Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od Xepoj87 »

Start stop nije pomagalo i nikako ne utice na voznju, vec nacin ustede goriva.
Ono sto Nidza prica nema nikakvog smisla.
Hocete da mi kazete da je bolje da nekoga pustite sa takvum autom na ulicu, bez ikakvih pomagala?
Ili ocekujete da svi imaju jednako umece u voznji? Ne znam sta je pametnije od ta dva :)

Evo, Rakhil prica o znanju, a ne zna da automatiku treba vremena da odreaguje na gas i promeni u manju brzinu, pa se zali i to zove turbo rupom, na motoru sa twin scroll turbinom i 8-obrzinskim zf automatikom, a uzeo odmah da divlja sa tim automobilom.
Zanima me dodatni i da li je auto bio u sport modu.

I eto, onda tako neko sedne u taj auto sa 510ks bez pomagala i cao, zdravo :)
Uvek ima nacina da se pomagala iskljuce za vas profi drivere, koji niste ni osetili na pravi nacin sta znaci voziti auto od 300+ks i koje opasnosti takve masine vuku sa sobom, a bunite se za asistenciju, ali pustite smrtnike koji numeju, da ne ginu na prvoj krivini :)

Eto, mozda se neko sada i naljuti, ali jbg ;)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Necu da se naljutim nego izvrces sta sam rekao da bi me spustio, ali sta god te cini srecnim. Ti si uvek u pravu a ja odoh na plazu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Start stop nije pomagalo i nikako ne utice na voznju, vec nacin ustede goriva.
U priči su se mešali različiti termini, između ostlaih i gadget. Jasno je šta sam hteo da kažem, a to je mogućnost izbora.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne izvrcem, rekao si da ti smeta turbo rupa na 420D, ne znajuci da je to u stvari rad automatika i to je sasvim ok da ne znas, ne spustam te uopste, vec je to slab primer nekoga ko sedne iz normalnog, u auto od 500ks. I vi bi mu onda iskljucili asistenciju?
Kazem slab primer, jer je ovo banalna stvar, a auto ima 184ks, a zamisli sta je ona masina od 500ks u odnosu na bilo koji civilan auto...
I onda treba samo profesionalni vozaci da kupuju takva kola ili mi da se naucimo tako sto cemo prvo slupati jedno 5 takvih automobila i pobiti par porodica, da bi naucili i bili spremni na takav auto?

Btw, koji bi ja moguci povod imao da tebe spustam?

Vujadine, ok, prevideo sam, ali ti je poenta na mestu, sve ce vise biti obaveznih sistema, a jasno je da to prvo postaju sigurnosni sistemi, nego sam mislio da si mogao i bolji primer da das, bas o ovim pomagalima u voznji :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neko pre nas je vrlo pametno rekao da "Nije žvaka za seljaka...", i sve što sledi posle.

Današnja kola su pre "damage control" zbog svih onih koji brza kola mogu da priušte, a ne mogu da ih kontrolišu. U blažoj varijanti će ih skrljati mehanički posle par stotina km, u goroj će da pomešaju gas i kočnicu i napraviće cirkus (pun youtube snimaka koji potvrđuju ovo što pišem) - i pored svih elektronskih mogala.

Ja bih za sve preko 80ks/t zahtevao posebnu dozvolu. Bilo bi efikasnije od sve te elektronike. Lepo doplatiš, naučiš da voziš brza kola, a onda je elektronika lepa dopuna skilla, a ne osnov da preživiš na stotinama konja pod haubom.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ko garantuje da ti kao "profi" neces ispraviti krivinu?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma da, kada bi to sve islo kao u bajci :)
Dajes posebne dozvole ljudima za divljanje, a onda insistiras na sigurnoj voznji, ogranicenju od 50 km/h u gradu i 120 na autopuu :)
Tuniranje kola onda zabraniti zakonom?
A i kako bi ti to sproveo u realnost, sta bi test za takav auto sadrzao?

Sent from my Sony
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nidza napisao:Ja bih za sve preko 80ks/t zahtevao posebnu dozvolu. Bilo bi efikasnije od sve te elektronike. Lepo doplatiš, naučiš da voziš brza kola, a onda je elektronika lepa dopuna skilla, a ne osnov da preživiš na stotinama konja pod haubom.
Zasto? Imas zakon koji regulise ponasanje u saobracaju i koji je sve strozi.
Zbog cega bi nekog ko zeli da 2000e mesecno potrosi na auto (a samim tim ulozi u ekonomiju) sprecavao da to i uradi? :)
Ionako se vecina AMG-ova i M-ova prodaje za urcenje a ne za neko divljanje. Za divljanje je dovoljan i cuniran Punto dizel.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Crko mi je post kad mi se ruter zakucao od vrućine. Divljanje i skill nisu komplementarni, baš mi je žao što to poistovećujete. Dapače, dijametralno su suprotni.

Ovo što Floyd je napisao je suština, a to je lova. Više para se uzme na rešavanje konsekvenci, nego na edukaciju i preventivu. Čitav svet tako funkcioniše, od farmaceutske industrije pa sve do automobila i vožnje, što je nama ovde zanimljivo. :) Gaji ovce za šišanje.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Liči na M3/4 al konačno neka konkurencija nemcima.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Haha Nidzo, kako skreces na gluposti, cim skapiras da nisi u pravu :)
Evo, reci, kako bi ti to odredjivao skill?
I kako bi neko dosao do tog skilla?

Sent from my Sony
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Podrzavam tu ideju al ne u smislu da ne mozes da vozis jaci auto nego da mi koji bismo imali te advanced dozvole imamo drugacije ogranicenje brzine, kao i recimo mogucnost prolaska na crveno(kad se uveris da nema nikog) i slicno.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

nidza napisao:
Ja bih za sve preko 80ks/t zahtevao posebnu dozvolu. Bilo bi efikasnije od sve te elektronike. Lepo doplatiš, naučiš da voziš brza kola, a onda je elektronika lepa dopuna skilla, a ne osnov da preživiš na stotinama konja pod haubom.

I u tom tvom sistemu bi npr S320 CDI bio zabranjen i trebala bi posebna dozvola? :losevidim: Jel se ti zajebavaš ili?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cuj s320, bilo bi zabranjeno 70% vozila :D

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, prezzo di 90.000 Euro

http://www.clubalfa.it/10966-alfa-romeo ... -euro.html
Odgovori