Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Računari

Post od ADrei »

jel moze neki link, posto ja nemam pojma sta da gledam to Q mi nista ne znaci medju ovim silnim brojevima :kezo:
drug mi je preporucio ovaj fujitsu, ne znam koliko mi je bitno da je fulll HD posto je najcesce povezan sa 2 velika monitora, 90% vremena ga koristim kao masinu.
i da ovde bi izvadio CD i stavio neki SSD sta god to bilo..

edit: da li je toliki problem u 21. veku napraviti tastaturu koja svetli :zbunjen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kako ćeš 2 monitora da spojiš na laptop bez eksterne grafičke?

Tastatura koja svetli nije problem. Moj lapić i to ima. Teško da može više da se kupi jer je mator model, ali završio bi ti posao.

Tapatalk
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ovaj valjda ima odvojenu grafiku?

trenutno koristim ovaj HP i radi opusteno na 2 monitora, ali zabada kad radi rendere, mislim da ce uskoro da premine.. valjda je ovaj koji gledam dosta jaci pa ce moci da radi i on?
ja nisam ni primetio da ime neke razlike da li radim na laptopu, na jednom monitoru 28" ili na 2 monitora..

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nije pitanje performansi, nego u šta fizički uštekaš 2 monitora na lap? To nije standardna mogućnost. I to proveri ukoliko ti je potrebno, mada su eksterne grafike džabalesku. Mogao bi u tom slučaju na 3 monitora da radiš, uključujući i integrisan monitor.

Tapatalk
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

jedan monitor u HDMI a drugi u onaj plavi, standardni prikljucak za monitor :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

@grujicd - ja pricam o ovim serijama laptopa gde je isti model i ploca, a razlikuju se po kolicini rama. Taj od 4gb recimo ima jedan modul od 4, a prima 16, tako da je upgrade jednostavan i jeftiniji nego da odmah ide na 16gb model. Inace se slazem da treba proveriti i biti oprezan, obavezno

Adrei, Q ti je oznaka procesora, HQ ili MQ i oznacava Quad. Izbegavaj U, ostalo je ok, Q je najbolje, da ne razbijas mozak. Rekao sam da ides na Monitorov sajt i dao ti model kao predlog, hoces da svratim kod tebe kuci da ti otkucam to u Google? :kezo:

http://www.monitor.rs/laptopovi/svi/svi/svi/svi
Izaberi sa strane Intel procesor, rezoluciju 1920*1080, koliko ces inca, poredja po ceni i gledaj, ostalo sam ti napisao
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Rakhil napisao:Nije ovo lose, al je skupo. Za tu lovu, tacnije nekih 8000 dinara manje sam nasao Asus N551JK sa HQ procesorom i GTX grafikom. Plus je ovde rezolucija 1366X768, a u toj klasi cenovnoj je HD ko dobar dan
Nije samo oznaka modela dovoljna(barem u SRB). Ja sam imao HP 4535s. Identičan laptop je kupio jedan moj drugar malo pre mene( nisam znao). Spolja potpuno isti, oznaka ista, ploča procesor itd.

Osim razlike u HDD(500 vs320Gb), moj je imao grafičku sa 512RAM a njegov sa 1Gb. Tek po serijskom broju se to vidi. Podmodela imao milion.

Off topic
Ne trudim se da pametujem, iznosim samo moje iskustvo
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Nije pametovanje, u pravu si. prvi deo broja/sifre oznacava modelsku seriju, ostatak pri kraju ili model number oznacava konkretan primerak. Ovih Asusa 551JK ima desetak razlicitih, zato mu i pisem na sta da obrati paznju, a isto vazi i za sve druge proizvodjace
ADrei
Reactions:

Računari

Post od ADrei »

ja ne vidim na ovom sajtu ni jedan i7, sa 8GB rama, 1TB, ovim procesorom koji si naveo da je jeftiniji od onog fujitsu :pardon:

jel ovaj fujitsu ima jos neku manu osim tog HD ekrana koji nema?

http://ewe.rs/artikal/NOT07333/FUJITSU- ... tegory=255

edit: nemoj da se trudis da mi objasnis razlike jer me ne zanima to, skroz su glupe oznake, procesor BNDH86GJK4673QQ, grafika AX678NGFDT, brzina 2.20GHZ (ali tu je i u zagradi 3.20GHz??) i slicno :glavomuzid:
samo mi okaci link ako ima nesto bolje za 110k, sta bi ti kupio.. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Dobro kazes, necu da se trudim
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

nidza napisao:Nije pitanje performansi, nego u šta fizički uštekaš 2 monitora na lap? To nije standardna mogućnost. I to proveri ukoliko ti je potrebno, mada su eksterne grafike džabalesku. Mogao bi u tom slučaju na 3 monitora da radiš, uključujući i integrisan monitor.
ADrei napisao:jedan monitor u HDMI a drugi u onaj plavi, standardni prikljucak za monitor :D
Jbt kako sam se nasmejao.
Zamišljam Niždu kako inženjerski razmišlja kakva grafika treba da bude da podrži.. i onda pročita odgovor i odlazi da igra hrkljuš. :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ma ne, nego je sve ređe da lap ima oba priključka.

Tapatalk
ADrei
Reactions:

Računari

Post od ADrei »

postoji i HDMi razdelnik, tako da od jednog HDMi izlaza dobijes dva, to nije problem :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Za ovo prvi put čujem. Sve je moguće.

Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Na hdmi je max rezolucija 1920x1080 a native rezolucija na 22" monitoru je daleko veca od toga.

edit: ipak nije, lupam
Odgovori