Fotografija
Re: Fotografija
https://www.facebook.com/dmx/videos/1069808736488070/
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Jedna mnogo lepa fotka:

Za ove portrete napolju kupi neki reflektor, zlatni za topliji i srebrni za hladniji odsjaj. Jeftino pomagalo, a uradice mnogo ako ga pravilno iskoristis.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Nije ni to lose, ali mislim da u tom poslu modelinga najbolje prolazi nesto sa vestackim osvetljenjem. Znaci minimum 2 HSS blica sa trigerima + neki difuzori i gelovi. Vidim da najbolje prolaze fotografi sa takvim setapom.
Njih ne interesuje kako ces ti to da izvedes, samo je bitno da to izgleda napucano. Dobijes u startu bogatiji kontrast, intenzitet boja itd...
I naravno, retouch, to se najbolje i naplacuje.
Njih ne interesuje kako ces ti to da izvedes, samo je bitno da to izgleda napucano. Dobijes u startu bogatiji kontrast, intenzitet boja itd...
I naravno, retouch, to se najbolje i naplacuje.
Meni se ovo sviđa, svetlo dolazi sa desna, ocrtava je lepo, razmišljano je o pozadini. Ne mora napucano da bude, što sve slike moraju biti iz šablona.
Jedino nisam siguran da li glava baš mora na trećinu u ovakvoj kompoziciji ili ipak malo iznad.
Mnogo bolje, nema šta.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Jedino nisam siguran da li glava baš mora na trećinu u ovakvoj kompoziciji ili ipak malo iznad.
Mnogo bolje, nema šta.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Ma da, tehnicki deo fotografije tesko da moze bolje. Sada mi se dopada bokeh, svetlosti je dovoljno a saturacija taman. Jedino bih se ja jos igrao tonovima da to izgleda dramaticnije.
Nego dajem samo predlog za smer u kom se moze razmisljati dalje. Sa dobro osmisljenim vestackim osvetljenjem i telefon moze da napravi vrhunske fotografije.
Nego dajem samo predlog za smer u kom se moze razmisljati dalje. Sa dobro osmisljenim vestackim osvetljenjem i telefon moze da napravi vrhunske fotografije.
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Pre svega treba gledati da je sve radjeno sa prirodnim svetlom, sto kazes ti najbolje bi bilo da se ima levo desno svetlo u modela itd i onda nema problema. Ne treba reci da su senke na licu loše kada moraju biti tu zbog svetla itd. Zao mi sto mi apatat nema HSS pa da to bar moze malo blicem da se sredi i odradi fill up.
I opet je blenda 2.8 odradila lose posao. Pitanje je dal cu je koristiti ispod f4....
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
I opet je blenda 2.8 odradila lose posao. Pitanje je dal cu je koristiti ispod f4....
Ne vidi se loš posao objektiva na ovoj rezoluciji.
Nema potrebe da dodaješ veštačko svetlo, niti ti je potrebna dramatika na lepoj ženi. Ja sam skroz zadovoljan i svetlom i senkama.
I ona je ovde odradila dobar posao, siguran sam da ima slikanja dosta iza sebe, za razliku od modela iz prve serije.
Nema potrebe da dodaješ veštačko svetlo, niti ti je potrebna dramatika na lepoj ženi. Ja sam skroz zadovoljan i svetlom i senkama.
I ona je ovde odradila dobar posao, siguran sam da ima slikanja dosta iza sebe, za razliku od modela iz prve serije.
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Tako je u pravu si, bavi se modelingom.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jeste, vide se malo nesavršenosti objektiva kad kreneš da zumiraš sliku. Ali da je pljusneš na A4 format tj. punu stranu nekog magazina - ništa se to ne bi primećivalo ili ne bi bilo bitno. Ja bi ipak blendu malo zatvorio, na račun ekspozicije, 1/400 nije neophodno za statičan model. A sa f2/8 već ruka koja je ispred nije u fokusu, što bi bio minus za modnu fotografiju.
Edit: nije skupo da se napravi print u foto radnji, sad sam zaboravio tačne dimenzije ali čini mi se da foto mašine da izbace nešto tipa 20x30, 30x40 ili 30x45cm. Više je tu bitno koji ram imaju na raspolaganju. Elem, kad uradiš takvu sliku, sem što će da izgleda strava, stećićeš utisak i koliko se sitni probleme uopšte ne vide, na ipak solidno velikom formatu.
Edit: nije skupo da se napravi print u foto radnji, sad sam zaboravio tačne dimenzije ali čini mi se da foto mašine da izbace nešto tipa 20x30, 30x40 ili 30x45cm. Više je tu bitno koji ram imaju na raspolaganju. Elem, kad uradiš takvu sliku, sem što će da izgleda strava, stećićeš utisak i koliko se sitni probleme uopšte ne vide, na ipak solidno velikom formatu.
Momci koji digitalni aparat preporučujete do 30.000?
Za amatersko fotografisanje...
Za amatersko fotografisanje...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mobilni 

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Polovni dslr