Pomoć na putu

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: Pomoć na putu

Post od pedalaš »

Vozim 35 godina.
Šlep službu sam platio i koristio dva puta. Jednom možda 60 km (od Djurdjevića Tare do Kolašina), drugi put oko 180 km (od Plitivičkih jezera do Banja Luke).
Ne plaćam ove “pomoći na putu”.
Zakon velikih brojeva je tu neumoljiv.
Ono što mi treba to – platim. I onda kada mi treba. Tako se osećam bolje.
Isti razlog zašto 35 godina nemam ni kasko na privatna vozila. Imam samo za poslovna, jer su na lizing, pa mora.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije svrha osiguranja (ovog ili onog) samo da bude isplativo, već najpre da te spasi kad ne možeš sam da pokriješ štetu. Sa tog aspekta pomoć na putu više spada u to što možeš i sam da platiš kad se desi, ali kasko već nije, sem ako nov auto možeš da zaradiš za par meseci.
Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01

Post od Dzona »

Ako dosta voziš itekako ima smisla imati pomoć na putu
Ako ništa, onda zbog toga što ti organizuju prevoz i ostalo - imaš samo jedan broj da kontaktiraš i ostalo je na njima.
Iskreno, ne bih voleo, da se jurim sa šlep službama negde na strani, kada mi auto stane.

Ja sam ove godine uzeo neki Atlas palet koji pokriva dva automobila i sadrži i neki 'guma' paket. Meni odgovara - uzeo na black Friday akciji za nekih 16k, - jer se i supruga dosta oslobodila pa cepa međugradski sama (da budem miran i sa te strane)
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Da mi oni "organizuju" ? Neka - hvala.
Meni njihova pomoć ne treba. Ni osećaj lažne sigurnosti.
Bar je to moje vidjenje. A svako naravno ima legitimno pravo da sve to gleda i drugačije.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Neki ljudi vise cene predvidivost, nekim nije problem rizik. Ja evo uzimam kasko vec skoro 20 godina na privatna vozila i do sad se nije desilo da neka kasko kuca na meni bude u plusu fala je bogu.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Pa, baš zato što cenim predvidivost ja i nemam kasko osiguranje.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Aha. Nije kladjenje ako znas da ces pobediti jel to.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni su se kasko i pomoći na putu isplatili.

Veliki ili mali brojevi, teorije ovakve ili onakve, ja sam u plusu.

I osiguranja su u plusu, jer ne bi radila drugačije.

Svi srećni.

TapaT

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

ftj napisao: 19 Dec 2023, 12:19 Aha. Nije kladjenje ako znas da ces pobediti jel to.
Ja i inače ne posećujem kladionice. Pa nemam neku unutrašnju potrebu ni da se kladim sa kasko ili sličnim dobrovoljnim osiguranjem imovine. A kada na sajtu APR-a pogledam javno dostupne finansijske izveštaje za osiguravajuće kuće, sve posluju u debelom plusu. Pa je to istovremeno i odgovor na eventualnu dilemu ko redovno dobija u tom kladjenju (ako neko ima tu dilemu). To piše u svakom godišnjem bilansu uspeha.
Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Mozes da mi kazes sta sam trebao da radim kad mi je crko alternator na pola puta izmedju Beca i Salcburga, 31 decembar u 6 ujutru? Da nemam pomoc na putu. Bas me zanima koju soluciju bih imao? I cifru.

Samo mi napisi sta bi radio tada u toj situaciji i koliko bi to kostalo.
pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

Šteta što kod nas u Srbiji na sajtu sudova (zahvaljujući Rodoljubu Šabiću dok je vršio ulogu poverenika za zaštitu prava gradjana i njegovom vidjenju pitanja zaštite podataka o ličnosti ) više ne može da se i dalje vrši pretraga preko imena, pa bih ti sada “u sekundi” dao link do stranice na kojoj bi lako video koliko svaki od tih “pružača pomoći na putu” (ili osiguravajućih kuća) u ovom trenutku ima aktivnih sudskih sporova u našoj zemlji (i da li su im sa druge strane fizička lica).

To bi bio dobar pomoćni pokazatelj za izbor osiguravača.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Kakva logika, svaka čast, mislim da je dalja diskusija bespredmetna.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Inzaghi napisao: 19 Dec 2023, 13:13 Mozes da mi kazes sta sam trebao da radim kad mi je crko alternator na pola puta izmedju Beca i Salcburga, 31 decembar u 6 ujutru? Da nemam pomoc na putu. Bas me zanima koju soluciju bih imao? I cifru.

Samo mi napisi sta bi radio tada u toj situaciji i koliko bi to kostalo.
Ja bi prvo pogledao u čemu je problem i koliko još kiometara mogu da predjem bez alternatora, barem do nekog prvog naseljenog mesta benz pumpe motela ili parkinga.
Zatim okrenuo lokalni OAMTC broj i objasnio lokaciiju.
Verujem da za pola sata bi bilo rešeno, tj došao šlep u njihovoj organiziaciji, dakle lokalni.

Pomć na putu sam imao, plaćao uredno godinama i kada je zatrebalo truba...čeako nekoliko sati, zatim morao i da doplatim za šlepovanje a ovaj što je došao niti ima ikakvoj pojma i servisiranju auta, niti ima alata a delove ni ne nosi.
Dakle, pomoć da se pokrene auto nula.

A kada mi je zatrebala pomoć pre jedno 6 godina (pukao zupčasti) prosto sam pozvao službu pomoći i naručio šlep. Došao za 15tak minuta privatni ugovorni sa njima(jer sam plaćao kešom uslugu) umesto čekanja od 3 sata (ako sam unapred prepaid platio kroz članarinu) koliko su prvo rekli jer su "svi zauzeti".
Ceh šlepovanja bio 30tak eura ,jer je lokal unutar Beograda.

Moje iskustvo je da unapred plaćati pomoć na putu je neizvesnost šta će se dobiti, i naročito kada.

Za solarno plaćenje uvek se svi trude da budu ekspeditivni, nema zavlačenja.

Za 35 godina vožnje nekih 3 puta je bila potrebna neka pomoć sa strane.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

A da nije pukao u BGu?

Meni su uvek dolazili u razumnom roku. U gradu ili van, kako za službeni, tako i za moj automobil.

Menjač na Cliu se raspao kod Malog Požarevca. Astra prolupala kod Ćuprije. Moj ostao bez kvačila na naplatnoj Obrenovac, u smeru ka Čačku ... Sve je to dobar majstor mogao da reši sa priručnim alatom iz gepeka, ali mi ne...

Bilo je i manjih asistencija po gradu.

TapaT

pedalaš
Reactions:

Post od pedalaš »

ftj napisao: 19 Dec 2023, 16:49 Kakva logika, svaka čast, mislim da je dalja diskusija bespredmetna.
Sve ok, ti misliš jedno, ja drugo. Nije nužno da mislimo isto. :) Za mene je to samo lažna sigurnost. I to mi u životu ne treba ni pod razno. Kada u životu ne budem mogao da snosim trošak i rizik upotrebe sopstvenog vozila, voziću samo svoj bicikl. :)
Odgovori