Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Texonja »

Pretpostavljam da te nece tuziti, mada i ako te tuze rasplet cemo saznati za par godina...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koliko unazad mogu da šalju opemene, odnosno kada zastarevaju potraživanja? Zar nije 12 meseci?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Niko ne reaguje na nagomilano smeće u Vere Pavlović

Stanari ulice Vera Pavlović mesecima imaju problem sa kontejnerima koji su postavljeni na parking mestu oko kojih se gomila smeće.
kontejneri1
U susednoj ulici Lasla Gala nema nijednog kontejnera, dok je u Vere Pavlović nagomilano čak nekoliko.

Kako za 021 kaže jedna od stanarki Dragana Pokimica, kontejneri su u tu ulicu privremeno prebačeni još pre dve godine, zbog renoviranja susedne ulice Lasla Gala. Nakon što je ulica sređena i asfaltirana, kontejneri nisu vraćeni, dok u ulici Lasla Gala ne postoji ni jedan. Kako kaže, svo smeće iz te ulice i susednih marketa ide u ove kontejnere.

"Takođe, desetak metara dalje od ovih nepropisno postavljenih kontejnera, isto u ulici Vere Pavlović, postoji propisano mesto za kontejnere i tu već stoje dva. Niti manje ulice, niti više kontejnera, niti više smeća. Broj im stalno varira, ali bude ih od šest do osam," navodi ova Novosađanka.

Dragana Pokimica kaže da su stanari mnogo puta slali prijavu komunalnoj policiji, ali su je oni preusmeravali na gradsku "Čistoću". "Uz pečat Skupštine stanara pismeno sam se obratila Tehničkom sektoru Čistoće. Nakon nekoliko dana, oni su poslali dvojicu zaposlenih na moju adresu, a oni mi opet konkretno nisu rekli zašto se ne mogu pomeriti kontejneri, već samo da se ne mogu pomerati".

U tamošnjoj mesnoj zajednici kažu da je bilo još žalbi od strane stanara na nagomilano smeće, ali da oni ništa ne mogu da urade. Kažu da su pre dve godine podneli zahtev da se u Lasla Gala i Vere Pavlović ugrade podzemni kontejneri i tako reši problem. Međutim, tim povodom i dalje ništa nije preduzeto.
Odgovor zašto kontejneri ne mogu da se pomere i i vrate u Ulicu Lasla Gala iz Čistoće nismo dobili. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Niko-n ... lovic.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

То није потраживање на име комуналне услуге, оно застарева у дужем року, не у року од 12 месеци...
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Mislim da je pet godina.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Stoka neopevana, ovo je za vesala! :twisted: :besan:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=791581

Ukradeni pokloni za siromašnu decu
Izvor: 021.rs
Novi Sad -- Ukradeni su skoro svi slatkiši i igračke prikupljani u višednevnoj humanitarnoj akciji "Slatkiš za osmeh" za socijalno ugroženu decu, saznaje novosadski 021.

U petodnevnoj akciji sakupljeno je oko sedam džakova slatkiša, igračaka i školskog pribora, od čega je većina ukradena.

Volonteri su od ponedeljka sakupljali slatkiše, od kojih je trebalo danas da naprave paketiće i odnesu deci. Sve sakupljeno čuvano je u ormarićima na novosadskom Medicinskom fakultetu, koje je neko obio, najverovatnije jutros.

"Sakupljani su slatkiši u holu fakulteta tokom cele nedelje, svakog dana od 10 do 14 sati, sa namerom da se naprave novogodišnji paketići i poklone u humanitarne svrhe, kao i svake godine što radimo. Danas je bilo u planu da se naprave paketići i odnesu deci, ali je neko ili su neki provalili u ormariće i odneli slatkiše. Ostali su prazni džakovi sa svega nekoliko igračaka, dok su svi slatkiši uzeti", kažu za 021 organizatori ove akcije.

Kamere inače postoje na vratima sa ulice i prema Farmaciji, ali ne i kod ormarića, tako da se još ne zna ko je lopov. "Portiri pregledaju snimke, pa se nadamo da će uspeti da nešto saznaju. U slučaju da uspemo da vidimo ko je, ozbiljni smo u nameri da slučaj prijavimo policiji", navode organizatori.

Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, grickalica, sokića, školskog pribora i igračaka namenjenih za socijalno ugrožene mališane organizovao je Komitet za ljudska prava i mir, jedan od šest komiteta u okviru IFMSA-Serbia (Međunarodna asocijacija studenata medicine).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kao u Alan Fordu...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

I ja sam odmah pomislio: "Ovo mora da je djelo Superhika". Da nije tužno, bilo bi smešno...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

U zemlji u kojoj je normalno da ne placas struju, recimo, pa da ti onda drzava oprosti i kao, u redu je? Gde mozes da krades do odredjene sume a da te policija ne dira, jer je to sitna kradja? Gde mozes da vadis sahtove do mile volje jer si pripadnik ugrozene manjine pa onda svi imaju razumevanja za tebe?

Nista cudno ja tu ne vidim :(
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rakhil napisao:Gde mozes da krades do odredjene sume a da te policija ne dira
Nije za utehu, ali ovo postoji i u Madjarskoj, ili je postojalo. Mislim da se zove nesto tipa kradja za prezivljavanje.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

U pravu si, ne tesi me uopste :D To nacelo kod nas primenjuju da sipaju pun rezervoar na pumpi pa zapale, nidje veze sa prezivljavanjem. Onaj ko je egzistencijalno ugrozen obicno nije dobro upucen u zakone kao ovi "profesionalni".
Htedoh reci da je kod nas kradja pomalo ugradjena u sistem i prilicno se tolerise na svim nivoima, negde se cak i ohrabruje. Onda se ne mozemo frapirati kad neko krade humanitarnu pomoc, pa devedesetih je pola Srbije glasalo za ljude koji su to radili na tone i nikom nista...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Naručila telefon, dobila luk
http://mondo.rs/a645290/Info/Drustvo/Na ... a-luk.html

Andrea Prica iz sela Panonija, kod Bačke Topole je preko interneta kupila mobilni telefon, a umesto njega dobila neočekivan poklon, zbog koga su joj navrle suze na oči.

Andrea je posredstvom internet sajta "Kupujem-prodajem" naručila mobilni telefon marke Alcatel, po ceni od 4.500 dinara.

Već sutradan je od D. M. iz Zaječara, putem kurirske službe, stigao paket, a u njemu su, umesto naručenog telefona, bile tri glavice crnog luka, objavila je Radiotelevizija Vojvodine.

"Ja sam otišla sa suprugom u poštu, platila vrednost paketa i pred radnicima pošte ga otvorila. Kada sam videla šta sam dobila, muž je zatražio da se automatski prekine prenos novca i službenica pošte je to i učinila", objašnjava Andrea.

Andrein suprug je prevaru prijavio policiji i izvestio prodavačicu iz Zaječara o tome. Pokušao je da je ubedi da mu isporuči kupljeni telefon, uz argumet da će, u protivnom, i ona ostati bez novca. U SMS poruci stigao mu je sledeći odgovor: "Pa šta... cela Srbija su prevaranti.... na tom sajtu 80 odsto su kvarni.... niko nije pošten. Uzmi pare i otkači se od mene više".

Policija je Andreinom suprugu izdala potvrdu sa ciljem storniranja sredstava koje je uplatio za kupljeni telefon, ali su ga uputili da za iznos manji od 5.000 dinara treba da podigne privatnu tužbu, navodi RTV.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Do Tokijaaaaaaaaaa...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nisam siguran da li i ovde važi isti princip, ovo je prevara, ne krađa..?
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Baš pre neki dan mi je drug (penzionirani policajac) pričao o raznim sitnim prevarantima, koji preko raznih oglasa i sl. medija (internet), nude sve i svašta ALI OBAVEZNO po ceni malo manjoj od 5.000 din. ... da policija/sudstvo to ne bi mogli okvalifikovati kao prevaru-krađu koja se goni po službenoj dužnosti (ili kako se to već kaže ... nisam pravnik pa ne pamtim ovakve termine).

Tako da ... pamet u glavu i ako je nešto na prodaju ili usluga za samo 4.900 ili sl. ... a Vi znate da to mora da košta više, u pitanju je ČISTA PREVARA!
Odgovori