BMW 7 (G11) 2016
Re: BMW 7 (G11) 2016
Da li je ovoliki gril možda neophodan i zbog hlađenja, tj. da nije čisto estetski detalj? Možda lupam, ali za neke velike i nabudžene motore, mi ima logike da je neophodno dobro/pouzdano hlađenje u svim uslovima.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ako se pažljivo pogleda ovaj morphing video zapravo su u odnosu na prethodnu generaciju jedva za nijansu veći bubrezi. Samo deluju dosta veće.
Napred mi je nekako uvecana trojka. Mozda zbog redosleda kojim su izlazili, ali nisam nesto odusevljen.
Enterijer mi i nije bas za auto ove klase. Suvise je obican dizajn, samo su poboljsali materijale. Cak mi i na A8 elegantnije izgleda.
Pritom, ne uvlaci se ekran, a bleji ovako na sred table.
Dok je S nekako posebna prica u odnosu na Mercedese za plebs, pa i A8 koji ima mnogo lepsu centralnu konzolu i celu tablu, 7 mi je onako... Njah...
Koji ce biti najjaci dizel? 3.0 sa tri turbine?
Enterijer mi i nije bas za auto ove klase. Suvise je obican dizajn, samo su poboljsali materijale. Cak mi i na A8 elegantnije izgleda.
Pritom, ne uvlaci se ekran, a bleji ovako na sred table.
Dok je S nekako posebna prica u odnosu na Mercedese za plebs, pa i A8 koji ima mnogo lepsu centralnu konzolu i celu tablu, 7 mi je onako... Njah...
Koji ce biti najjaci dizel? 3.0 sa tri turbine?
To mi je najveća mana stare 7ice. Ceo auto izgleda kao slon. Kao da su namerno sve 7ice posle E38 projektovali za limo servis... nešto kao jeftiniji RR.
A8 je i dalje jedini od tih grdosija koji bih vozio.
A8 je i dalje jedini od tih grdosija koji bih vozio.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... hJpZrdG7Q8
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Dobra ideja, onda bi trebalo i bubrege modifikovati.
Sumnjam da će ovako, ovo je fazon trenutnog z4 ili serije 6 fl

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Zanimljiv detalj ova hokejaška palica. 
Call me crazy, ali ja sam tek skoro ukapirao Bangle-ovu 7 series, ali i ostale kreacije. Slobodno se može reći da je taj čovek jedan od najvećih vizionara. Revolucija koju je doneo u BMW teško da će ikada biti ponovljena.
http://www.forbes.com/2003/01/20/cx_mf_0120feat.html
http://www.forbes.com/2002/04/22/0422test.html
Skoro me uhvati nostalgija i krenem da čitam o starijim autima. Nivo inovacija koje je ova 7 imala mogu se porediti eventualno sa S klasom 1999-2005 i niti jednim autom pre i posle.
Da je dizajn i dalje svež, govori činjenica da njegovi naslednici izgledaju kao prethodnici, a pre 10 i više godina je bio, slobodno se može reči space shuttle...
Ono što posebno cenim je enterijer za vreme njega. Tada je 7 series bila možda i #1 u visokoj klasi.
Originalno, cyber, do tada neviđeno + vrhunski kvalitet.

Kada su se vratile Švabe da dizajniraju, moj utisak je Bland (što bi rekli ameri). Svakako lepa auta ali su izgubila karakter, oštrinu... Od tradicionalnih BMW-a do 2001 ostalo je jako malo elemenata. Enterijeri jesu lepi, ali neuporedivo uzbudljivi kao Bangleovi.
Kod nove mi se ne dopada prednji deo. Unutra izduvi čudno izgledaju, volan manje-više... Aluminijum na centralnoj konzoli nekako suviše odvlači pažnju, šteta što nema klasičnih materijal. Rekao bih da je za nijansu lepša od odlazeće.
Naravno, ostaje da se vidi uživo, ne sumnjam da će moćno izgledati.
pozz

Call me crazy, ali ja sam tek skoro ukapirao Bangle-ovu 7 series, ali i ostale kreacije. Slobodno se može reći da je taj čovek jedan od najvećih vizionara. Revolucija koju je doneo u BMW teško da će ikada biti ponovljena.
http://www.forbes.com/2003/01/20/cx_mf_0120feat.html
http://www.forbes.com/2002/04/22/0422test.html
Skoro me uhvati nostalgija i krenem da čitam o starijim autima. Nivo inovacija koje je ova 7 imala mogu se porediti eventualno sa S klasom 1999-2005 i niti jednim autom pre i posle.
Da je dizajn i dalje svež, govori činjenica da njegovi naslednici izgledaju kao prethodnici, a pre 10 i više godina je bio, slobodno se može reči space shuttle...
Ono što posebno cenim je enterijer za vreme njega. Tada je 7 series bila možda i #1 u visokoj klasi.
Originalno, cyber, do tada neviđeno + vrhunski kvalitet.

Kada su se vratile Švabe da dizajniraju, moj utisak je Bland (što bi rekli ameri). Svakako lepa auta ali su izgubila karakter, oštrinu... Od tradicionalnih BMW-a do 2001 ostalo je jako malo elemenata. Enterijeri jesu lepi, ali neuporedivo uzbudljivi kao Bangleovi.
Kod nove mi se ne dopada prednji deo. Unutra izduvi čudno izgledaju, volan manje-više... Aluminijum na centralnoj konzoli nekako suviše odvlači pažnju, šteta što nema klasičnih materijal. Rekao bih da je za nijansu lepša od odlazeće.
Naravno, ostaje da se vidi uživo, ne sumnjam da će moćno izgledati.
pozz
Pozdrav
7footer napisao:
Šta je pisac 'teo da kaže?