Upotrebna vrednost ABS, ESP i sličnih sistema

Tehnička pitanja i objašnjenja
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Upotrebna vrednost ABS, ESP i sličnih sistema

Post od nidza »

Nijedan od tih sistem nije savršen, niti će biti, iako će težiti ka tome i biti u svakoj iteraciji sve bolji.

Projektni zadatak je da spoj prosečan vozač plus sistem bude bolji od prosečnog vozača bez tog sistema, što je ostvareno verovatno već sa prvim generacijama.

Dovešće u opasnost nekog nekad, ali će izvući iz opasnosti 999 drugih. Ja to ne gasim ništa, ranije jesam, sad mi je ok. Ne gasim ni AEB koji i na poslednjoj generaciji Mercedesa brlja, bar u vezi sa mojim stilom vožnje kroz saobraćaj, bez pritiskanja kočnice. Noga je na papučici, a on to ne zna.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Taj sistem nije u stanju da napravi procenu, kad je nejasna situacija, znaci nisu uzete u obzir sve mogucnosti.

Vise korisnika ovde pise, da ih sistem irotira, ja ga nisam probao, a i ne zelim posle tih utisaka.
Meni ne treba da me spasava, jer ne vozim po mraku ili kad mi se spava.
Ako mi se spava, stanem i odremam.

Ako to nisam u stanju da procenim, onda sam ja kriv ili dr koji mi je dao amin za dozvolu.

Ako pak sevrdam zato sto blenem u telefon, onda sam opet ja kriv sto nisam upoznat, da najveci broj saobracajnih nesreca izaziva manjak paznje.

Dizajniraju kola sa TV ispred vozaca, i onda guraju sisteme da te spasavaju kad blenes u isti da bi nesto pregledao....

Mada eto, ako vecina vozaca nije u stanju da drzi paznju na putu, a moderni ekrani u vozilima tome dodatno doprinose, onda su i ovi sistemi postali neophodni.
Kad je teško - Bax !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Taj sistem ima svoje mesto upotrebe
Ali, kao i svi sistemi koje 99% ljudi gasi, nije dobro dizajniran
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Meni je sistem odlican, a palim ga samo za duze rute na AP. Puno znaci, i u kombinaciji sa adaptivnim tempomatom voznja znacajno manje umara..
Na srecu, kod mene je na dugme i pamti poslednji settings. Verovatno bih pizdeo i pljuvao da prilikom svakog starta moram da ulazim u 10 podmenija touch screena da bi ga ugasio.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa da, ja pričam o vecini koja to stalno mora da iskljucuje

I ja koristim to na AP isključivo
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Statistika je poprilično nepovoljna za sposobnost većine vozača u saobraćaju. :D
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Prvo sam morao da brojim do 10 da se ne trigerujem sa poređenjem oko nadstrešnice. Za ovaj sistem možemo početi da li je dobro dizajniran, ali za nastrešnjcu apsolutno nema prostora za diskusiju da li je kriv onaj ko je smislio da ona tu bude. Ne, krivi su mamlazi ovi današnji, a arhitekta zgrade ž. stanice je kriv samo zato što nije pretpostavio da će 60 godina kasnije naša država biti ovoliko u k*rcu. Nisu znali da će ova zemlja za vreme njihovog unuka i praunuka biti toliko nesposobna i korumpirana da im ne možeš nacrtanu ovcu dati da čuvanje. Da su znali da zemlju ostavljaju ovakvim degenericima, napravili bi za železničku stanicu atomsko sklonište, a ne umetničko delo kojim su zadivili svet - a koje smo mi mogli da u*eremo.

Ali nazad na temu, govorite kako je sistem dobar za momente kad nismo skoncentrisani, i to kažete za sistem za koji istovremeno govorite i da ga konstantno pratite da vas ne zezne. Za mene je to oksimoron.

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Odgovori