Grčka
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Re: Grčka 2012
Texonja je vema u pravu.
Ove godine su Grci imali manje gostiju nego lane a lane manje nego predlane... Dokle će tako ići, nemam pojma ali ne sluti na dobro.
Pored svega, ne pada im na pamet sniženje cena, popusti, vabljenje svakog pojedinačnog gosta, jbt, treba se boriti sa krizom a najgore tek dolazi....
Trenutno se nalazim u Ioannini jer se vraćam kući nakon skoro tri nedelje posete u GR.
Pominjem Ioanninu jer obično u toku povratka kući odsednem na oko pola puta, negde u Paraliji ili Platamonasu. Onako, za svoju dušu i ćef, se razgaćim dva-tri dana. Uveče sam voleo da se prošetam rahat uz obalu ili glavnom ulicom, gledam mlade ljude kako uživaju po kafićima i opuštam se.
Tako i u odlasku, najpre se razgaćim na dan dva pa onda nastavim na odredište.
E sad, što ovog puta pominjem Ioanninu? Mesto jako daleko od mora i nema veze sa plažom, suncobranima, obično srednje Grčko mesto, par stotina hiljada stanovnika.
Odgovor je da mi je dopiz**ila seljaja u Paraliji ili Platamonasu. I to ne naši ljudi, nažalost mnogo naših ljudi nema dovoljno novca da ode na neko malo više "fensi" mesto pa je i Paralija dobra. Klinci ionako uživaju na plaži, uveče fasuju po sladoled i njihovoj sreći nema kraja.
Nerviraju me Bugari i Rumuni. To se bre rasulo po svetu kao žohari a od kulture imaju samo šarene košulje i cegere kad idu da "šopinguju" od samih sebe (u Paraliji su glavni prodavci Rumuni i Bugari)
Deru se ulicama i na plaži, bacaju otpatke na sve strane, kore od lubenice šikaju kao bumerang po plaži, deca pišaju na sred plaže, neko se i pokaki, roditelji se smeju tome...
Uveče se skupe u grupe i porodično izađu na "štraftu" pa se usput deru iz sve snage kao da su kupili pola Grčke, najpre na decu pa posle međusobno. U restoranima ili kafićima se od njih bukvalno ne može živeti.
A posebna je priča što imam osećaj da su iz Bugarske i Rumunije stigli samo ljudi sa 4 razreda osnovne škole i koji se kupaju subotom a za zubara su samo čuli. Otkud toliki broj baš takve klijentele.
Kako izađu iz buseva, to se rasprši ko jato kokošaka pa ih onda mrežom 'vataju vođe puta da ih smeste po sobama.
A ako dolaze automobilima, uglavnom su to Audi, BMW ili neki džip. Glavni znako raspoznavanja na autoputu je uglancani polovnjak koji je valjda prvo kupljen čim su im ukinuli carinu na auta, naravno da je najpre kupljen polovni Mercedes (Compressor) ili X4 ili tako neka mrcina, koja bi trebala da pokazuje status ponosnog vlasnika, koji onda nepodrezanim noktima na nogama para sedišta i patosnice..
E pa pošto mi je dosta, odlučio sam da ostanem dva tri dana u Ioannini. Lep hotel u strogom centru grada, mirna ulica, niko ne galami i ne vozi motor bez auspuha... Drugi put sam ovde, u dolasku u Grčku sam bio u istom gradu u odličnom hotelu Grand Serai a sad nije bilo mesta.
Od sada ću za redovna putna razgaćivanja posećivati unutrašnjost Grčke.
A pominjem Grčku i turizam jer uopšte ne vidim da se trude ili brinu. Tresnu cenu pa se ti puši, ako dođeš sledeće godine opet, došao si ako ne, "siga, siga" i nema veze.
Prljavštine mnogo više nego ranijih godina (prošao sam BG - Sparta, jako mnogo mesta pa mogu da poredim sa ranijim godinama), radnje se masovno zatvaraju da ne nabrajam...
A danas me usput na putu prema severu, uhvatiše panduri sa 110 gde je bilo ograničenje 50. Uzbrdo bile dve trake, slično kao oko Užica, naganjao sam se malo sa nekim grkom i taman kad sam ga efikasno prestigao jer je kasnio sa promenom brzine, na vrhu izbijam ispred njega i naravno - pravo u šake trojici u plavom. Snimili me.
Stanem sa strane i računam koliko će me nadjebavanje sa onim grkom koštati. Dolazi tip, dajem vozačku i saobračajnu, on zagleda vozačku, okreće levo pa desno, gleda i ispod i na kraju pita odakle sam. Kad sam rekao grad i lokaciju, rekao mi je da je za ovaj prekršaj kazna 300€ ali me je samo opomenuo da pazim na sebe i druge, tome služe ograničenja. Rastadosmo se uz suzne oči i samo što nismo razmenili poljupce. Toliko u vezi komparacije grčke policije prema nama (i strancima uopšte) i onog MK majmuna što mi uze 50€ jer nisam imao sitnije a na pamet mu nije palo da me pusti, iako je prekršaj bio 10 puta benigniji...
Sve u svemu, pre par godina je u Grčkoj bilo mLogo lepše.
Prekosutra idem kući i već se radujem drndanju trapa po makedonskim "autoputevima"
Ove godine su Grci imali manje gostiju nego lane a lane manje nego predlane... Dokle će tako ići, nemam pojma ali ne sluti na dobro.
Pored svega, ne pada im na pamet sniženje cena, popusti, vabljenje svakog pojedinačnog gosta, jbt, treba se boriti sa krizom a najgore tek dolazi....
Trenutno se nalazim u Ioannini jer se vraćam kući nakon skoro tri nedelje posete u GR.
Pominjem Ioanninu jer obično u toku povratka kući odsednem na oko pola puta, negde u Paraliji ili Platamonasu. Onako, za svoju dušu i ćef, se razgaćim dva-tri dana. Uveče sam voleo da se prošetam rahat uz obalu ili glavnom ulicom, gledam mlade ljude kako uživaju po kafićima i opuštam se.
Tako i u odlasku, najpre se razgaćim na dan dva pa onda nastavim na odredište.
E sad, što ovog puta pominjem Ioanninu? Mesto jako daleko od mora i nema veze sa plažom, suncobranima, obično srednje Grčko mesto, par stotina hiljada stanovnika.
Odgovor je da mi je dopiz**ila seljaja u Paraliji ili Platamonasu. I to ne naši ljudi, nažalost mnogo naših ljudi nema dovoljno novca da ode na neko malo više "fensi" mesto pa je i Paralija dobra. Klinci ionako uživaju na plaži, uveče fasuju po sladoled i njihovoj sreći nema kraja.
Nerviraju me Bugari i Rumuni. To se bre rasulo po svetu kao žohari a od kulture imaju samo šarene košulje i cegere kad idu da "šopinguju" od samih sebe (u Paraliji su glavni prodavci Rumuni i Bugari)
Deru se ulicama i na plaži, bacaju otpatke na sve strane, kore od lubenice šikaju kao bumerang po plaži, deca pišaju na sred plaže, neko se i pokaki, roditelji se smeju tome...
Uveče se skupe u grupe i porodično izađu na "štraftu" pa se usput deru iz sve snage kao da su kupili pola Grčke, najpre na decu pa posle međusobno. U restoranima ili kafićima se od njih bukvalno ne može živeti.
A posebna je priča što imam osećaj da su iz Bugarske i Rumunije stigli samo ljudi sa 4 razreda osnovne škole i koji se kupaju subotom a za zubara su samo čuli. Otkud toliki broj baš takve klijentele.
Kako izađu iz buseva, to se rasprši ko jato kokošaka pa ih onda mrežom 'vataju vođe puta da ih smeste po sobama.
A ako dolaze automobilima, uglavnom su to Audi, BMW ili neki džip. Glavni znako raspoznavanja na autoputu je uglancani polovnjak koji je valjda prvo kupljen čim su im ukinuli carinu na auta, naravno da je najpre kupljen polovni Mercedes (Compressor) ili X4 ili tako neka mrcina, koja bi trebala da pokazuje status ponosnog vlasnika, koji onda nepodrezanim noktima na nogama para sedišta i patosnice..
E pa pošto mi je dosta, odlučio sam da ostanem dva tri dana u Ioannini. Lep hotel u strogom centru grada, mirna ulica, niko ne galami i ne vozi motor bez auspuha... Drugi put sam ovde, u dolasku u Grčku sam bio u istom gradu u odličnom hotelu Grand Serai a sad nije bilo mesta.
Od sada ću za redovna putna razgaćivanja posećivati unutrašnjost Grčke.
A pominjem Grčku i turizam jer uopšte ne vidim da se trude ili brinu. Tresnu cenu pa se ti puši, ako dođeš sledeće godine opet, došao si ako ne, "siga, siga" i nema veze.
Prljavštine mnogo više nego ranijih godina (prošao sam BG - Sparta, jako mnogo mesta pa mogu da poredim sa ranijim godinama), radnje se masovno zatvaraju da ne nabrajam...
A danas me usput na putu prema severu, uhvatiše panduri sa 110 gde je bilo ograničenje 50. Uzbrdo bile dve trake, slično kao oko Užica, naganjao sam se malo sa nekim grkom i taman kad sam ga efikasno prestigao jer je kasnio sa promenom brzine, na vrhu izbijam ispred njega i naravno - pravo u šake trojici u plavom. Snimili me.
Stanem sa strane i računam koliko će me nadjebavanje sa onim grkom koštati. Dolazi tip, dajem vozačku i saobračajnu, on zagleda vozačku, okreće levo pa desno, gleda i ispod i na kraju pita odakle sam. Kad sam rekao grad i lokaciju, rekao mi je da je za ovaj prekršaj kazna 300€ ali me je samo opomenuo da pazim na sebe i druge, tome služe ograničenja. Rastadosmo se uz suzne oči i samo što nismo razmenili poljupce. Toliko u vezi komparacije grčke policije prema nama (i strancima uopšte) i onog MK majmuna što mi uze 50€ jer nisam imao sitnije a na pamet mu nije palo da me pusti, iako je prekršaj bio 10 puta benigniji...
Sve u svemu, pre par godina je u Grčkoj bilo mLogo lepše.
Prekosutra idem kući i već se radujem drndanju trapa po makedonskim "autoputevima"
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Kad pomenuste Rumune i Bugare, mislim da nema nekulturnije nacije od nijih...Afrikanci u Prizu su olicenje kulture za njih. Dok sam ziveo u FR, psovao sam onog ko ih uvede u EU i ko im ukinu vize. U CH ih za sad nema jer imaju zabranu za masovno naseljavanje do 2016 ali kad im otvore granice bice veselo 

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Ziveo sam neko vreme u Rumuniji i zbog posla ima kontakt sa dosta ljudi koji dolaze iz raznih gradova. Ima i tamo normalnih, ali je vecina misli da su bogom dani jer su uspeli da zarade malo para i da podignu sebi malo standard tako sto su se uvalili u xx kredita.
Svako od nas mozda malo promeni misljenje kad dodje do vecih para, ali kod njih je to urodjeno. Covek postane drcan, bezobrazan i misli da ceo svet postoji zbog njega...
Svako od nas mozda malo promeni misljenje kad dodje do vecih para, ali kod njih je to urodjeno. Covek postane drcan, bezobrazan i misli da ceo svet postoji zbog njega...
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
cesto putujem u gr i van sezone. uvek se zaprepastim brojem bugarskih automobila na egnzio odos autputu, u oba pravca. sta kog djavola radi enorman broj bugara u gr u martu recimo.
inace, sedim sad u ionnani, kraj jezera u nekom kaficu, ekstra brzina interneta. moram priznati da sam odusevljen ovim gradom i zao mi je sto nisam ranije dolazio.
ako neko sledeceg leta bude imao priliku, obavezno neka svrati. hoteli su jeftini a ima ih jako mnogo u samom centru grada.
usput da pohvalim audi 2012. navigaciju. svako p i najmanje mesto u gr je prikazano do u detalj, svaka im cast.
inace, sedim sad u ionnani, kraj jezera u nekom kaficu, ekstra brzina interneta. moram priznati da sam odusevljen ovim gradom i zao mi je sto nisam ranije dolazio.
ako neko sledeceg leta bude imao priliku, obavezno neka svrati. hoteli su jeftini a ima ih jako mnogo u samom centru grada.
usput da pohvalim audi 2012. navigaciju. svako p i najmanje mesto u gr je prikazano do u detalj, svaka im cast.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
Rumunski gastarbajteri u pariskom metrou 
http://www.youtube.com/watch?v=5LIBZhcJtdU
Nemozes da se vozis kao covek a da u toku voznje bar 5 "estradnih" umetnika ne odradi svoju tacku u vagonu.
Po pravilu svi nose ove velike zvucnike u koje ubodu MP3 plejer, puste neko rumunsko *ranje, pevaju uz pesmu i posle traze pare.
Nije redak slucaj da je muzika koju pustaju neki hardcore rumunski narodnjak (isto kao grand u Srbiji)

Nemozes da se vozis kao covek a da u toku voznje bar 5 "estradnih" umetnika ne odradi svoju tacku u vagonu.
Po pravilu svi nose ove velike zvucnike u koje ubodu MP3 plejer, puste neko rumunsko *ranje, pevaju uz pesmu i posle traze pare.
Nije redak slucaj da je muzika koju pustaju neki hardcore rumunski narodnjak (isto kao grand u Srbiji)

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Tkz. ''Manele'' ciganska narodna muzika...
Pa sad, meni su u pariskom metrou svirali Đurđevdan tamo neke 1992. i to svirali na instrumentima, čitav bend bio.Floyd napisao:Rumunski gastarbajteri u pariskom metrou
Smucao se nešto gradom i drugar koji je tamo živeo kaže pazi sad i naruči pesmu. A ja ne mogu da verujem.
Neka od velikih metro stanica je bila u pitanju
Pa ovo nisu Rumuni nego cigani!?

Da i to EU iz Rumunije 
Problem su ovi magarci sto ce radije da "dzuskaju" uz muziku sa Ipod-a i iritantno pevuse nego li da idu na gradjevinu i posteno zarade.

Nisu problem ulicni muzicari ali takvi su danas retki.paja napisao:Pa sad, meni su u pariskom metrou svirali Đurđevdan tamo neke 1992. i to svirali na instrumentima, čitav bend bio.
Problem su ovi magarci sto ce radije da "dzuskaju" uz muziku sa Ipod-a i iritantno pevuse nego li da idu na gradjevinu i posteno zarade.
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Ovo za "Makedoniju" i čekanje konobara mogu da potvrdim. Prvo smo čekali jedno 10 minuta da dobijemo meni i naručimo piće. Onda nikog nije bilo jedno 15 minuta pa sam išao unutra da ih tražim - a ni unutra nikog. Onda sam im podviknuo da požure malo... Pa su se popravili. Ali usluga je stvarno katastrofa. Sa druge strane, klopa je EXTRA i cene su "popularne".Texonja napisao:BTW, ako se dvoumite da li da pravite pauzu za rucak u Romantiku ili motelu Makedonija, nemojte vise. Romantik je cista 10-tka, "Makedonija" je cista 1-ica. Ambijent nikakav, kao motel iz 80-tih, konobar dosao i doneo jelovnik. Jos ga pitam sta moze brzo da se spremi, da se ne zadrzavamo. Kaze moze sve za 15-20min, jos sav u nekom fazonu kao da smo on i ja neki drugari... Odabrali nakon minut, cekali ga da se pojavi 15 min medjutim nema ga... Usao unutra i uopste ne izlazi ni oko da baci na goste... Klinka pojela njenu kasicu iz teglice, ustali i otisli. Inace oni imaju "nacrtane" 4 zvezdice. Budale!
Nisam ja tu da podvikujem i ubedjujem se sa njima. Batalio sam tu politiku odavno. Ako je losa usluga, jednostavno je necu koristiti/platiti i idem dalje. Svratili smo da pojedemo nesto na brzaka. Da ima na autoputu McDonaldsa stao bih tamo, pojeo za 10 min neki junk cisto da utolim glad i nastavio dalje. Nisam svratio da izadjem na rucak nego da sto brze pojedem i nastavim put kucji. Ovako cekas konobara, pa ti donese jelovnik, pa odaberes, pa ga cekas jos 15 min, pa dok naprave jos 20 min, pa dok pojedes... vec bi bio u Grdelickoj klisuri za to vreme.
Od sad ima da pakujem sendvice gdegod znam da nema Burgerkinga ili MC-a.
Evo jedne lepe slicice iz Grcke, sa jednog vidikovca izmedju Nikitija i Neos Marmarasa. Fotkano HTC-om, tako da kvalitet nije vrhunski.

Od sad ima da pakujem sendvice gdegod znam da nema Burgerkinga ili MC-a.

Evo jedne lepe slicice iz Grcke, sa jednog vidikovca izmedju Nikitija i Neos Marmarasa. Fotkano HTC-om, tako da kvalitet nije vrhunski.

Poslednja izmena od Texonja u 04 Sep 2012, 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- pigeon
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
- Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500
Mudro zborišTexonja napisao:Od sad ima da pakujem sendvice gdegod znam da nema Burgerkinga ili MC-a.

Malo o hotelu. Radi se o Porfi Beach hotelu, na tacno 2 km i 100m pre Nikitija
, negde prezentovanog kao hotel sa 3 , a negde sa 4 zvezdice. Po meni ne moze 4 imati nikako ako gledamo neku EU klasifikaciju. Da dobije 3* i da se sutira nogama u dupe od srece. Mada, u Grckoj su kao i sve ostalo i te zvezdice malo poremecene, pa je u odnosu na ostale hotele zaista dobar. Kao i svuda, ima prednosti, ima i mana, ali to ces svugde naci. Dal' neljubaznog konobara ili nadrkanu recepcionarku ili buku ili los parking, uvek neka mana ima i ne moze biti savrseno nigde. Dobre strane hotela su odlican polozaj "na mapi", izvan civilizacije a opet blizu svemu, onda privatna plaza koja je sasvim dobra. Nije savrsena, ali je DOBRA. Basta hotela je sjajna. Prepuna je palmi i kojekakvog cveca i drveca, pa kad dodamo da je kompleks u borovoj sumi, zaista je tesko naci zamerku sa te strane. Hrana kako-kad, nekad sjajno, nekad ocajno, ali i to zavisi od ukusa ko sta voli. Sve u svemu ok mesto za provesti odmor i vratio bih se sigurno u njega SAMO da ima wi-fi u sobama. Prvo je bezveze sto naplacuju wi-fi (kartica od 50 sati kosta 10 eur), ali nije to problem. Platis i imas net ceo odmor. Nego je problem sto wi-fi radi samo u lobby-ju hotela i zaista je maltretiranje sto moras do lobby-ja svaki put kada ti treba net. Hoces da vidis na koju plazu bi mogao ici sutra, ajde u lobby... hoces da vidis vremensku prognozu, ajd' u lobby... hoces da se javis nekome preko skype-a ili posaljes mail, ajde u lobby.... hoces da vidis rezultate Premier league
, ajd' u lobby... U 2012. godini nemati wi-fi u celom kompleksu hotela koji realno pokriju sa nekoliko routera je zaista veliki propust.
Lezaljke na privatnoj plazi hotela se naplacuju i kostaju 6 eur za ceo dan, komplet 2 lezaljke + suncobran. Mozda deluje nepopularno, ali kada bi bile besplatne ne bi ih nikad bilo dovoljno i bila bi tuca svakog jutra ko ce pre do lezaljke, tako da razumem zasto naplacuju i to je jedini nacin, inace bi gazda morao da ih napravi jos toliko. Kad pominjem gazdu, uvek je u hotelu, vrzma se tamo-vamo i nadgleda, sto je za pohvalu. Verujem da bi bilo rasulo bez njega, jer i ovako ima mana.
Na samoj hotelskoj plazi je ok atmosfera, ide neka muzika u pozadini, ne glasna... Super je sto organizuju svakog dana oko 11h aerobik u vodi. Napanje muziku i krece vezbanje. Sve zene, zenice, tetkice, bakice se skupe u vodi i vezbaju sa "profesoricom fitnessa" kako sam je nazvao od miloste.
Traje nekih pola sata razgibavanje i iako na prvi pogled deluje smesno skroz je simpaticno. Cesto se prikljuci i po koji muskarac. Bas je dobra zajebancija u vodi.
Evo i par slicica:
Hotelska plaza, predvece:

Evo mene sa cerkicom unutar kompleksa:

Bazen:

Fitness u vodi:

Specijalno uslikano za garaza.rs (C) , amaterska profesorica fitnessa

Lezaljke na privatnoj plazi hotela se naplacuju i kostaju 6 eur za ceo dan, komplet 2 lezaljke + suncobran. Mozda deluje nepopularno, ali kada bi bile besplatne ne bi ih nikad bilo dovoljno i bila bi tuca svakog jutra ko ce pre do lezaljke, tako da razumem zasto naplacuju i to je jedini nacin, inace bi gazda morao da ih napravi jos toliko. Kad pominjem gazdu, uvek je u hotelu, vrzma se tamo-vamo i nadgleda, sto je za pohvalu. Verujem da bi bilo rasulo bez njega, jer i ovako ima mana.
Na samoj hotelskoj plazi je ok atmosfera, ide neka muzika u pozadini, ne glasna... Super je sto organizuju svakog dana oko 11h aerobik u vodi. Napanje muziku i krece vezbanje. Sve zene, zenice, tetkice, bakice se skupe u vodi i vezbaju sa "profesoricom fitnessa" kako sam je nazvao od miloste.

Evo i par slicica:
Hotelska plaza, predvece:

Evo mene sa cerkicom unutar kompleksa:

Bazen:

Fitness u vodi:

Specijalno uslikano za garaza.rs (C) , amaterska profesorica fitnessa

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Od plaza, izdvojio bih plazu u mestu Ormos Panagias. Nalazi se izmedju Vourvourua i Ag. Nikolaos, na istocnoj strani Sithonie. Ogromna plaza, ima plicak ali nije predugacak, guzve nema nikad tj mozes da zabodes suncobran i da na 5-6m levo i desno nemas bilo koga, dole je neki krupan pesak iliti sitan sljunak iliti afrakcija, more je savrseno, voda kristalno cista. Nikad nisam uzivo video takvu liniju izmedju svetlo plave i tamno plave vode. Jedina mana je sto popodne krene od Ouranopolija da donosi prljavstinu od paljevine, tako da je za kupanje savrseno ici od recimo 10h do oko 14h.
Ormos Panagias:

Bili smo i do Karidi beach, toliko hvaljen... plicak, plicak, plicak... ali ne plicak nego PLICAK... smejurija... ja mislim da je 100m voda do kolena. Ides, ides, popne se do butine i onda opet padne do kolena. Kleknem u vodu i ne predje mi preko grudi. Ne shvatam poentu te plaze, cak ni za decu.
Karidi:

Otisli smo i do Orange beach, cuvenog Orange beach koji se na Internetu opisuje kao najlepsa plaza na Sithoniji. Ne kazem da nije lepa, ali meni nije najlepsa. A guzva takva da bacis jaje nema gde da padne, osim na neki suncobran. Pa da mi daju 100 eur da sedim tamo ceo dan ne bih. Jos smo birali radni dan, jer kazu "vikendom je guzva". Kako je vikendom, ne mogu ni da zamislim kada je ovako radnim danima. Parkirao, video scenu, napravio fotke i otisli na Lagomandru.
Orange:

Ormos Panagias:

Bili smo i do Karidi beach, toliko hvaljen... plicak, plicak, plicak... ali ne plicak nego PLICAK... smejurija... ja mislim da je 100m voda do kolena. Ides, ides, popne se do butine i onda opet padne do kolena. Kleknem u vodu i ne predje mi preko grudi. Ne shvatam poentu te plaze, cak ni za decu.
Karidi:

Otisli smo i do Orange beach, cuvenog Orange beach koji se na Internetu opisuje kao najlepsa plaza na Sithoniji. Ne kazem da nije lepa, ali meni nije najlepsa. A guzva takva da bacis jaje nema gde da padne, osim na neki suncobran. Pa da mi daju 100 eur da sedim tamo ceo dan ne bih. Jos smo birali radni dan, jer kazu "vikendom je guzva". Kako je vikendom, ne mogu ni da zamislim kada je ovako radnim danima. Parkirao, video scenu, napravio fotke i otisli na Lagomandru.
Orange:

Lagomandra nam je poznata od ranije. Sitan sljunak ili krupan pesak, kakogod... Voda kristalna, iza borova suma, prirodan hlad, retko kada ima guzve. Sjajno mesto. Mane su sto je voda uvek za stepen-dva hladnija nego na ostalim ususkanim plazama i vetric je uvek malo jaci, ali nista tragicno. Kada je lep dan, ne oseti se nista od toga. Plicaka nema, tj vec nakon par metara voda je preko glave pa nije bas idealno mesto da se deca igraju u vodi.