Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: BMW 7 (G11) 2016

Post od goblin »

Xepoj87 napisao:Prvo, taj auto ima ispod 2 tone, drugo, da, smatram da 10l proseka na otvorenom putu nije mala potrosnja, cak i ako odgovara tim performansama i tom automobilu.
Banuo si u pricu sa informacijom da A8 trosi ispod 10l, sto nema veze sa mozgom, jer je taj vozen u uslovima gde najmanje trosi, a tek da je gazen uz tu potrosnu je notorna glupost.
Ja kada dam rekao da tesko spusta ispod 15l u gradu, ti mi govoris da ti znas bolje i da ne trosi toliko, a onda pricas da ti je prosek bio i 16l, a kacis snimak sa 23l potrosnjom i pri tom govoris da se auto koristi za otvoren put, jer se u gradu koriste druga vozila.

Eto, posto ti ne znas sta pricas, da ti ja objasnim sta si sve izjavio.

Sent from my Sony
NIGDE NISAM NAPISAO DA TROSI 10l PROSEKA NA OTVORENOM!!!!!
Napisao sam da trosi ispod 10L na ukupnu kilometrazu od kada je kupljen (jel ti uopste citas???). A tacno je da se auto najcesce koristi za voznju otvorenim putem ali ta prosecna potrosnja nije ostvarena ISKLJUCIVO na otvorenom vec u kombinovanoj voznji gde je bilo i gradske voznje, i ovakvog peglanja maksimalnom brzinom gde potrosnja ode i preko 20L trenutno.........

Sto se tice tezine, da upravu si, auto nema preko 2t vec 1.980kg prazan - WOW! :glavomuzid:

Prosek od 16L koji sam pomenuo se odnosi na MAKSIMALNO ostvareni prosek kada smo ga peglali. Trenutna potrosnja moze ici verovatno i preko 30L, ne znam tacno posto ne vidim smisao kontrole trenutne potrosnje, jel i 2.0TDI kada je hladan i poklopis mu gas pokazuje preko 20L....

E sada, da li neko smatra da je prosecna potrosnja ispod 10L za ovakav auto i ove performanse visoka ili niska, to su licne stvari. Ja smatram da je to super rezultat a ti mi jos nisi dao primer koji to auto iz visoke klase limuze sa ovakvim performansama trosi manje? (ja znam samo za jedan koji moze da mu parira, ajde navedi jos neki primer ako znas)

Eto posto ne znas da citas i shvatis napisano, valjda ce ti sada biti barem malo jasnije ovako sazvakano objasnjenje.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

750xd na testu ams je trosio prosecno 11.6l, min 7.4l, max 14.8l.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A 4.2?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

goblin napisao:
Xepoj87 napisao:Prvo, taj auto ima ispod 2 tone, drugo, da, smatram da 10l proseka na otvorenom putu nije mala potrosnja, cak i ako odgovara tim performansama i tom automobilu.
Banuo si u pricu sa informacijom da A8 trosi ispod 10l, sto nema veze sa mozgom, jer je taj vozen u uslovima gde najmanje trosi, a tek da je gazen uz tu potrosnu je notorna glupost.
Ja kada dam rekao da tesko spusta ispod 15l u gradu, ti mi govoris da ti znas bolje i da ne trosi toliko, a onda pricas da ti je prosek bio i 16l, a kacis snimak sa 23l potrosnjom i pri tom govoris da se auto koristi za otvoren put, jer se u gradu koriste druga vozila.

Eto, posto ti ne znas sta pricas, da ti ja objasnim sta si sve izjavio.

Sent from my Sony
NIGDE NISAM NAPISAO DA TROSI 10l PROSEKA NA OTVORENOM!!!!!
Napisao sam da trosi ispod 10L na ukupnu kilometrazu od kada je kupljen (jel ti uopste citas???). A tacno je da se auto najcesce koristi za voznju otvorenim putem ali ta prosecna potrosnja nije ostvarena ISKLJUCIVO na otvorenom vec u kombinovanoj voznji gde je bilo i gradske voznje, i ovakvog peglanja maksimalnom brzinom gde potrosnja ode i preko 20L trenutno.........

Sto se tice tezine, da upravu si, auto nema preko 2t vec 1.980kg prazan - WOW! :glavomuzid:

Prosek od 16L koji sam pomenuo se odnosi na MAKSIMALNO ostvareni prosek kada smo ga peglali. Trenutna potrosnja moze ici verovatno i preko 30L, ne znam tacno posto ne vidim smisao kontrole trenutne potrosnje, jel i 2.0TDI kada je hladan i poklopis mu gas pokazuje preko 20L....

E sada, da li neko smatra da je prosecna potrosnja ispod 10L za ovakav auto i ove performanse visoka ili niska, to su licne stvari. Ja smatram da je to super rezultat a ti mi jos nisi dao primer koji to auto iz visoke klase limuze sa ovakvim performansama trosi manje? (ja znam samo za jedan koji moze da mu parira, ajde navedi jos neki primer ako znas)

Eto posto ne znas da citas i shvatis napisano, valjda ce ti sada biti barem malo jasnije ovako sazvakano objasnjenje.
To svojim ukucanima tako vileni, mene zaobidji.
Ako ne umes normalno da se ponasas, ne ulazi u diskusiju.
Sve sto sam napisao stoji, a ti sledeci put pazi sta lupetas, pa neces morati da se drekenjas po temi.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

4.2 moze i manje da trosi. Xepoj ocigledno nije realan sa potrosnjama kad kaze da mu golf r trosi 18 sto svakako ne odgovara realnosti. Jedno je postignuta potrosnja na malom uzorku, gledaj kolika je na celom rezervoru i ako taj audi ima zivotnu potrosnju od 10l to je vise nego dobro. Tolko ima moj golf a ni jugo 55 nije mnogo ispod.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Drugar ima 750xd i nije bas zadovoljan potrosnjom, ocekivao je prilicno manje. Doduse pricali smo dok mu je auto bio u periodu razrade, bas cu videti kakvo je sad stanje. Inace ja mislim da je prosecna potrosnja ispod 10 lit./100 km odlicna za V8 TDI obzirom da nije vozen na magistrali samo.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao: To svojim ukucanima tako vileni, mene zaobidji.
Ako ne umes normalno da se ponasas, ne ulazi u diskusiju.
Sve sto sam napisao stoji, a ti sledeci put pazi sta lupetas, pa neces morati da se drekenjas po temi.

Sent from my Sony
Ne znam ko je prvi poceo da "vileni" (mogu ti i citirati).
A ti sledeci put malo bolje procitaj i pokusaj da ukljucis mozak i shvatis celu sustinu napisanog a ne samo one delove koji ti najvise bodu oci.

"Pozdravi" i za tvoju familiju kad ih vec spominjemo ;)
Ivan napisao:750xd na testu ams je trosio prosecno 11.6l, min 7.4l, max 14.8l.

Послато са GT-N7100
To je jedini motor u toj klasi koji vidim kao pandan 4.2 o kojem pisem (iako nisu ista kubikaza, pruzaju slicne performanse i potrosnju).
Bas zato sam i napisao da je to odlican rezultat posto ne vidim da iko u auto industriji moze pruziti takve performanse u velikim limuzinama uz takvu potrosnju.

E sada, ko manje trosi Audijev 4.2TDI ili BMW-ov 50d, ne znam tacno i nisam nikada poredio, ali kontam da razlika nije velika.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne, potrosnja je bila takva, jer sam na 110km, sipao 19.6l.
Bio Milos sa mnom, pa moze da potvrdi. I da uzorak na 110km grada, 80% bez klime.
Ako se vuces i bas pazis na potrosnju, taj Golf trosi 13l. Evo, Milos ima uzorak od 35000km, pa neka sam kaze, da ne mora Xepoj da izmislja.
Nisi vozio R, ali znas da ne odgovara realnosti?

Ja ne znam sta sada tebi u recima da taj auto retko isppd 15l ide u gradu, nije jasno? Da, ide i na 11l, ali vecinom trosi 17, 18lpo BGu. I ne znam kako ja mogu da budem nerealan, kada taj auto vozi drugarov cale, a ne ja i to je ono sto je on realno rekao.

A ovde se pricaju nebuloze da neko GAZI bas taj A8, ultra, giga, bi turbo v8 i trosi mu 9.6l... I onda ja nerealan?

Sent from my Sony
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Sjajne potrosnje i 50d i 4.2d...sjajne.
Neka trose i 15l prosecno (verovatno bi ovaj goblinov A8 i trosio toliko u proseku da je grad u vecoj meri,a ne vecinom otvoreno) opet je sjajna potrosnja.

end off (uh bice klanja kad moderacija krene da sece)
Dobra sisa zlata vredi.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao: A ovde se pricaju nebuloze da neko GAZI bas taj A8, ultra, giga, bi turbo v8 i trosi mu 9.6l... I onda ja nerealan?
OK, ti tvrdis da su nebuloze a ja cu priloziti snimak sa borda gde se vidi prosecna potrosnja ispod 10L na ukupnu kilometrazu. Ne vidim bolji dokaz od toga, nema nista rekla-kazala nego dokaz na videlo.

Pa ti onda nastavi da pises da su to nebuloze i veruj "caltu od ortaka"...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Comi napisao:Sjajne potrosnje i 50d i 4.2d...sjajne.
Neka trose i 15l prosecno (verovatno bi ovaj goblinov A8 i trosio toliko u proseku da je grad u vecoj meri,a ne vecinom otvoreno) opet je sjajna potrosnja.

Upravo to je poenta mog pisanja.
Tvrdim da je rezultat potrosnje fantastican i ne mogu da shvatim da neko kaze kako nije tako.
Evo neka mi nadju bilo koji primer iz cele auto industrije gde neki model moze pruziti ovakve performanse u ovoj klasi sa takvom prosecnom potrosnjom???
Ja ga pred A8 4.2TDI i BMW 750xd ne vidim, ispravite me ako gresim.

I kako onda za nesto ispod cega jednostavno ne postoji mozemo konstatovati da nije dobar rezultat (naravno mislim na potrosnju uz ovakve performanse i klasu)?
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Vas dvojica ste se ovako klali i na VG ,ali pod drugim nickovima :D
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Stvarno?
Iskreno se ne secam, mada sam na VG bio bas u prolazu....

Eto, izgleda da imamo skroz razlicite stavove po mnogim pitanjima. Sta da se radi, to je mozda i dobro za diskusiju, ne mozemo svi imati ista misljenja.
Mada u principu nebitno...

Ono sto je bitno jeste da upropastismo ovu temu i da je ovde hitno potrebno jedno generalno ciscenje. Prihvatam i svoj veliku udeo u krivici.
Poslednja izmena od goblin u 15 Jun 2015, 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Comi napisao:Sjajne potrosnje i 50d i 4.2d...sjajne.

:plusone:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ko je i gde rekao da nije dobar rezultat za takav motor i auto? Sada vec izmisljas.

Ja ne znam da li tri puta treba da ti kazem da ti verujem za potrosnju, da bi ti uspeo da zapamtis?
Ko je i gde osporio tu potrosnju?
Osporavam da je tolika uz divljanje, kako si ti rekao, jer toliko 2.0 tdi trosi uz jaci gas.
Da, vozi se lagano i naravno da moze na 1600 rpm da ima 7,8l potrosnju, plus 5% grada i to je to, 10l.
Evo, sada ja tebe provozam u mojim kolima izdivljam 10km i onda dodjem na forum i kazem kako mi je na poslednjih 23000km, potros ja 7.8l i da se brzo vozio.
Nema veze sa mozgom, jer kada sam divljao, imao sam na 16000km, 11.6l potrosnju.

A veruj mi, bolje da ne uzmem i da citiram sta si izjavio, jer se kosi sa onim sto izjavljujes u poslednjih par postova.

Sent from my Sony
Odgovori