1000 zašto - 1000 zato!
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
moze i benzinom 

Moze li se nesto ostetiti u klima sistemu ako radi sa manje gasa nego sto je predvidjeno, odnosno ako treba da se dopuni, a koristi se?
Kad dovoljno padne pritisak ECU ce sam ugasiti kompresor...
Kako vama hladi na +37?
Meni ujutru, na 25 kada krenem na posao ledi u kolima. A kada se vracam, ceo dan stoji na suncu, skoro pa da ne moze da ohladi. Odnosno tek kada izadjes napolje, vidis da je ipak ohladio, ali ne ledi nikako kao ujutru, ni blizu.
Zato sam zakljucio da treba da se dopunjava
Meni ujutru, na 25 kada krenem na posao ledi u kolima. A kada se vracam, ceo dan stoji na suncu, skoro pa da ne moze da ohladi. Odnosno tek kada izadjes napolje, vidis da je ipak ohladio, ali ne ledi nikako kao ujutru, ni blizu.
Zato sam zakljucio da treba da se dopunjava

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Kupis VW i ima da dozivis apsolutnu nulu na +50 

Nisam napomenuo, da kada sam ga kupio pre skoro 3 godine, da je ledio stalno 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kažu da najbolje hladi kad treba da se dopuni tj. ima malo freona. Treba to proveravati i dopunjavati po potrebi.
Posetite www.garaza.rs !
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Velike su vrucine bas. Pre par dana, isteram auto iz garaze, ukljucim klimu, i do BG se bukvalno ni malo nisam oznojio, ni dupe ni ledja, nista. Onda tamo auto stajao na suncu, usijao se, plus i ja prokuvao napolju, trebalo je bas dugo da mi opet bude prijatno u kolima...i dodjoh kuci s mokrim ledjima
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Radila pegla. Rezultat zadovoljavajući. Nisam uspeo baš sve da skinem, ali dobro je i ovako, ne primećuje se gotovo ništa. Fala na savetima.
Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Automatska klima je zakon
Posle minut znacajno rashladi kabinu, a auto mi je uvek na suncu

Posle minut znacajno rashladi kabinu, a auto mi je uvek na suncu

Brzine idu u H-a !!!

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Automatska klima jeste zakon, ali za neke druge stvari, a ne za to koliko ce brzo da rashladi. Pocne i kod mene da duva hladno posle 10-20 sekundi, ali je jednostavno auto vreo unutra. Uostalom, sigurno da neka kola imaju bolje neka losije klima uredjaje, nista cudno
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Automatska klima koliko se ja razumem nije samo u dugmicima i fensi displeju, vec ima razlike u kompresoru, te brze rashladi...

Brzine idu u H-a !!!

Ne bi trebalo da ima ikakve veze sa kompresorom. Jednostavno su u pitanju dva razlicita sistema upravljanja necim.
Kao kada punis veliko bure vodom pa ocima gledas kada ce doci do ivice, a ti zavrnes cesmu, ili ako ima merac nivoa povezan sa slavinom, pa zavrne slavinu kada dodje do tog nivoa. Ne bi me iznenadilo da je sta vise identican kompresor i bez i sa automatikom.
Moracu da izmerim koliko hladno duva na izduvima.
@trojanac
Prvi put cujem da klima bolje hladi kada je pred punjenjem, nego kada je napunjena. Cak sam mislio da su to simptomi koji prethode punjenju, kada slabije hladi.
Kao kada punis veliko bure vodom pa ocima gledas kada ce doci do ivice, a ti zavrnes cesmu, ili ako ima merac nivoa povezan sa slavinom, pa zavrne slavinu kada dodje do tog nivoa. Ne bi me iznenadilo da je sta vise identican kompresor i bez i sa automatikom.
Moracu da izmerim koliko hladno duva na izduvima.
@trojanac
Prvi put cujem da klima bolje hladi kada je pred punjenjem, nego kada je napunjena. Cak sam mislio da su to simptomi koji prethode punjenju, kada slabije hladi.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ima razlike u kompresorima u zavisnosti od marke pa i modela ali generalno, nema veze da li je automatska ili manuelna klima sa snagom iste.
Tacno je da su sistemi drugacije projektovani u razlicitim automobilima.
TT post
Tacno je da su sistemi drugacije projektovani u razlicitim automobilima.
TT post
nema razlike... Bar ne bi trebalo da bude...
Razlika je kolko ja kontam sa komp klime i senzori koji regulisu temp i brzinu ventilatora..
Razlika je kolko ja kontam sa komp klime i senzori koji regulisu temp i brzinu ventilatora..