Auto-klima
Re: Auto-klima
http://www.popusti.rs/punjenje-ciscenje ... aign=22858
Jel valjaju ovi cemu? Nije losa ponuda, ne znam jel ima za te pare da se uradi igde dezinfekcija i punjenje.
Jel valjaju ovi cemu? Nije losa ponuda, ne znam jel ima za te pare da se uradi igde dezinfekcija i punjenje.
Kad god sam isao preko tih popusta i slicni, ocaj zivi, sta god bilo u pitanju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Jedan savet: Već par meseci imam problem sa ventilacijom. Slabo greje. Slabo hladi. Potpuno čudno. Moram da pojačam ventilator na najjače da bi to bilo ok. Slučajno resim da skinem filter kabine. CRN. Menjan pre samo 8000. Nikada mi se ovako nešto nije desilo. Promenio, i sve kako treba. Dakle proverite obavezno filter. Imao sam mnogo auto puta u poslednje vreme. Verovatno je to razlog. Dakle, ako klima slabije hladi, ovo proverite obavezno.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Naravno. Može uvek da uvuče prašinu. Računaj da je to isto i na filteru vazduha.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Naravno, odmah promenio, iako je menjan pre 5000m, isti slucaj: crn. Jednostavno, ovo mi je prvi put da vidim ovako brzo zaprljane filtere kabine i vazduha. KOelge sa posle mi kazu da je to zbog velike kolicine bacene rizle i "agregata" tj neke vrste pepela kojima Belorusi posipaju puteve zimi, pa sada kada je otoplilo to je preslo u prasinu a ja na putu non-stop i eto. PUN.
Koliko je potrebno vremena da klima (manuelna) počne da duva hladno ?
Čini mi se zadnjih dana da mi malo kasnije kreće hladan vazduh, i da nije toliko hladno kao ranije. Posle 3-4 minuta vožnje duva hladno i ohladi kola.
Da li je to signal da ima manje gasa u sistemu?
Hyundai i30 1.4 benzinac decembar 2008., do sada nije ništa dirano oko klime, nije dopunjavano ulje ni gas. Prošle godine su mi merili temp. na izlazu, bilo je 5 stepeni, rekli vozi, sve je odlično. Filter kabine je menjan pre 1500 km.
Sad imaju neki servis klime - zamena ulja, dopuna gasa, dezinfekcija za 2800 din u ovlašćenom u Nišu. Da li da "čačkam" ili da vozim ovako? Mogu li nešto da mi zabrljaju? Sam trošak je smešan.
Čini mi se zadnjih dana da mi malo kasnije kreće hladan vazduh, i da nije toliko hladno kao ranije. Posle 3-4 minuta vožnje duva hladno i ohladi kola.
Da li je to signal da ima manje gasa u sistemu?
Hyundai i30 1.4 benzinac decembar 2008., do sada nije ništa dirano oko klime, nije dopunjavano ulje ni gas. Prošle godine su mi merili temp. na izlazu, bilo je 5 stepeni, rekli vozi, sve je odlično. Filter kabine je menjan pre 1500 km.
Sad imaju neki servis klime - zamena ulja, dopuna gasa, dezinfekcija za 2800 din u ovlašćenom u Nišu. Da li da "čačkam" ili da vozim ovako? Mogu li nešto da mi zabrljaju? Sam trošak je smešan.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
Zamena ulja je prevara jer izvuce plafon 5-10ml od 130 koliko ima u sistemu.
Ali nije lose prekontrolisati i dodati malo ulja i da freon bude u propisanom optimumu. Sigurno ti za 6god fali 30% freona.
Ali nije lose prekontrolisati i dodati malo ulja i da freon bude u propisanom optimumu. Sigurno ti za 6god fali 30% freona.
10-15 sekundi. Nevezano manuelna ili automatsko upravljanje, rade na identican nacin time i jednakom brzinom.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Zavisi koliko je toplo tj gde je auto stajao. Jer kada je na suncu i temperatura 35c prvi sveziji vazduh se oseti za 15-20s ali dok se ne ohlade kanali treba oko 2min da krene da duva ledeno.
Pa baš to, juče je stajao baš na suncu a bilo je 31, upalio ga tek oko 12, bilo je vrelo u kolima.
Danas je to već dosta bolje, ali mi se čini da ipak nije leden vazduh kao ranije, pa mi je prva asocijacija na nedostatak gasa.
Verovatno ću sutra da odvezem ne servis, pa javljam.
Danas je to već dosta bolje, ali mi se čini da ipak nije leden vazduh kao ranije, pa mi je prva asocijacija na nedostatak gasa.
Jedno pitanje, ako neko zna odgovor. 
Da li ventilator (Laguna 1.9 dci ima jedan ventilator koji je ujedno i za kondenzator) treba konstantno da radi kada je upaljena klima?
Npr. auto radi na leru, uključena je klima, ali sistem ne uključuje odmah ventilator. Posle dva tri minuta upali se vent na kratko i ugasi se, i tako u krug. Sve vreme radi kompresor, iz ventilacije duva potpuno hladan vazduh. Tad kad se vent upali, upali se druga brzina ja mislim.
Čisto me zanima da li je ovo OK, ili vent treba stalno da se vrti.

Da li ventilator (Laguna 1.9 dci ima jedan ventilator koji je ujedno i za kondenzator) treba konstantno da radi kada je upaljena klima?
Npr. auto radi na leru, uključena je klima, ali sistem ne uključuje odmah ventilator. Posle dva tri minuta upali se vent na kratko i ugasi se, i tako u krug. Sve vreme radi kompresor, iz ventilacije duva potpuno hladan vazduh. Tad kad se vent upali, upali se druga brzina ja mislim.
Čisto me zanima da li je ovo OK, ili vent treba stalno da se vrti.
imam jedno pitanje, možda malo zvuči smešno ali ne znam jbg.
Od kad sam Astru novu kupio 2010 godine, nije se dopunjavao freon i sl. sve normalno radi, nego me zanima kolko
to obično traje da ne mora da se puni ili šta već treba da se radi?

Od kad sam Astru novu kupio 2010 godine, nije se dopunjavao freon i sl. sve normalno radi, nego me zanima kolko
to obično traje da ne mora da se puni ili šta već treba da se radi?
Dok ne osetis da slabije hladi.
Milosg, treba stalno da radi. Mozda ne funkcionise prva brzina, pa zato tako radi. Mada bi trebao da ima zastitu, da ne pali kompresor uopste...
Milosg, treba stalno da radi. Mozda ne funkcionise prva brzina, pa zato tako radi. Mada bi trebao da ima zastitu, da ne pali kompresor uopste...
NexT napisao:Dok ne osetis da slabije hladi.
Hm, ima logike, hvala ti. Jel se popravlja ili mora ceo vent da se menja?
Edit: mada sada vidim na Renault forumu info da se vent pali po potrebi kad radi klima, ne uvek.

Uradio danas servis. Posle 5.5 godina i 42000 km : izvukli 300 g freona ( ide 500, izgubio 40%), vakumirali i proverili sistem, dodali jednu dozu 15ml ulja i 500 g freona. Znatno bolje hladi, baš se osetila razlika. Agrohim u Nišu, ovlašćeni za Hjundai ali rade i ostale , ima akciju od 1.juna,oko 2900, ja kao član kluba platio 2550 din.jocas napisao:Pa baš to, juče je stajao baš na suncu a bilo je 31, upalio ga tek oko 12, bilo je vrelo u kolima.

Послато са MT11i уз помоћ Тапатока