TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Laki021 »

Kupi.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Floyd, treba da počneš da slušaš stvari, ne ide to on lina. Ima mnogo dobrih brendova u hifi svetu, ali značaj brenda je drugačiji nego u auto svetu npr, kao i kvalitet zvuka. Kao kada bi hteo da pređeš od tačke A do tačke B u nekom dobrom prevozu, ali to možeš da uradiš i u X5, M2, Z4, 7, 6gc...svi su dobri i svi će stići do tačke B, ali treba da vidiš kakav prevoz (zvuk) ti se sviđa, pa da među komponentama takvog zvuka praviš kombinacije.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Floyd, u ovoj materiji najbitnija je sinergija. Da li se neka komponenta "rimuje" sa nekom drugom. Nije dovoljno kupiti komponente da se uklapaju u enterijer, da su im karakteristike dobre a brend poznat i priznat, pa da lanac svira.
Postoje dve varijante. Skuplja, da sam probavas kako se gadjaju komponente ili da vidis na forumima na netu sta sa cime ide, pa da tako pravis sistem.
Naim je poznat da moze da zasvira u tacno odredjenoj kombinaciji sa zvucnicima - ili da zvuci ko djubre. Oni (naim) su posebna sekta :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Nekad su samo Naim i Linn mogli zajedno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd treba prvo da slusa neko vreme odlicni T+A koji ima, a ako mu je bas toliko ruzan neka ga sakrije iza komode :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Floyd napisao: Cifre su ludilo. Otkako sam pre par meseci zalutao u tu priču pa čitam, ne mogu da verujem kakve se tu cifre vrte.

S druge strane bez nekog preterivanja, moguće je dobiti vrhunski kvalitet za daleko manje para.
Upravo tako. Nekada davno sam se zaluđivao, čitao jurio prospekte, išao kod ljudi da "čujem" uređaj. Shvatio sam ovo što si i ti napisao. Može lepo i za 10x manje para. Moje uši nisu toliko osetljive na detalje kao uši nekog drugog, a takođe došao sam do zaključka da mi i nije puno bitno. Jednostavno prošle me, a i da nije materijalno ne bih mogao da pratim. Naravno ko voli nek izvoli, meni bude zanimljivo da na 5-6 godina pogledam šta se dešava u oblasti.

Tržište svakako postoji. Ono što sam primetio, je bar 5x veći broj proizvođača/brendova nego pre 20 godina. :thumbup:
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Floyd treba prvo da slusa neko vreme odlicni T+A koji ima, a ako mu je bas toliko ruzan neka ga sakrije iza komode :D
Nije on toliko ni ružan (jeste retro, pomalo hladan nemački dizajn) koliko mi je problem što ne mogu da strimujem. Skoro sam nakačio moje zvučnike na drugov Onkyo 747 av resiver i taj zvuk nema veze sa onim koji svira TA. Planiram da probam i neki flagship resiver.

Starac & Zu, skontao sam da je sve u slušanju ali onako se raspitujem, čisto da steknem neku osnovnu sliku. Ovaj supernait je popularan i može često da se nađe polovan za 50-60% cene novog. Skontao sam da je kupovina polovne opreme od audiofila super posao. Moj TA je star preko 10 godina a izgleda kao nov. Daljinac nije bio u najlonu a i on je kao nov :D
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Eee, al zato je taj daljinac kostao 500e, nije to dzabe tako :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:
Delija napisao:Floyd treba prvo da slusa neko vreme odlicni T+A koji ima, a ako mu je bas toliko ruzan neka ga sakrije iza komode :D
Nije on toliko ni ružan (jeste retro, pomalo hladan nemački dizajn) koliko mi je problem što ne mogu da strimujem. Skoro sam nakačio moje zvučnike na drugov Onkyo 747 av resiver i taj zvuk nema veze sa onim koji svira TA. Planiram da probam i neki flagship resiver.

Starac & Zu, skontao sam da je sve u slušanju ali onako se raspitujem, čisto da steknem neku osnovnu sliku. Ovaj supernait je popularan i može često da se nađe polovan za 50-60% cene novog. Skontao sam da je kupovina polovne opreme od audiofila super posao. Moj TA je star preko 10 godina a izgleda kao nov. Daljinac nije bio u najlonu a i on je kao nov :D
Može uređaj da bude super očuvan, a da je otvaran, popravljan i da uopšte ne zvuči kako treba. Treba biti oprezan kada se kupuje polovni hi fi.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Na osnovu šrafova ne bih rekao da je otvaran ali ko će ga znati. Zvuči zaista dobro i još mi niko nije rekao suprotno.

Ja sam pre svega kupovao zvučnike a ovo je slučajno došlo u paketu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Samo ti kažem i taj deo, a ne odgovaram te. Kupovina polovnog hi fi je dobra jer s njom plaćaš mnogo realniju cenu i to je glavni benefit
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Najteže je na početku kad nemaš referencu i sve ti zvuči dobro. Kad se navikneš na hi-fi zvuk posle možeš mnogo sigurnije da kupuješ polovne stvari, pod uslovom da možeš da ih poslušaš pre kupovine.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

methane.master napisao:
Floyd napisao: Cifre su ludilo. Otkako sam pre par meseci zalutao u tu priču pa čitam, ne mogu da verujem kakve se tu cifre vrte.

S druge strane bez nekog preterivanja, moguće je dobiti vrhunski kvalitet za daleko manje para.

Tržište svakako postoji. Ono što sam primetio, je bar 5x veći broj proizvođača/brendova nego pre 20 godina. :thumbup:
Tamo negde 1985god morao sam da prodam sistem da bih delom platio skolu. Da je bio nov, kostao bi kao tadasnji Golf, a bio je jedan od najskupljih u Beogradu. Ako bih mogao da se prisetim, Krell KSA50 je bio oko 4000 dem, a Quad ESL63 oko 4500 dem, Linn LP12 sa ruckom i zvucnicom isto tu negde. Bolje od toga nije postojalo.
Isto ako se dobro secam, domaci Golf je bio oko 16000 dem a nemacki oko 20000 dem.

Danas ovaj BFA za dac trazi bezobraznih 12000 €, neke horne idu za 75000€, pojacala i gramofone da ne pominjem.

Sto rece MM, firme su se namnozile (i vise od 5x) a sa ciframa su totalno poludeli.

Definitivno treba znati gde stati.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Golf dvojka? Dizel ili benzinac, koja oprema, kol'ko vrata?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Dvojka benzin sa kariranim sedistima, u osnovnoj boji, bez klime, i celicnim felnama. 2 vrata.
Odgovori