im ispred nosa mašeš statistikama koje ti je Vučić odštampao... Ma zemlja pod tobom smrdi.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Srbiji ide na bolje samo u javnim nastupima bezkicmenjaka na rts-u i pinku. Svakome ko ima iole dodira sa razlicitim slojevima ovog drustva je jasno da je stanje sve gore i gore. I ne, ne vide se ni naznake pomaka i neka perspektiva...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Vladapetr napisao:Bitno je da si se i ti javio, treći iz ohole ekipe sposobnjakovića.
Laki021 napisao: Pa jasno je meni da tebi matematika nije jaca strana pa u brojeve ne verujes, te je pouzdanije rekla kazala...
Sram te bilo, kakve gadosti pišeš. Ljudi se ubijaju jer ne mogu da plate dugove, ne primaju plate mesecima, i ono od onog što zvanično prime moraju gazdi da vrate deo na ruke. A ti im ispred nosa mašeš statistikama koje ti je Vučić odštampao... Ma zemlja pod tobom smrdi.
Znas Vlado, kad je neko uspesniji od mene, ja imam tendenciju da ga pazljivo slusam, ocigledno zna nesto sto ja ne znam, mozda mi bude korisno.
Ti sa druge strane mislis da si najpametniji i najsposobniji te se odmah pisvadjas na mrtvo. Opet zivotni cilj ti je da odes iz Srb, te je logicno da se covek zapita kako je prokleto moguce da takav lik ne moze takav relativno prosto zadatak da obavi. Ebem li ga, mozda ima veze sa cudnim kamatnim racunom il sta li je vec...

Strasno je sto ne nekima ovde merilo uspeha da li je neko otisao iz Srb ili ne...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

A u tom tvom sistemu vrednosti si ti uspešniji od mene? Ne daj bože da sebi, po cenu bilo kog "uspeha", ikada dozvolim toliko odsustvo realnosti, toliku pokondirenost i oholost. Bolje da se odmah udavim gde babe pišaju.

Naravno da radim na tome da idem odavde, naravno da i moj mlađi brat koji je direktor ogranka velike međunarodne kompanije gleda da pobegne odavde. Naravno da nećemo da odemo tek da nam dupe vidi puta ili da bi tamo prali čaše, jer imamo porodice (mlad si, razumećeš) i prelazak u drugu zemlju nosi mnogo peripetija. Sa tvojom pameću, svojoj bližoj okolini bih mogao da se smejem u facu i sprdam se jer sam u istim uslovima ostvario više nego najveći procenat njih, ali sopstveno ostvarenje se traži na nekom drugom mestu a ne na unižavanju drugih. Mene boli kad me školski drugar po x-ti put izbegava da odemo na piće i klopu, jer ga je sramota što nema to da plati. Boli me kad koleginici u penziji skupljamo pare za mamografiju, jer ima simptome raka dojke a snimanje su joj zakazali za 4 meseca. A ja sam svojoj majci platio pregled, da okrenem ovu koleginicu i savetujem da me ubuduće pažljivo sluša kad pričam jer sam ja "uspešniji"?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Pise mi poznanik pre neki dan...Slika
u pitanju je mercator.
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ajd batalite pricu, nema svrhe dalje, preci ce u svadju, nema potrebe.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Odgovori