VW Golf VII

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: VW Golf VII

Post od Xepoj87 »

Dw,Golf jeste najprodavaniji automobil u Evropi,bila je 5-ica ,onda je i 6-ica i ako su promene bile male,ne sumnjam da ce i 7-ica...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... _in_Europe

Da,verovatno cela evropa kupuje Golf 6 zato sto je Golf 1 bio dobar :ccc:

Ja ne znam coveka koji osim dizajna(sto je ipak subjektivna stvar),nesto moze da zameri Golfu...
Pa opet nikada nisam od nekoga cuo da je Golf odvratan,nego jedino da mu se mozda nesto drugo trenutno vise svidja u klasi...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 06 Sep 2012, 14:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Dakle dolazimo do toga da je VW ipak uber wagen, a da su Mercedes, BMW, Ferrari ili ko vec sisali vesla i da su potpuni idioti sto prave nesto novo...
Verujem da bi dizajn danasnjih automobila bio na nivou malo boljih kocija kada bi svi radili isto sto i VW.

Ne sporim da je G dobar, kvalitetan itd... Jednostavno dosadan je, a u zadnje 2 generacije nije toliko bolji od konkurencije. Heroj, ne kupuju ga zato sto je G1 bio dobar, ali samo ime golf nosi dosta toga sa sobom. Kao npr E klasa koju bi ljudi kupovali i od govana da je naprave, samo zato sto je E....
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma daj brate,Mercedes i Bmw su zadrzali neke originalne oznake brenda,kao i Ferrari,a pogledaj proslu i sadasnju generaciju Megana i Astre... Jedino je znak ostao slican...
Naravno da treba menjati modele,ali kako promeniti izgled Golfa,a da to ostane Golf? Sta,da bude jajast kao Megane i Astra?
Nema tu ni preteranog mesta dizajnerskim izmenama,osim da se napravi nesto radikalno,a to verujem da ljudi koji kupuju VW ne zele...
Ja recimo prvi pljujem nemenjanje enterijera kod VW-a,sto su od Touarega napravili Golfa off-road,identican enterijer 2 generacije Passata...
I takve neke gluposti koje bas ne volim...
Ima ovde i minusa,barem sto se mene tice,ali vidim i neku logiku u ovome sto oni rade,moze da mi se ne svidja,ali je vidim...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Ima ovde i minusa,barem sto se mene tice,ali vidim i neku logiku u ovome sto oni rade,moze da mi se ne svidja,ali je vidim...
Ko kaze da nema logike u njihovom poslovanju.
Zasto bi se zezali (ulagali vreme i novac) da promene enterijer Passata kad su procenili da ce uz par kozmetickih promena, odrzati vrhunsku prodaju.

Ja nemam nista protiv Golfa, cak sam i napisao da bi rado razmislio o njemu da kupujem auto tog segmenta ali DW je upravu.
Golfa uglavnom prodaje brend a vecina kupaca ga kupuje po nekoj inerciji ;)
Da ih pitas zasto, ne bi znali da ti odgovore ili bi odgovor bio "paaaaa Golf je to".
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

A nije bas tako...
Drugo smo mi koji pratimo svaki dan sve informacije za automobile,pa su nas Golf ili recimo Astra smorili pre nego sto su i izasli i postali nam normalni..
Ali racunaj da vecina ljudi ode u salon i pogleda automobile,nisu proveli 2 godine gledajuci ih na netu...
Njima je svaki do tih nov i lep,pa onda biraju sta im najvise odgovara...
Njima je Golf 7 nov,jer je moguce da Golf 6 nisu ni videli,osim na ulici...
Nas je smorio,ali ako pogledas bez osvrtanja na istoriju modela i bilo sta drugo,Golf 6 i Astra oba vrhunski izgledaju na svoj nacin...
Onda je stvar ukusa i naravno,onda dodje i reputacija,materijali,zavrsna obrada,motori i slicno,nekome cena,sve zavisi sta je nekome bitno kod automobila...
To sto je meni mala promena u Golfu,da pokazem caletu,mislio bi da je spejs satl...
Ali takodje stoji i to da ljudi znaju da kupovinom Golfa ne mogu da omanu...
I do sada nisu pogresili...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Sumnjam da ga kupuju po inerciji, jer bar ti u CH znaš kako troše pare ljudi koji su ih sa svojih 10 prstiju zaradili.
Imam primer ćaleta mog, najracionalniji čovek na svetu verovatno, ne zanimaju ga automobili preterano, ako ga uopšte i zanimaju, niti zna šta od tehničkih stvari u vezi sa pojedinim markama, ali uvek prokomentariše i oduševi se kada vidi Golfa, 4 mu se nije dopadao jer je kao "krimi" po njemu ali na sajmu se najviše oduševio šesticom, dizajn mu je prelep i posebno mu se dopada što nije napadan već umeren i odmeren, i da imamo više novca i da se Golf ne krade uvek bi njega kupio, a on je poslednja osoba na svetu koja bi platila ime, dizajn, brend, ili bilo koju drugu apstraktnu vrednost ili kategoriju, i dala više para zbog te apstrakcije u odnosu na nešto faktički kvalitetnije. Siguran sam da ima mnogo ljudi kao što je on, tj. ljudi sa sličnom filozofijom trošenja svog novca i načina kako želi da se predstavi u javnosti, odećom, autom, nastupom. Čak mnogo više nego onih kojima je najbitniji šok efekat i naprcanost svega u vezi sa njima.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Urose tebe ce VW zaposliti kao advokata..
I nemoj mi te get real fore, nego reci lepo po SRPSKI brate ;)

Ti mi navodis podatke za sva ukupno trzista,zasto ne nadjes posebno nemacko, francusko, britansko trziste.. posto su ostala daleko manja... pa ces videti da je Golf br.1 jer ima najvise primeraka prodatih u nemackoj, sto je naravno i normalno.. Svaba nece kupiti Fr prozivod sigurno..

Promena imena? Kakve sad to veze ima?
I smatram da mnogo dizes VW u nebesa pored ostalih... Opel, PUG, Reno takodje su izgradili reputaciju, a neki mnogo ranije nego tvoj VW.. To sto si zaslepljen amblemom i bogvskim Golfovom, znam da ti nece promeniti da mislis drukcije..

EDIT: Evo UK trzista..
http://www.carmagazine.co.uk/News/Searc ... nd-losers/
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nsam49
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 20:31

Post od nsam49 »

Day Walker napisao:Klasican VW kompleks kad vam neko dira Gnojfa...

Dag, zamisli kad bi svi proizvodjaci pravili svoje modele da iz generacije u generaciju imaju mizarne DIZAJNERSKE promene, koje sam i napomenuo, ali ti nisi citao..
Nisam nista rekao za novu platformu..

Ne mozes ti nekog proizvodjaca nazvati lutajucim, samo zato sto svoje modele menja iz korena.. Ocigledno imaju razlog zbog cega to rade..
VW je stekao ime Golfom I i II, i tu je stekao klijentelu.. I prodaja VW se svodi na sto veci br. jedinica Golfa, jer u drugim klasama gube trku sa proizvodjacima.. Pogotovu u B segmentu..
Sta reci kad je Corsa najprodavaniji u B segmentu u Nemackoj?!

Prepoznatljivost jednog brenda nije u dizajnu, vec amblemu koji stoji na haubi, kao i onoga sto ga pokrece... Naravno tu je i pouzdanost... ;)
Rece covek koji je u svojoj porodici imao ukupno 3 auta...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Izvini sta si sad rekao?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Heroj

Pricam o coveku kog automobili zanimaju isto koliko i mene koja partija je na vlasti u Tadzikistanu.
Covek kome treba auto a cuo je od dede koji je vozio Golfa da je dobar, od caleta isto, vidi ima ih dosta na ulici...pa kaze sebi "sto da ne".
Ko trazi iskljucivo neki svemirski dizajn a ne poznaje automobile, sigurno nece uzeti Golfa ali to je vec druga grupa ljudi.
Uroš S. napisao:Sumnjam da ga kupuju po inerciji, jer bar ti u CH znaš kako troše pare ljudi koji su ih sa svojih 10 prstiju zaradili.
Kakve veze kupovina auta ima sa onim ko je kako zaradio pare.
Ima ljudi koji mogu da voze S klasu a voze bajs...automobili ih ne zanimaju ali uopste...takvih ovde ima koliko volis.
Zenina kolegenica je uzela napucani DS3 jer joj se svidja i ako je za tu lovu imala sasvim lepo opremljenog Golfa 1.4TSI koji je avion za ono, da se ne izrazim.
Ako si hteo da kazes da je Golf racionalna kupovina onda, mogu da se slozim sa tobom.
Korisnikov avatar
BobRock
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014

Post od BobRock »

Kakav mu je ono detalj po sred resetke na donjem grilu? Izgleda skroz neskaldno :trljamoci:
Prikačeni fajlovi
golf.jpg
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao:Urose tebe ce VW zaposliti kao advokata..
I nemoj mi te get real fore, nego reci lepo po SRPSKI brate ;)

Ti mi navodis podatke za sva ukupno trzista,zasto ne nadjes posebno nemacko, francusko, britansko trziste.. posto su ostala daleko manja... pa ces videti da je Golf br.1 jer ima najvise primeraka prodatih u nemackoj, sto je naravno i normalno.. Svaba nece kupiti Fr prozivod sigurno..

Promena imena? Kakve sad to veze ima?
I smatram da mnogo dizes VW u nebesa pored ostalih... Opel, PUG, Reno takodje su izgradili reputaciju, a neki mnogo ranije nego tvoj VW.. To sto si zaslepljen amblemom i bogvskim Golfovom, znam da ti nece promeniti da mislis drukcije..

EDIT: Evo UK trzista..
http://www.carmagazine.co.uk/News/Searc ... nd-losers/
Srpski u kom je svaka peta reč turcizam, germanizam, ili anglicizam, ko u većini jezika uostalom, razumeli smo se, to je bitno. Isto da sam napisao budi realan, jer je realan isto srpska reč ko što je i automobil, motor, kompjuter, antena, felna, šoferšajbna itd. Tih 20k razlike u korist Opela u UK neće nigde napraviti razliku jer verujem da VW toliko proda u jednom većem gradu u D a Vauxhall ima tradicionalne kupce u UK ko i VW u Nemačkoj, oni misle da je to njihova marka. Kad bi nalepili Opel mnogo bi manju prodaju imali. Aj onda da gledamo koliko Opela ima u Riselshajmu a koliko VW-ova u Volfsburgu, možemo tako da ga cepkamo do u nedogled. Promena imena znači ima veze jer su hteli ljudima da daju nešto u novom pakovanju jer sadržaj starog pakovanja očigledno nije davao dobre prodajne rezultate.

Nisam ja ničim zaslepljen, ako je neko zaslepljen to si ti Opelom pre svih. Opel odavno nije Opel nego GM, ko što i Škoda veze nema s onim što je bila nekad. Oba su samo brendovi.
Ne sporim ja reputaciju drugih marki, ali opet, kad je reč o reputaciji VW opet dominira. Ne sporim ni ozbiljnost konkurenata, ali ima to nešto što pravi razliku u odabiru.

Floyd, baš to, racionalna kupovina i najmanji zajednički sadržalac(citiram Rakhila) automobila je Golf.
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

BobRock napisao:Kakav mu je ono detalj po sred resetke na donjem grilu? Izgleda skroz neskaldno :trljamoci:
Tu se kaci prednja maska od Megana da bi izgledao bolje i svemirskije.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

BobRock napisao:Kakav mu je ono detalj po sred resetke na donjem grilu? Izgleda skroz neskaldno :trljamoci:
Verovatno radar za aktivni tempomat.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

GTI Render Malo preambiciozan.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori