Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Vazduhoplovi

Post od Floyd »

Ovde je jedino cudno sto je neka nebitna salterusa zabranila coveku da putuje. Policija s druge strane ima pravo da ga vrati ako im je nesto sumnjivo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Vec mnogo godina je pravilo da avio kompanija koja ukrca putnika kojeg vrati policija (granicna sluzba) iz druge zemlje placa povratak istog (cak i neku kaznu). Tu vrstu maltretiranja sam doziveo mnogo puta u poslednjih 15god (sa Srpskim pasosem bas od tih salterusa)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Isto se ponašaju i veliki prevoznici. Mene je LH greškom skinula sa vezanog leta u FRA pre par godina. Odlepio sam bio tad, jer je sledeći let bio 17 sati kasnije.

Tapatalk Pro
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Sta reci a ne zaplakati?

Sindrom bahatosti i nipodastavanja putnika, toliko prepoznatljiv za bivsi Jat, nije mimoisao ni Er Srbiju.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Mnogo gore stvari moji ljudi doživljavaju od drugih avioprevoznika. Ajde da kažemo da su svi manje više isti.

Tapatalk Pro
Floyd
Reactions:

Re: AW: Vazduhoplovi

Post od Floyd »

ljuba napisao:Vec mnogo godina je pravilo da avio kompanija koja ukrca putnika kojeg vrati policija (granicna sluzba) iz druge zemlje placa povratak istog (cak i neku kaznu). Tu vrstu maltretiranja sam doziveo mnogo puta u poslednjih 15god (sa Srpskim pasosem bas od tih salterusa)
Pricas o vremenu kad su srbima trebale vize a ti si onda boravisnim papirima dokazivao da ti viza ne treba. Mislim da sad nemaju pravo da idu toliko daleko da salterusa radi procene za koje nit je obucena, nit ima ovlascenja. Njeno je da proveri da li pasos vazi i da li putnik poseduje vizu za zemlju u koju putuje (ukoliko je potrebna)... nista vise od toga.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Još gore sam doživeo na LH, oni imaju specijalnu službu koja proverava pasoše i zajebali su se, a i mene.

Vikao sam se i drao sam se da su došli naoružani policajci automatskim puškama, pa sam se smirio, iako sam bio u pravu. Nisam dozvoljavao avion da ode dok im ne dođe nadređeni, a nisu hteli da ga pozovu.

Sve u svemu jedno veoma ružno iskustvo, mnogo gore nego da te ne ukrcaju na aerodromu u svojoj zemlji.

Tapatalk Pro
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Prvi put cujem tako nesto. Nadam se da si se zalio i dobio naknadu ;)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Jesam, ali nedovoljnu. Sad da mi se nešto slično desi, ne bi dobro prošli.

Doduše, iskupili su se 2012-te za taj propust, kada su mi za dž sredili let Frankfurt - Minhen - Beograd, jer sam Frankfurt - Minhen propustio svojom greškom. Ne samo to, za sve to zajedno sam dobio milje.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pricas o vremenu kad su srbima trebale vize a ti si onda boravisnim papirima dokazivao da ti viza ne treba. Mislim da sad nemaju pravo da idu toliko daleko da salterusa radi procene za koje nit je obucena, nit ima ovlascenja. Njeno je da proveri da li pasos vazi i da li putnik poseduje vizu za zemlju u koju putuje (ukoliko je potrebna)... nista vise od toga.
E pa nije tako. Zasto mislis da nije ovlastena? Ja sam video zakone (svojevremeno nevezano za vize) da su ovlasteni... Zato sto su sankcionisani u drugom slucaju. Pa na zapadu samo salteruse i proveravaju vize, pasose i sl, a granicna kontrola je za izlaz iz zemlje a ne za ulaz u drugu...
Floyd
Reactions:

Re: AW: Vazduhoplovi

Post od Floyd »

Niko ne spori da imaju pravo da proveravaju vize i pasose ali sumnjam da imaju pravo da rade detealjnije procene... to je ipak posao granicne policije zemlje u koju se putuje.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Nesretni putnik se nije dovoljno dobro obavestio, a gospodja iz Direktorata je promasila zanimanje i verovatno je tu gde jeste, dovedena preko veze kao i 90% uposlenika doticne institucije, te blage veze nema sta prica.

Vazdusna plovidba postoji radi putnika, a ne putnici radi vazdusne plovidbe, i oni imaju svoja prava kojima (bi trebao da) se bavi Direktorat i to lepo pise crno na belo na njihovom sajtu

http://www.cad.gov.rs/putnici.php

Salterski radnik ima pravo i obucen je da prekontrolise vazenje putne isprave i vizu. Sve ostalo je van njegovog opisa posla.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I was asleep at the emergency exit and awoke to this. He had to cover his ears he was shouting so loud.
Just to be clear, I've seen plenty of people pray on flights before but never have I witnessed a call to prayer like this.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uFJxN4lPIo
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Koja kompanija je u pitanju? :D Da nije Air Serbia made by Etihad? :kezo: :kezo: :kezo:
Da je ovako počeo da se dere "Alaaaaah Akbar Alaaaah" na El Al - ovom letu, dobio bi metak u glavu u roku od par sekundi. :mrgreen:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

:plusone: Izraelski serif u avionu pucao bi mu glavu, ne bi ovaj stigao ni prve dve reci da kaze :kezo:
Slika
Odgovori