Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Grčka

Post od goblin »

Nisam pratio, kakve su cene u Grckoj sto se tice smestaja naspram prosle sezone?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Goblin pita za cene ... :D Meni su cene jezive u drugoj polovini Jula, besmislene.
Poslednja izmena od Ogi u 14 Apr 2016, 19:59, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Cene su za 20-30% vece, tako rekose u agenciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Zavisi gde ideš i šta tražiš. Za četveročlanu porodicu od 30€ dnevno pa naviše. Ja sam dobio ponudu recimo od gazdarice smeštaja gde smo bili već 2 puta za redom (Sithonia, Paralia Sykia), kraj juna, 335€ za 12 noći, nas četvoro. Džab džabe, ali mi nije odgovarao termin pa tražim dalje. :)

TT
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ogi napisao:Goblin pita za cene ... :D Meni su cene jezive u drugoj polovini Jula, besmislene.
Pa ne pitam ja za cene zbog toga sto planiram da idem vec zato sto pratim trziste.
Interesuje me paralela naspram CG direktno od strane potencijalnih turista.
Day Walker napisao:Cene su za 20-30% vece, tako rekose u agenciji.
Tako sam i ocekivao. To u principu znaci oko 40% vece cene smestaja posto su aranzmani poskupeli za 20-30% ali su ostali troskovi pored smestaja ostali nepromenjeni (prevoz, servis agencije...) tako da je samo cena smestaja dodatno opteretila aranzman.

Vrlo je slicna situacija i u CG, svi smo podigli cene za minimum 30%. Mada su Grci i pre toga bili stvarno prejeftini, to je smesno za kakve cene su oni davali svoje aranzmane. Imao sam prilike da vidim neke njihove fiksne ugovore koje su sastavljali sa agencijama i bio sam u soku kakve cene su davali.

Mada sad kada su ugovori vec uveliko zakljuceni, zakupljeni carter letovi, vec formirani aranzmani... sve mi se cini da smo trebali cene da podignemo jos vise nego sto je odradjeno. Ovo ce definitivno biti rekordna godina za mnoge destinacije, gde spada i Grcka i CG, i to treba iskoristiti posto "prirodnim" putem za ovaj skok cena treba da prodje 5-10 godina i to ako se sve razvija po planovima, ali splet politickih okolnosti na svetskoj sceni je doveo da ove situacije koja jako ide na ruku i Grcima i CG.

Moja prognoza je da ce i pored 20-30% vecih cena, biti bas ozbiljan problem da se nadju slobodni aranzmani u sezoni, a da ce to rezultirati daljim skokom cena...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Saša napisao:Zavisi gde ideš i šta tražiš. Za četveročlanu porodicu od 30€ dnevno pa naviše. Ja sam dobio ponudu recimo od gazdarice smeštaja gde smo bili već 2 puta za redom (Sithonia, Paralia Sykia), kraj juna, 335€ za 12 noći, nas četvoro. Džab džabe, ali mi nije odgovarao termin pa tražim dalje. :)

TT
Naravno, i ovde je slicno.
I dalje ces moci da letujes u Canju ili Sutomoru za 7-10eur. po krevetu.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

A bre goblin, pa ti porediš Sutomore. Bečiće i sl prljuzge sa Kalimicijem ,Sartijem, Sitonijom and & !!!
Jesi bio nekad tamo?? Da ti bacim neku fotku???
Nemoj biti neozbiljan!

edit.
evo jedne fotke i ne treba više. Vredi za celu prljavu Crnu Goru
Prikačeni fajlovi
DSC_4556.JPG
Poslednja izmena od Era u 14 Apr 2016, 20:58, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Siguran sam da namerno troluje :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

U GR hotelima su iste cene. Operator Dertour.

TT
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Joj ma nije mi cilj bio uopste da poredim CG i Grcku kao destinacije.
Samo me interesovalo poredjenje promena cena na trzistu. Jel moguce da se poedinci toliko pale. :glavomuzid:
A kada se spomenulo da i pored skoka cena od 20-30% ima lokaliteta ga je i dalje moguce naci jeftinije aranzmane, samo sam uporedio sa Canjem kao obrazlozenje da svaka destinacija ima takve lokalitete koji i pored drasticnog skoka cena cele destinacije i dalje ostaju na starom.

Nije mi namera uopste da ulazim u diskusiju poredjenja destinacije posto je ovo tema o Grckoj, ako je neko to pomislio onda me debelo pogresno shvatio.
Heinz napisao:U GR hotelima su iste cene. Operator Dertour.

TT
Eto vidis, ima raznih informacija, ovo mi je bas jako cudno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ono što sam ja gledao isto košta. Dertour alotmanski zakupljuje kapacitete i radi sa mnoštvom hotela.

TT
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I Lagomandra košta skoro isto kao i prošlih godina. Ne znam u euro pošto nisam išao ranije ali sam skoro svake godine razmatrao pa znam da su tu cene.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja sam jurio nešto za Uskrs - 1. maj, nije uopšte jeftino, cene kao u punoj sezoni. Cene na booking-u katastrofa, na kraju uplatio preko Mouzenidisa http://www.mouzenidis.rs/hotel/flegra-palace , 169 eur za 4 noćenja sa doručkom za dvoje, polupansion je bio 249 eur. Isto to sa popustima za rane uplate do 15. aprila je na drugim mestima bilo skuplje 30-40 eur, na booking-u 256 eur :D. Baš se mislim gde u sezoni...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Grčka obala je jako velika i da je potražnja 3x veća nego što je sada ne bi uspeli da popune sve kapacitete (pogotovo mali privatni izdavači), a i ponuda je toliko velika i šarolika da svako može da nađe nešto za svoj džep i ukus. Teško je to porediti sa Crnom Gorom koja je jako mala. Crnogorci zato i ne mogu ići na neki masovni turizam već jedino što mogu je je podizati kvalitet usluge i sadržaje i okretati se i nadati platežnijoj klijenteli. I to je to, kome odgovara ide tamo, kome ne - traži alternativu. :)

TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

gobline, stavljanje čanja i sutomora u istu recenicu sa sitonijom je smesno u svakom slucaju
Odgovori