Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

Danas sam sa kolegom uporedjivao S4 vs One.
Kada je ekran u pitanju, HTC Samsungu ne moze vodu da nosi...em je ovaj na S4 veci, em je svetliji (posebno se primeti na dnevnom svetlu) a i boje su mnogo lepse.
Kvalitet materijala od kojih je izradjen HTC je naravno bolji ali taj aluminijum pokazuje znakove habanja vec posle dve nedelje koriscenja. Beats audio logo je vec poceo da se brise a i sa strane se krza.
Softver je brzi kod One nego stock na S4 ali je i na S4 dovoljno brz kad se izbace neki glupi default widgeti.
Ultra shit kamera na One je dosta losija a baterija krace traje.
HTC nema micro SD slot, a baterija nije izmenjiva...nekom znaci a nekom ne.

Sve u svemu, HTC osim alu kucista nema niti jednu prednost u odnosu na S4.
Iskreno zao mi je sto je tako jer sam mnogo ocekivao od njega dok me Samsung kao brend nikad nije "kupio".
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Zao mi je sto HTC One nije ispunio tvoja velika ocekivanja koja si do sada jasno pokazao u ovoj temi...

Elem,kamera na S4 ima samo jednu prednost,a to su mirne slike,zbog vise detalja,a i to je pitanje, a svi smo videli na slikama koje je Sp6uH postavio,da istima nista ne fali...
http://forums.androidcentral.com/htc-on ... got-d.html -slike koje su normalni ljudi pravili sa HTC One...
Jasno se vidi da je ta kamera daleko od toga da joj nesto fali... A u prednosti je sto se tice prirodnosti boja...

Mozda tebi nije bitno snimanje videa,ali je HTC tu u jednakoj prednosti kao Samsung u pravljenju fotografija.
Zoe je takodje veoma bitna stavka nekom poput mene...
Nekom mladjem ko koristi razne mreze,video ,surfuje po netu ,slusa muziku i slicno,te obraca paznju na izgled, kvalitet izrade, ekskluzivitet i osecaj u ruci, One ce sigurno biti privlacniji od S4 koji se topi u moru ostalih plasticnih Samsunga...
S4 mi je nekako telefon za svakoga,dok mi je One poseban i to me kod njega najvise i privlaci...

Off topic
Jbg,ja sam neko ko je dao 200e za aluminijumsko kuciste sa komp,ko je dao 200e za tastaturu i 500e do sada za svaki novi logitech flagship mish koji izadje,2.000e na monitor za komp(tv),500e na zvucnike za isti,a opet mi ni komponente iznutra nisu na nista losijem nivou...
Dakle volim high-end gadgete,ali pored performansi,moraju tako i da izgledaju...

Dakle mora to da bude kompletno zadovoljavajuci uredjaj ,a ne unutra gladac,spolja jadac(sto je S4) ili obrnuto...
Ako dajem velike pare,dacu za nesto sto znam da ce mi dati potpuni feeling,a ako se zadovoljavam polovicnim,dacu i polovicnu sumu :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Danas verovatno idem da uzmem telefon. Kao kod vecine dilema se svela na S4 vs. One. One je lepsi, i kvalitetniji telefon - tu nema price. S' druge strane sam interfejs mi deluje bas gadno. Stvar navike verovatno, ali je tako. U mom slucaju presudila je mogucnost zamene baterije (istu sam za sv. slucaj jos pre mesec dana dobio iz USA), slot za SD karticu, i veci ekran za istu velicinu... Da mi je ruzan sigurno ga ne bih uzeo, svidja mi se, istina manje nego One. Dakle napravljen je kompromis i to je to.

Ono sto me zanima jeste kako da proverim stanje baterije multimetrom. Ostale su mi 3 baterije od S2, pa bih najbolju da zadrzim za zenin S2 Plus...

Tapatalk Post
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Tako se telefon i kupuje,po onom sto je tebi bitnije :)
Ja nikada nisam izvadio karticu iz Xperie od 8gb,tako da nikada necu imati potrebu ni da vadim 32gb iz One-a :)
A brzo uklonjiva baterija jeste velika prednost.

http://www.youtube.com/watch?v=RHIXtw34wK4

http://www.youtube.com/watch?v=jFmR3Xs9uiQ

Pa koji kome,svoj svome :)

Evo malo vise razloga sa njihovog sajta:

HTC ONE:

Beautiful “all-metal” build.
Front facing speakers blast audio towards you instead of away.
Speakers are louder and deliver better overall sound quality.
Beats Audio optimizes the music experience with more bass.
Wide angle lens front facing camera.
Wide angle lens rear camera.
Ultrapixel camera has better low-light performance.
Optical image stabilization.
HTC Zoe captures 3 seconds of video with 20 still frames, 1 second if which before pressing the shutter.
Slow motion video with variable speed playback.
Video highlights makes a day in your life a movie.
Higher pixel density at 469 PPI (compared to 441 on the S4).
Super LCD3 display is brighter and colors look more natural.
Sense 5 is a more polished looking user interface.
More wallpapers (static and live), custom made HTC widgets.
Fastboot offers fast boot up and shutdown times.
Blink Feed aggregates the news you want with your social media updates.
Gallery app aggregates photos from online servers and social accounts.
32 GB of memory for the same price as 16 GB on the S4.
Lower full retail price at just $575 for the unlocked version.
Multitasking view shows up to 9 apps at a time compared to just 3-4 on the S4.
Minute and messaging details alongside data usage.
Easier one handed use with swiping gestures.
Kids Mode (Zoodles) preloaded, integrated on unlocked versions.
Make more space feature allows for app cache clearing and uninstall/deleting in one place.
HDR microphone (for as long as supplies last do to Nokia injunction).
More lock screen modes.
More keyboard options (T9, AZERTY, QWERTZ, etc).
Curved back makes it feel more ergonomic.
FM transmitter.
Rescue mobile preloaded for remote assistance.
HTC stickers come in the box.
Burst camera mode can take up to 99 pictures.
Car mode (turns Bluetooth on, car-convenient UI).

Samsung S4:

Larger 5 inch screen.
Larger 2600 mAh battery.
Removable battery.
MicroSD card slot for expandable memory.
Physical home button and dedicated menu button.
Easier to turn the screen on with side power button and physical home button.
Thinner and lighter.
Wireless toggles in the notification shade.
More updated version of Android (may be a sign of quicker updates in the future).
13 MP camera offers better photo quality.
Option to pause a video recording and resume at a later time.
More camera modes and options, including dual-shot.
Volume buttons can be configured as shutters.
Easy mode makes the phone more user friendly (almost too friendly).
Option for battery percentage icon in the notification bar.
Faster DDR3 RAM, more available RAM overall.
Option to close all apps from multitasking view.
Multiwindow allows you to use two apps simultaneously.
Air view and air gestures.
Screen works with gloves or long nails.
Gorilla Glass 3 offers up to three times more damage resistance.
Smart alert vibrates when you pick up your phone and have a new message.
S Voice, although not as good as Google Now, has some unique features.
Voice control lets you take pictures, snooze an alarm, and even answer phone calls with just your voice.
Smart features: Smart Scroll, Smart Pause, Smart Stay, and Smart Rotation.
More sensors: thermometer and hygrometer.
Group play lets you sync with other Galaxy S4s to play same song on all devices simultaneously.
Knox offers added security measures.
S Health helps you keep track of your body.
S accessories: game pad, flip cover, wireless charging back, etc.
Faster processor (either higher clock speed or octo-core depending on variant).
Pop up play lets you watch videos while you do other things.
Smart alarm wakes you up with a ascending volume.
Face and voice unlock makes face unlock a little more secure.
Easier to take screenshots by swiping your palm across the screen.
Share shot and buddy photo share.
Available on all four major carriers in the U.S.
Built in task manager.
Turn over to mute.
Messaging app lets you schedule future texts.
Better repairability.
Smart pages show you the content you want (plugging headphones in shows music apps etc).
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Video sam juče i htc one i ono aj da kažem jeste malo bolje kućište od s4 al opet ništa wow. Sa druge strane s4 mi ne vredi 3x više para od s3 mini tako da i dalje ne znam šta da radim.
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Post od BobRock »

Kupis S3 :D Trenutno najbolji odnos ulozeno-dobijeno :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Preko ugovora(telenor prenesi i surfuj 1000) s4 je 61,200, s3 je 39,960 a s3 mini 19,920. Svi mogu na 6 rata i kako stvari stoje najverovatnije ću uzeti s3 mini.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd napisao:Kada je ekran u pitanju, HTC Samsungu ne moze vodu da nosi...em je ovaj na S4 veci, em je svetliji (posebno se primeti na dnevnom svetlu) a i boje su mnogo lepse.
Stativa... :)

Boje na S4 i na bilo kojem telefonu sa (S)AMOLED ekranom su nabudzene do ludila i nemaju blage veze sa realnoscu. Nekom se to svidja, a nekom ne. I moj HTC One S ima SAMOLED ekran, ali nisam ljubitelj istog - jedino sto je jako dobro je crna boja, ali je zato bela losa. Sve ima svoje...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Vlado, jesi video S4? Mnogo toga je poboljsano kod ekrana.
Kao sto sam napisao, sramota me da stavim moj N2 ekran pored njega :)
Konacno su belu sredili pa nije vise zuta, ekran izgleda fenomenalno.
Boje mogu da budu preprzene ako vlasnik odabere dynamic mod, ali niko te ne tera to da radis.

Meni se vise svidjao ekran na HTC One X nego na S3, ali po meni je sada S4 jasan pobednik naspram HTC One.

Ali kao sto rekoh nisam odusevljen kako S4 radi i kako izgleda. Opet i interface na One mi je ruzan, nekada je Sense bio vrhunac, danas zaostaje debelo, pre svega app drawer je odvratan.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Najvise me smaralo kod S3 to sto stisnem da upalim ekran,ono par sekundi delay,isto tako i kod ulaska u dial pad.. Zato je meni Htc pobednik,radi sve u sekundi.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@Laki
Jesam, naravno, oba, ali ne u isto vreme.
Ne kazem da S4 nema dobar ekran, naopako - odlican je, nego su boje prezasicene i neprirodne - najvise mrzim kad vidim da neko na TV-u ima totalno nekalibrisanu sliku sa "nasviranim" bojama :glavomuzid:

Jedino sto mi smeta na S4 je glupi TW, ne smeta mi ni plastika toliko :), a na One je kamera diskutabilna.
One je sto se "eksterijera" tice, naravno, klasa iznad, mada mi u ruci lepse lezi moj One S, cija izrada je takodje daleko iznad S4.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

ftj napisao:Preko ugovora(telenor prenesi i surfuj 1000) s4 je 61,200, s3 je 39,960 a s3 mini 19,920. Svi mogu na 6 rata i kako stvari stoje najverovatnije ću uzeti s3 mini.

Nemoj S3 mini, pokajaćeš se...
Ništa specijalno od telefona, i premali je za upotrebu neta
Nije ni previše brz...

Šta znam, S3 je najbolje za uloženo/dobijeno
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Zao mi je sto HTC One nije ispunio tvoja velika ocekivanja koja si do sada jasno pokazao u ovoj temi...
Nema potrebe za ironijom ;)
Nisam ja imao ne znam ni ja kakva ocekivanja od njega, samo da bude bolji od Samsunga a to nije.
Zapravo, najvise mana kod Android uredjaja nalazim u samom OS-u koji zbog nekih stvari nikada nece moci da se nosi sa iOS-om ili WP8 ali trenutno JESTE najbolji kompromis od svega sto se nudi na trzistu (pricam za sebe) i uz jako dobar hardver, njegove mane mogu da budu minimalizovane.
Xepoj87 napisao:S4 mi je nekako telefon za svakoga,dok mi je One poseban i to me kod njega najvise i privlaci...
Po cemu je to One poseban?
Manje-vise isto kosta kao S4, dobar deo hardvera je identican, displej i kamera bolji na S4, kuciste lepse (ne bolje) na One itd.
Kakvu tu posebnost vidis?
Laki021 napisao:Opet i interface na One mi je ruzan, nekada je Sense bio vrhunac, danas zaostaje debelo, pre svega app drawer je odvratan.
:plusone:

Ovo se najbolji primeti kad su jedan pored drugog.
Delija napisao:Boje na S4 i na bilo kojem telefonu sa (S)AMOLED ekranom su nabudzene do ludila i nemaju blage veze sa realnoscu. Nekom se to svidja, a nekom ne. I moj HTC One S ima SAMOLED ekran, ali nisam ljubitelj istog - jedino sto je jako dobro je crna boja, ali je zato bela losa. Sve ima svoje...
Kao sto rece Laki, problem sa belom je sredjen ali opet, sve je to stvar ukusa.
Ekran na One jeste dobar ali ipak losiji od onog na S4...sa time se slozio i vlasnik One-a.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

McGruja napisao:Šta znam, S3 je najbolje za uloženo/dobijeno
Mene kod S3 najviše brine 1GB RAM. Tu sam se već opekao sa Galaxy S+ koji ima 512MB - najveći problem je što mi ponekad gasi muzički plejer dok mi ide RunKeeper, a prilično je iritantno da ti se prekine muzika na pola trčanja. Još ako naiđe neki mail za to vreme, desi se da se sve zaglupi na par minuta. Verujem da je 1GB dovoljno za sada, ali šta kad dođe Android 5 koji će verovatno trošiti više memorije? Ne bi da mi opet telefon zastari za godinu dana da ne mogu da koristim više od osnovnih stvari. Vidim da postoji S3 LTE sa 2GB RAM, ali koliko vidim to kod nas može da se nađe samo preko oglasa, obično bez kutije ili ičega, nisam ih video u zvaničnoj prodaji. Čini mi se da mi će S4 mini biti više "otporan na budućnost", em zbog 1.5GB RAM-a em što će (možda) Samsung duže pratiti nove verzije Androida. A i dimenzije mi više odgovaraju, mada nisam više tako isključiv za velike telefone što sam bio.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

McGruja napisao:
Nemoj S3 mini, pokajaćeš se...
Ništa specijalno od telefona, i premali je za upotrebu neta
Nije ni previše brz...
Dakle, dovoljno za zenu? :)
Upravo njega gledam da pazarim zeni, koja sada ima Nokiu E72 i ovo bi joj bio prvi Android. Inace telefon koristi skoro pa ni malo, tako da bi joj trebala neka minimalna upotreba telefona i poruka, uz koriscenje Facebooka, maila, nekih sitnih igara ... Preporuka za neki drugi tel?

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori