Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Ima oglasa svuda po netu.
TT
TT
Al Slobo efikasno provaljuje ove što se reklamiraju 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Jbg, već koji po redu pod identičnim nadimkom na Internetu istovremeno reklamira svoj posao i glumi zadovoljnu mušteriju. Lako je provaliti, naročito kada ti je poznat mejl korišćen pri registraciji na forum.
Off topic
Nisu vični još tim internet tehnologijama
Pa da imaju više email-ova.
Ovako im komšijin mali napravio email i sad njega guraju gde stignu
Nisu vični još tim internet tehnologijama

Ovako im komšijin mali napravio email i sad njega guraju gde stignu

Htedoh da pitam sinoc, al da ne bude da uvek ja nesto glumim Iliju Cvorovica 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
a sto onda prvo se vadis da nisi ti , trt mrt, samo pisem iskustvo. E jbg ga jarane ne pravi se nevešt. 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Znaci kako ja ne znam da koristim samousluzne perionice, pa to je sramota. Koliko god ispirao, uvek mi ostane auto flekav od prethodnog nanosenja deterdzenta a vrhunac je bio danas kada sam isao kao da sperem ona govna koja su padala pre neki dan, 270 sekudi sam ja kao nesto puskirao, dosao kuci i vidim da bukvalno nista nisam oprao, vrata i dalje usvinjena, ono govno uslo u lajsne pa nema sanse da se opere, nisam skinuo cak ni travu koja mi se zalepila za vrata posto je auto bio parkiran pored neke trave gde su kosili pa je trava "prskala" na auto...
Istina je da se plasim da muski perem jer je mlaz bas jak pa se plasim da ne ostetim farbu ali ipak bi to trebalo da bude mnogo bolje...

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ako ce ti pomoci, evo ti par smernica:
1. Ako ne koristis prvo beskontaktni, sama voda nece da spere ni pola
2. Ako koristis beskontaktni, ubaci dva zetona, samponiraj auto (mlaznica 20-30 cm od auta), pa ostavi pola minuta recimo. Onda ispiraj odozgo nadole, isto puskirajuci sve (ne ono da prska po autu pa da se sliva nego redom, muski)
3. Kupi u Rodicu recimo neku vecu fajtalicu, otidji u perionicu gde znas ljude i daj im neku kintu da ti napune flajku od 2l koka kole sa vec rastvorenim beskontaktnim, ali onom jacom varijantom, za bubice, felne i slicno. Time naprskaj veca sranja po autu pre pranja
4. Sta god ko pricao, ja nikad nisam oprao auto a da iole valja bez 4 zetona, dva pranje i dva ispiranje. Onaj vosak nije za komentar pa se pravim da ne postoji.
5. Ovo jos nisam probao, ali hocu uskoro: kupio sam fajtalicu od dva litra kojoj nabijes pritisak pa samo drzis okidac. Planiram da nju napunim sa normalnim samponom za kola, tipa Turtle Wax ili Sonax, i da to koristim umesto beskontaktnog kad je auto samo malo prljav ili prasnjav, tek da podigne prljavstinu. Mislim da dugo koriscenje beskontaktnog ne prija kolima, ko zna gde se to sve zavuce pa jede lagano
1. Ako ne koristis prvo beskontaktni, sama voda nece da spere ni pola
2. Ako koristis beskontaktni, ubaci dva zetona, samponiraj auto (mlaznica 20-30 cm od auta), pa ostavi pola minuta recimo. Onda ispiraj odozgo nadole, isto puskirajuci sve (ne ono da prska po autu pa da se sliva nego redom, muski)
3. Kupi u Rodicu recimo neku vecu fajtalicu, otidji u perionicu gde znas ljude i daj im neku kintu da ti napune flajku od 2l koka kole sa vec rastvorenim beskontaktnim, ali onom jacom varijantom, za bubice, felne i slicno. Time naprskaj veca sranja po autu pre pranja
4. Sta god ko pricao, ja nikad nisam oprao auto a da iole valja bez 4 zetona, dva pranje i dva ispiranje. Onaj vosak nije za komentar pa se pravim da ne postoji.
5. Ovo jos nisam probao, ali hocu uskoro: kupio sam fajtalicu od dva litra kojoj nabijes pritisak pa samo drzis okidac. Planiram da nju napunim sa normalnim samponom za kola, tipa Turtle Wax ili Sonax, i da to koristim umesto beskontaktnog kad je auto samo malo prljav ili prasnjav, tek da podigne prljavstinu. Mislim da dugo koriscenje beskontaktnog ne prija kolima, ko zna gde se to sve zavuce pa jede lagano
Ogi, iz tvog opisa kontam da si ili prao sa pola metra ili nisi stisnuo onaj "prekidac" ili ti okidac na puski.
Slobodno priblizi na 20ak cm, nece nista da mu bude.
Prvo ides na program 1. Sacekas da krene vidljiva bela sapunica, i od krova lagano na dole. Ako je mnogo prljav mozes samo da pretrcis oko auta i bukvalno samo isprskas da se to polako otkravi i onda nastavis od krova detaljno.
treba ti 2 zetona za 1. program da bi lepo oprao auto. Bokove ravnomerno vodoravno prelazi, da ne omasis nesto.
Kad to zavrsis predjes na program 3, sacekas da se ispere sapunica iz creva i krenes od krova da spiras lagano. Tu mozes i malo da odasljis pusku, da samo spira, a ne da pravi ponovo penu na autu i da prska na sve strane. Obrati paznju na mesta gde se zadrzava voda, to lepo isperi posto je onaj sampon prilicno jak.
Ako ti treba user manual uzivo, javi jedan dan posle posla, ja sam cesto kod arene na pranju, gotovo svakodnevno.
Slobodno priblizi na 20ak cm, nece nista da mu bude.
Prvo ides na program 1. Sacekas da krene vidljiva bela sapunica, i od krova lagano na dole. Ako je mnogo prljav mozes samo da pretrcis oko auta i bukvalno samo isprskas da se to polako otkravi i onda nastavis od krova detaljno.
treba ti 2 zetona za 1. program da bi lepo oprao auto. Bokove ravnomerno vodoravno prelazi, da ne omasis nesto.
Kad to zavrsis predjes na program 3, sacekas da se ispere sapunica iz creva i krenes od krova da spiras lagano. Tu mozes i malo da odasljis pusku, da samo spira, a ne da pravi ponovo penu na autu i da prska na sve strane. Obrati paznju na mesta gde se zadrzava voda, to lepo isperi posto je onaj sampon prilicno jak.
Ako ti treba user manual uzivo, javi jedan dan posle posla, ja sam cesto kod arene na pranju, gotovo svakodnevno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Znaci, kako si samo strucno iskulirao sve sto sam ja napisao, nevera 

kod nas u perionicama u koju god da pitas, jel imate mleko za gume, ili beskontaktni da mi prodate malo. ma nemamo, ne smemo od gazde... ako ih pitam odakle dobijate ili da li ima gde u gradu? odgovor je ne znamo ti mi, to gazda nabavlja, a mi ne pitamo 

Pa ne vidim problem.
Zasto bi oni znali odakle nabavljaju kad im dodje kombi jednom u xy dana i samo isporuci, okrene se i ode.
Rakhil, mnogo si okolisao sa tim sta bi ti radio, sta ces ti raditi, znas da Ogi to voli kad se definise
Zasto bi oni znali odakle nabavljaju kad im dodje kombi jednom u xy dana i samo isporuci, okrene se i ode.
Rakhil, mnogo si okolisao sa tim sta bi ti radio, sta ces ti raditi, znas da Ogi to voli kad se definise