Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od NexT »

Delija, kao sto rekoh, sve to napisano mi je normalno.

Ti gledas iz ugla nekoga ko je vec kupio nov auto, i to isti model. Stavi se u poziciju nekoga ko je do juce vozio neki stariji auto i ovo mu je bukvalno prelazenje u svemirca, a ja gledam iz ugla da mi se svidja sto se vidi da neko zna sta je radjeno na autu i zasto, a ne samo "odrzavao sam ga u ovlascenom servisu" posto mi to ni najmanje ne govori da je kvalitetno i pravilno odrzavan auto, s obzirom da secikese i dundjere koji rade u ovl servisima.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Super mi je sto 4 god. star auto koji trazi 60% cene novog deluje sumnjivo jeftino :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nije jeftin. Cena je ok. I auto deluje ok, samo sam pomenuo par stvari koje su mi malo cudne. Nista vise. Nista manje :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Heineken napisao:Pitas zbog ove restajling maske sa dva otvora?

Meni se ne svidja, kada bih kupio takvog svemirca to bi mi bila jedna od investicija, stavio bih onu crnu kao sto je kod Delije na Civicu, naravno ako moze da se promeni... :D
Pitam uopsteno. Na Puntu je to sraf na sraf. Drug na A6 isto menja tako. Pa me zanimalo kako je kod Civica. Meni su sva tri znaka lepa, a najlepsi mi je onaj prvi, "akvarijum". Ovaj kao sto Delija ima mi je lepsi od ovog sa prorezima. Na poslednjem Civicu prednji deo mi se dopada iskljucivo na belom autu.
Delija napisao: Da me izvines - meni nesto pricas, a ti bi da se je*es, a da ti ne udje iliti ti bi hteo ovakav i onakav auto, ali po mogucstvu da je 2 godine mladji ili 2k evra jeftiniji... :isplazijezik:

Ako se toliko dugo prodaje, a u "savrsenom" je stanju i cena je sasvim ok onda jednostavno razmisljam zasto se toliko dugo vuce u oglasima.

Ako komentarisem neki auto onda ga gledam kao da ga kupujem za sebe i zapazam sve ono sto bi tada zapazao i sto bi zagledao.
Nemam ja pojma kod koga je on radio poliranje, zasto ga je radio i da li je isto odradjeno kako valja - gomila njih fuserisu i ne znaju svoj posao.

To sto je on naveo u opisu da je radjeno nema razloga da se stavlja u opis - valjda se podrazumeva da je odrzavao auto i da je radio glupi mali servis. Uz to 4 godine star auto, a radjeno hemijsko dubinsko pranje - pa sta je radio u tom autu? Razumem da je dubinsko potrebno za sluzbeni auto koji je vozio kurta i murta 300k km, al' ovo mi je cudno. Jednostavno gledam kroz svoje iskustvo i automobile koje sam i sam imao, koje je imao matori i prijatelji.

Sto se maske tice - maska se menja "sraf na sraf", ali sa sve nosacem maske, ukrasnim okvirom i samom maskom, sto je u originalu zajedno nesto jace od 300 evra. Nije strasno.
Ne, bas naprotiv. Na pp si rekao da je tvoj 12000e i da ga prodajes sigurno bi ga uzeo, samo bez pojacala/vufera. Znam kolika je realna-objektivna cena, i spreman sam da platim. Tvoj po meni vredi 11500, 500e je velika para, ali nije nista ako ce se kupiti nesto nepoznato ili nepouzdano.
Isto tako ovi iz oglasa "svi imaju nesto", i samo je pitanje da li to vredi toliko.
Ne zelim da kupim jeftin auto, cak imam velik raspon u budzetu [6-120000e], zelim da kupim auto koji vredi onoliko koliko ga platim.

Isto tako, ako se vec cena ne formira prema starosti i smanjuje u % kako sam pisao/pitao ranije, postavlja se pitanje da li vredi kupiti prakticno nov auto, mlad kao Delijin ili tako neki iz oglasa, star nekoliko godina za 12000e kada je NOV 2014. godiste sa 0km na satu 18000e [moze i povoljnije ili da se dobije nesto gratis], sa 0% kamate na 3 godine?!

SLazem se da treba sve gledati, ali ne treba na sve crno.
Covek je napisao u opisu nesto zbog cega nece da ga zovu, tj da ga ne pitaju stalno isto, zato i postoji opis.

Evo, napisi ti kako bi opisao svoj u oglasu? Sigurno neces ostaviti prazno.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

steva_anya napisao:Tvoj po meni vredi 11500, 500e je velika para, ali nije nista ako ce se kupiti nesto nepoznato ili nepouzdano...
Pih, bre, a 17-ice alu felne sa zimskim gumama? :D

Kad sam vec kod toga, to bih naveo u opisu, subwoofer (jer JAKO utice na ozvucenje - od neupotrebljivog do solidnog), zatamnjena stakla, napisao da je redovno odrzavan i u perfektnom stanju, kao i da se ceo istorijat auta moze proveriti u ovlascenom servisu. Tacka. Ne bih sigurno pisao da sam 60 evra potrosio na Diamond Vision sijalice i LED pozicije i takve gluposti...

Salu na stranu, odlozio sam na neodredjeno upgrade auta, urazumio se i akcenat prebacio na "skucavcanje" uz izbegavanje kredita u sto skorije vreme :)
Videcemo koliko ce me drzati razum :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _18_sport/
Svidja mi se ova varijanta sa zadnjom parking kamerom.
Nije losa opcija za osmu generaciju, obzirom da nema zadnji brisac i da nije pregledan.

Juce bio u DC, u holu izlozeno 5-6 CRV modela, pitao za Civica.
Malo se raspitivao za Civica, i osme i devete generacije... Preko ovde pomenutog Car marketa ide prodaja Hondinih polovnih vozila [Delta]. Trenutno osmu generaciju nemaju, ali im se cesto javljaju u varijanti "staro za novo". Treba pratiti pa mozda nesto iskresne.

Ovaj sivi Civic moze za 15000e sigurno, to su mi rekli "ako sam ozbiljan kupac".
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovaj je odlična kupovina ako možeš toliko da se pružiš. Mada znam da ti se stari više sviđa. Ovaj će brzo da ode.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Mogu da se pruzim ali praniram prosirenje ordinacije, pravljenje hirurskog bloka a to ne ide sa Hondajom :(

Od devete gen najlepsi mi je beli. Ona zuto-zlatna mi se ne dopada.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Jeste fancy opcija, ali sasvim dovoljni su i parking senzori. Bez njih bi bilo zeznuto.
Ne znam da li sa kamerom nocu mozes da pridjes zidu ili jos gore nekom stubicu na 10 cm - nisam video kako izgleda osim po danu.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Stevo jedino gde je kamera u prednosti u odnosu na senzore je poslednjih 30-ak cm kad senzori kažu dosta -nema dalje. Tada voziš na osećaj, a na kameri vidiš tačno. Znači ali ni blizu toliko da bi mi kamera bila must have.
Nedostatak senzora ali i kamere je desna ivica. Da ne bi izgrebao felne o trotoar moraš da spustiš retrovizor i tada je sve ok, ali je zezanje igrati se sa retrovizorom svaki put. Druga opcija je osećaj pa šta bude.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ili uđeš pod malo većim uglom na parking mesto da pipneš gumom ivičnjak, ne felnom. Ja tako procenim gde je kraj i privučem prednji kraj ivičnjaku da ne taknem felnom nikad. Ne bude auto sasvim do ivičnjaka, jer se odalji 4-5cm kad se pođe napred, ali to je sasvim OK.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

'Ajmo, Stevo, sad te je MU pocastio... :D
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... ec_type_s/
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

au stevo, ako neces ti neko ce sigurno vrlo brzo...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Troje vrata, pitanje dal to stevi odgovara

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Požuri Stevo :) , oglas je danas postavljen.
Never Say Never Again
Odgovori