Po ovom testu zimska guma je najbolja za svaki dan cele godine, sem leta.Heinz napisao:Da se podsetimo kolike su razlike između letnjih, zimskih i all-season guma:
Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
I letnja je najbolja za svaki dan osim zime
Upravo tako kolega!
Mislim da smo resili dilemu!

Salu na stranu, All Season su odlican kompromis, sem po mokrom.
Mislim da smo resili dilemu!

Salu na stranu, All Season su odlican kompromis, sem po mokrom.
[quote="Heinz"]Da se podsetimo kolike su razlike između letnjih, zimskih i all-season guma:
cekaj, zar nisu Cross Climate bolje od obicnih all-season, i maltene kao zimske, ako sam dobro procitao onih par testova u auto magazinima
sad kad sam pogledao to sto si okacio, se dvoumim dal da uzmem uopste all season posto su rezultati kocenja ocajni,
plus jos nisam znao da vise trose sto je jos jedan faktor sad u mom odlucivanju..
p.s. ok ako izdrze 40000 to ja predjem za 4.5 godina, nije strasno
cekaj, zar nisu Cross Climate bolje od obicnih all-season, i maltene kao zimske, ako sam dobro procitao onih par testova u auto magazinima
sad kad sam pogledao to sto si okacio, se dvoumim dal da uzmem uopste all season posto su rezultati kocenja ocajni,
plus jos nisam znao da vise trose sto je jos jedan faktor sad u mom odlucivanju..
p.s. ok ako izdrze 40000 to ja predjem za 4.5 godina, nije strasno
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Da li pise negde koje gume su koristili na testu? Nesto mi je ovo mnogo uopsteno.
Prvi put vidim da zimske bolje koce od all season na 25 stepeni, mokar asfalt.
Prvi put vidim da zimske bolje koce od all season na 25 stepeni, mokar asfalt.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bih vec po obliku Cross climate rekao da nisu bas pun pogodak za zimu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Schone, ne piše, a i test je mator.
Bojim se da ove sezone neće biti pravog poređenja novih AS sa novim zimskim.
TT
Bojim se da ove sezone neće biti pravog poređenja novih AS sa novim zimskim.
TT
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Slicnu saru ima Alpin5dragvorl napisao:Ja bih vec po obliku Cross climate rekao da nisu bas pun pogodak za zimu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Manje je bitan makro oblik sare, nego odsustvo lamelica, mnogo vise lici na letnju gumu CC.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tako je i reklamiraju, letnja sa sertifikatom za zimu. Zato je i bolja od GY Gen 2 na suvom.
Meni je malo "glupo" ustedjivati, mislim ako se uzima all-season guma zbog stednje. Jeli ako vozis all-season citavu godinu mjenjaces cesce nego da vozis zimske zimi a ljetne ljeti.
Meni je recimo 16" goodyear zimska guma trajala od zime 2009-2013. Znaci cetiri sezone, i ostalo je 4.5mm, mogao bi progurati jos jednu zimu jeli ovde je 3mm minimum. Znaci komotno 5 sezona. Dok ljetne mi traju tri ljeta.
A vjerujem da bi all-season mjenjao svake dve godine.
Meni je recimo 16" goodyear zimska guma trajala od zime 2009-2013. Znaci cetiri sezone, i ostalo je 4.5mm, mogao bi progurati jos jednu zimu jeli ovde je 3mm minimum. Znaci komotno 5 sezona. Dok ljetne mi traju tri ljeta.
Ja ovo ne bih vozio zimi ako mi auto treba svaki dan.
Pa moze se to voziti zimi svaki dan, ali ne po snegu i ledu.
Da se primetiti da dobar deo nase zime, zna da bude i u plusu.
Snega samo na planinama itd.
Npr. da ja zivim u NS, gde i radim, pa da idem na posao svaki dan autom, komotno mislim da bih prosao sa tom gumom preko zime.
Ali da cepam svaki dan ovako kao sto sad radim, gde u gradu kada krenem bude -7, a u atarima -13, pa samo odjednom naletis na klizaliste, gde je vetar naduvao snega sa njiva. To je vec drugi par carapa.
Tako da zavisi sta znaci svaki dan
Da se primetiti da dobar deo nase zime, zna da bude i u plusu.
Snega samo na planinama itd.
Npr. da ja zivim u NS, gde i radim, pa da idem na posao svaki dan autom, komotno mislim da bih prosao sa tom gumom preko zime.
Ali da cepam svaki dan ovako kao sto sad radim, gde u gradu kada krenem bude -7, a u atarima -13, pa samo odjednom naletis na klizaliste, gde je vetar naduvao snega sa njiva. To je vec drugi par carapa.
Tako da zavisi sta znaci svaki dan

kolko godisnje prelazis kilometara ?DasAuto napisao:Meni je malo "glupo" ustedjivati, mislim ako se uzima all-season guma zbog stednje. Jeli ako vozis all-season citavu godinu mjenjaces cesce nego da vozis zimske zimi a ljetne ljeti.
Znači da je auto spreman za put bilo kog dana nevezano od vemena.nikaragva napisao:Tako da zavisi sta znaci svaki dan