Zimske gume - da ili ne?
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ali sara je svakakoo 8mm. 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Imam ja, po snegu je fenomenalna, i u ostalim disciplinama je vrlo solidna. Samo jesi uzeo 3 ili 5?djole155 napisao:Nabavio 4 Vredestein Snowtrac 3 gume 195/65,u testovima se dobro pokazala,ima li neko iskustva sa njom?
- dag81
- Kontakt:
Hoce sraf u novu.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Eeee, da si kupio premijum ne bi ti se to desilo... 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ceo resava stvar za 2min 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Par stvari koje sam primetio tokom današnje menjaže točkova. Pre svega mi je bedak što nisam poneo vagu za avionski prtljag da izmerim točkove zbog razloga koji slede.
Winter1 iz 2012 se razlikuje znatno od 2011. Lakša je primetno, kao da je potpuno drugi proizvođač gume. Sa lakoćom nosim jedan točak u ruci, dok ovaj drugi moram sa dve. Dimenzija je ista, sve oznake iste, sem DOT. 205/55R16 94H. Kalup novije je savršen, starija na sve strane ima viškove, kao da je protekt. Novija takođe ne može da se izbalansira, trese na većim brzinama uvek. Ako bude vremena idem na Hunter da vidim da se ublaži rotacijom na felni, kao što sam uradio sa letnjim.
Ovo pišem u prilog tvrdnji da Winter1 nije ista guma kroz generacije i da se ne treba pozivati na stara iskustva. Time ne tvrdim ni da je bolje ni da je gora, jedino da to nije ista guma.
Letnje GY u 235/45R17 su teške ko tuč. Em su velike pa se teže nose, em su teške. Otelio sam se.
Samo iznošenje guma iz prostorije i odnošenje do garaže mi je najcrnje od svega. Zamena je p.dim, uz to je i zabavno. Nije bilo problema sa šrafovima i u proseku mi je trebalo 7 minuta po točku. Odnošenje, donošenje točkova, otključavanje i zaključavanje svih vrata usput, bikoz Srbija, solidan trening od pola sata.
Tri gume su bile na stabilnih 2.2 bar, jedna na 1.7.
Wintera iz coming.
Tapatalk
Winter1 iz 2012 se razlikuje znatno od 2011. Lakša je primetno, kao da je potpuno drugi proizvođač gume. Sa lakoćom nosim jedan točak u ruci, dok ovaj drugi moram sa dve. Dimenzija je ista, sve oznake iste, sem DOT. 205/55R16 94H. Kalup novije je savršen, starija na sve strane ima viškove, kao da je protekt. Novija takođe ne može da se izbalansira, trese na većim brzinama uvek. Ako bude vremena idem na Hunter da vidim da se ublaži rotacijom na felni, kao što sam uradio sa letnjim.
Ovo pišem u prilog tvrdnji da Winter1 nije ista guma kroz generacije i da se ne treba pozivati na stara iskustva. Time ne tvrdim ni da je bolje ni da je gora, jedino da to nije ista guma.
Letnje GY u 235/45R17 su teške ko tuč. Em su velike pa se teže nose, em su teške. Otelio sam se.
Samo iznošenje guma iz prostorije i odnošenje do garaže mi je najcrnje od svega. Zamena je p.dim, uz to je i zabavno. Nije bilo problema sa šrafovima i u proseku mi je trebalo 7 minuta po točku. Odnošenje, donošenje točkova, otključavanje i zaključavanje svih vrata usput, bikoz Srbija, solidan trening od pola sata.
Tri gume su bile na stabilnih 2.2 bar, jedna na 1.7.
Wintera iz coming.
Tapatalk
@dag81
Izgleda da je tako.
@Ogi
Ne ide premium na nepremium vozilo
Napraviće se, al' mi žao nov nove gume, da se barem tamo negde Januaru desilo.
Izgleda da je tako.
@Ogi
Ne ide premium na nepremium vozilo

Napraviće se, al' mi žao nov nove gume, da se barem tamo negde Januaru desilo.
Nema potrebe, odnos tezina u novijim rwd vozilima je super, blizu 50/50.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
RWD su obično oko tog odnosa bili i ostali.
123jka ti je bila 53/47,
3jka E21 je 50/50.
Alfa 33 50/50.
Itd.
Sve u svemu, inferiorno u odnosu na FWD. Glavni pomak u odnosu na stara kola je dobijen elektronikom i boljim gumama.
123jka ti je bila 53/47,
3jka E21 je 50/50.
Alfa 33 50/50.
Itd.
Sve u svemu, inferiorno u odnosu na FWD. Glavni pomak u odnosu na stara kola je dobijen elektronikom i boljim gumama.
alfa 33 je fwd ili awd, nikako rwd, verovatno si na 75icu mislio
- dag81
- Kontakt:
Dobra zimulja i nova i nema brige sa zadnjom.