Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Putevi u Srbiji

Post od Geza »

A ne mogu da završe 7 km starog puta BG-NS :thumbdown:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Je l neko prolazio ibarskom, kakva je situacija sad, Ljig-Rudnik, je l asfaltirano ono parče od 7-8-9 km?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Prošle nedelje su ga radili,zastoj pre Štavice po 15-20 min ...
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Ji 4Tze napisao:Je l neko prolazio ibarskom, kakva je situacija sad, Ljig-Rudnik, je l asfaltirano ono parče od 7-8-9 km?
Prošao 3.Oktobra
Još prčkaju, negde asfaltiraju, drugde izgrebali asfalt, negde rade mašine i ljudi, negde jedan struže nešto a šest njih gleda, ponegde oborene one oznake deljenja puta, nema ko da namesti.
Sve u svemu, stanje redovno, biće...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

e hvala na informacijama. Razmišljam se da idem preko Topole do Rudnika, pa zato.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Radi se Gandijeva izmedju ulica Gagarina i Evropske. (u smeru od Gagarina)

Znaci od piramide ne moze pravo sve do Immo centra. U suprotnom smeru sve ok. Sad vidim da nesto spremaju i kod Vojvodjanske da rade...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sveze sa Ibarske.

Posle Stepojevca mali.radovi, osrednja guzva, par minuta stajanja.
Od Ljiga do pred tunel Štavica nov asfalt. Odatle do Ugrinovaca skinut asfalt. Kod Ugrinovaca se opet stoji, opet naizmenicno propustanje. Ne znam koliko to traje jer jos stojim :cry:

Edit: stajali smo.desetak min. Put je unisten i radi se asfalt. Posle je i dalje los, spreman za asfaltiranje.
Da sada krecem kolima iz BGa, svakako bih isao preko Rudnika, mada je to meni uvek bio prvi izbor.

Tptlk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

codemaker napisao:Još prčkaju, negde asfaltiraju, drugde izgrebali asfalt, negde rade mašine i ljudi, negde jedan struže nešto a šest njih gleda, ponegde oborene one oznake deljenja puta, nema ko da namesti. Sve u svemu, stanje redovno, biće...
Sacuvaj Boze ! Znaci GODINU DANA stoji onaj uzas. Neverovatno. Samo u Srbiji. I jos Ibarska. Nemam reci.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Opraviće brzo, novi-stari ministar putuje često za BG :)
Išao sam preko Topole, ono malo drndanja se preživi. Nazad je bilo čudno mala gužva obzirom da smo na bubnju bili oko 6 popodne...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mrkonjić: Završićemo Koridor 10 pre nego Rumuni i Bugari Koridor 4

Srbija će završiti gradnju drumskog Koridora 10 pre nego što Rumuni i Bugari završe njihov Koridor 4, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.
- Ne ulazim u procene oko rokova izgradnje mosta Kalafat preko Dunava (koji će spojiti Rumuniju i Bugarsku), jer mi je želja da sve što se gradi što pre bude i gotovo. Ipak, mislim da taj most neće biti skoro gotov, jer sam nedavno bio tamo - rekao je Mrkonjić.

On je kazao da Srbija upravo zato i žuri da završi Koridor 10 kako nas tranzit ne bi zaobišao Koridorom 4 preko Rumunije i Bugarske, koje su članice EU.

Ministar je istakao da je cilj da se veliki broj kamiona, najviše turskih, usmeri na naš Koridor 10 koji je najkraći put od Evrope ka Turskoj, na osnovu čega bi imali značajne prihode od putarine.
- Zato smo i žurili, pa možda i napravili neke propuste u realizaciji, na primer kod projektovanja i eksproprijacije, ali sada tih grešaka više nema i sada je sve definisano i očekujem da ćemo završiti Koridor 10 pre nego što Bugarska i Rumunija završe Koridor 4 - naveo je Mrkonjić.

Ovakvi projekti su, prema njegovim rečima, često podložni mogućnosti korupcije.
- Moram, ipak, da se pohvalim da su sa Koridorom 10 i Koridorom 11 svi projekti licitirani i bili na tenderima. U krajnjoj liniji međunarodne banke i ne dozvoljavaju drugačiji način rada - rekao je Mrkonjić.

On je kazao da su na tim tenderima firme koje su ponudile najnižu cenu dobijale posao uz obavezu da ih rade po uzusima banaka kreditora - Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.
- Tvrdim da na Koridoru 10 i na Koridoru 11 nije bilo korupcije i da su tu građevinari potpuno čisti - naglasio je Mrkonjić.

Ranije je najavljeno da će ceo Koridor 10 kroz Srbiju, sa šest traka autoputa, biti završen do kraja 2015. godine.

Turci i Bugari najbrojniji u tranzitu kroz Srbiju
Glavna trasa Koridora 10 povezuje Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju i Grčku. Koridor 4 ide od Nemačke, preko Mađarske, Rumunije i Bugarske, ali je oslobođen carinskih i graničnih procedura. Statistika kaže da vozila sa bugarskom i turskom registracijom čine 59,7 odsto svih šlepera u tranzitu kroz Srbiju.

Izvor: Blic

Slušam na vestima kako napreduje gradnja autoputa od Batočine do Kragujevca. Ukupna dužina 25km. Do sada završeno pola. Dakle ostalo je oko 12-13km. Predviđen rok za završetak, najkasnije do kraja naredne godine! Dakle, kilometar autoputa - bar mesec dana posla. :glavomuzid:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Uputstvo za Nbg ovih dana :D

Radi se Novosadski put, nenormalna je guzva - obilazite. Idite na obilaznicu u oba smera.

Radi se ukljucenje na auto-put sa Bezanijske kose kod Merkura. To uzrokuje manje-vise tokom celog dana ludnicu na svim silazima sa BK.
Najgore je prema Tosinom bunaru, to je najblizi alternativni izlaz na auto-put. Guzva je naravno i na 11-om, i Ljubinke Bobic> Gandijeva.

Naravno, zbog suzenja kod BK, bila je nenormalna guzva i na auto-putu. Oko 10 jutros kolona od Ikarbusa do Merkura...

Kad je pala kisa pobegao sam kuci :kezo:

Standardni problem - 29. - Visnjicka - Bogoslovija - Ruzveltova ce da potraje..
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Da, ja sam danas baš zaglavio na Kosi... Da li se zna do kad će to da traje?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Nadam se dan-dva... Vidim da su danas vec asfaltirali deo, moguce da ce i zavrsiti danas, ili eventualno sutra...
Posle toga se zatvara iskljucenje sa auto-puta za kosu, prvo kod Merkura, a onda i s druge strane, iz pravca grada...

Al jutros je bas bio horor... Valjda ce se srediti malo sutra...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

A koji đavo diraju ono isključenje kod Merkura, šta je tu problem?
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

pa menjaju asfalt... I bio je red, al ono... Nisu mogli za vikend i praznik, nego su uvatili u 8 ujutru kad 40.000 ljudi ide negde na posao...
Odgovori