Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od Ji 4Tze »

Dok ne prođu vatrogasci, ako si po obodnim ulicama, pa te istresu iz gaća :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dobro,retko prolaze,jer su u ruzveltovoj,pa idi ili preko Bogoslovije,ili preko ruzveltove do bulevara... Ali sam svakako pricao o malo pored tih glavnih ulica,zavucenije :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dokumenta se vade u Borči, osim zdravstvene. Imamo ispostavu opštine, MUPa, vatrogasce, dom zdravlja svih sedam dana nedeljno :D Bukvalno samo fali rešenje o opštini, da i leva obala Dunava vidi neku paru... Kao i druga veća BG naselja, Borča je sposobnija za samostalno bivstvovanje od većine nazovi gradova.

Dobra strana Borče je kanalizacija i bolja pozicija od Krnjače, tako da nema poplava... Ume samo PKB da zasmrdi, ali ne često u mom kraju.

Ako se izuzme razdaljina do centra (11-12 km od okretnice busa do Trga Republike), nije uopšte strašno, po onim parametrima za decu i slično. Fali samo Delta City, da lokalni afro srbi imaju gde da vise :D

TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Eto,nisam znao,mislio sam da je sve ovde u opstini Palilula u Takovskoj :)
Nemam ja nista protiv tih krajeva generalno preko reke,sve je to meni kul,pogotovo sto su jeftini placevi,pa moze dobra kuca da se digne i u miru i tisini da se zivi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

swemir napisao:I dalje verujem u montazne kuce, ali i ne u firme koje ih prave u srbiji da budem iskren.

Napisao sam ako se dobro naprave. firme koje sam imao prilike da vidim, i koje gledam, nisu one koje dobro naprave montaznu kucu. To je kljucno. Svakako mogu termicki da budu bolje, naravno odnos cene/ termika ali problem je sto vise nisu jeftine ko do pre par godina, sto je bio glavni adut. Samim tim vise ne bi bile moj izbor u srbiji.
Montazne kuce su retko termicki sveukupno bolje od zidanih, pre svega termicka akumulacija montaznih je mizerna a sto je vrlo vazno za nasu letnju klimu.
Sama termo obloga kuce spolja je prakticno ista od istih materijala i iste debljine kod oba nacina gradnje. Podrazumeva se da su iste energetske kategorije.

Montazne kuce koje zadovoljavaju moderne standarde gradnje su vec mnogo godina dosta skupe svuda po svetu upravo zbog okolnosti koje si naveo. Jeftine kao kod nas su daleko ispod standarda za stambeni objekat pa njih ne bi ni poredio sa zidanima pravljenim kako treba. Pri tome pre svega mislim na one radjene panelima od 120cm.
Zidane koje su isto ispod standarda su takodje jeftinije mada ne moze toliko da se ustedi na ceni.

Da li si imao prilike da se upoznas sa domacim montaznim firme Nobel ? Na mene su ostavili utisak da znaju posao i da je konstukcija spoljnog zida vrlo dobra ali nisam saznao cenu. Mislim da je kod njih moguce naruciti panel duzine preko 5metara u komadu

Koga zanima montazna drvena preporucio bih da pogleda ponudu recimo firme Honka, nama relativno blizu je Marles koji ima seriju odlicnih kuca sa dvostrukim spoljnim zidovima, ima i slovackih odlicnih kuca.
Ono sto imam informacije je da je i cena odlicna, tako da treba racunati na 1000+ evra po m2 samo za cenu montazne, bez ostalih troskova poput zemljista, taksi i komunalnih prikljucaka. Naravno takve kuce nemaju navedene probleme lose konstrukcije i materijala, koristi se laminirano drvo, minimalno dvostruki spoljni zidovi sa medjuprostorom itd.

Moje misljenje je da kod nas zbog visokih troskova transporta koji su nuzni kada se uvozi, montazna kuca ne zvuci tako primamljivo u odnosu na kvalitetnu zidanu. Ali jeste nesto brze i daleko pouzdanije resenje jer montazna se pravi u fabrici gde je strucna kontrola procesa obicno mnogo bolja nego sto u praksi zidanja kod nas vrsi tipican nezainteresovan nadzor.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

methane.master napisao:
Sloba napisao:Za mene je sinonim za Beograd ona gajba gde je sniman Bolji život. :D
Gajba je studio u Košutnjaku, a ako se ne varam slikali su fasadu na Kopitarevoj gradini.
Mislio sam na deo grada, ne na gajbu kao gajbu. Onaj čuveni kadar sa starom zgradom...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

zna arhivator vise od vladike, ali voli on da mrsi. :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Rakhil napisao: (za neupucene: 44 i 63 su otprilike slicni ko vaza sa tulipanima i Jupiter).
uh, ziveo 5 godina u bloku 62 u onim stepenastim soliterima, u srednjem u nizu sa 14 spratova, posle toga evo vec 5 godina u bloku 44. na karti kilometar, u zivotu svetlosna godina razlike... nije bezveze razlika u ceni kad sam kupovao bila 15-20 posto...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

^^ A naprimer ista ta svetlosna godina je razlika između 44 i 4-ospratnica u 45/70-om. Kažem, sve to sa nekretninama jako relativno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

ne razumem... pricas o onim zgradama u 45/70bl bez lifta?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Da, tamo gde je Urke.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

bio sam kod njega, kao i jednoj takvoj zgradi u bloku 45, i dobro su uradjene, rekao bih kvalitetom slicne zgradama u bloku 44, s tom razlikom sto u ovim prvim nema lift, a verujem da bi to znacilo svakom ko krene da tegli nesto na 3 sprat recimo... ili nekoj mladoj mami koja krene da popne dete, stvari i kolica tako bez lifta... meni je bilo zanimljivo kako je kvalitet tih zgrada slican bez obzira sto su u razlicitim blokovima, dok su recimo neke zgrade u bloku 45, iako naoko iste, zapravo dosta razlicite, prvenstveno u uredjenju same zgrade i zajednickih prostorija...i te vise zgrade su nesto losijeg kvaliteta, mada su generalno sve ok. uostalom cena nekretnina ti sve kaze, od tih blokova je jedino 45. nesto jeftiniji zbog losije lokacije u smislu udaljenosti...to sam bas gledao ovih dana jer ce se prodavati jedan porodicni stan u tom bloku...
generalno cela strana gagarina prema savi je mnogo bolja u gradjevinskom smislu nego ova od gagarina ka bezaniji. u bloku 62. gde sam ziveo je izolacija jako lose uradjena, kako zvucna ( bukvalno sam mogao cuti zenu iznad sebe kako doziva muza, bolesna, lezala u krevatu ) tako i toplotna, ovde gde sam ja bio su toliko omasili u projektovanju da su naknadno na sve spoljne zidove iznutra naneli jos jedan sloj izolacije debljine nekoliko cm, da bi uopste mogle da se zagreju...
ali ubedljivi sampion je bila jedna gajba u sm gde sam krace bio, bukvalno sam cuo zveckanje escajga kod komsija iznad kad rucaju :kezo: novogradnja naravno, i srecom kratko sam bio sticajem okolnosti...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Što se kolica tiče kod mene se ostavljaju u ulazu preko noći, ako već nisi u prizemlju ko ja.

HUAWEI P6 via TT
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Poslednjih 7 dana sam zvao dosta investitora vezano za nove zgrade/zgrade u izgradnji i jako sam se razocarao. Ona prica da narod nema leba da jede i da je prodaja stanova stala nema veze sa mozgom jer jednostavno SVE je prodato. Zvao sam za BK, Visnjicku Banju, pitao usput za NBGD, isao do Rakhilove bivse zgrade, isao u Paunov Breg... da ne detaljisem sada ali ocigledno je da postoji klasa ljudi koja pokupuje sve stanove tako da ostanu oni najlosiji (prizemlje, potkrovlje, jako veliki).

Razocaran sam, ocekivao sam maltene da cu za 2 dana da nadjem stan. :D
Odgovori