Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Novi Sad

Post od member »

member napisao:Darko, verovatno nisi procitao recenicu do kraja gde sam napisao da zena nece ni da cuje za kucu :) ali ako te ne mrzi, daj podatke, zvacu.
Petrovaradin je sasvim OK deo grada. Dovoljno daleko od grada,a opet, brzo se stigne u centar. Da pravim kucu, to mi nije opcija jer je svaka kuca koja ne ostvaruje prihode, rupa bez dna.
Imam ponudu da menjam stan za gotovu kucu u Veterniku, sve komplet uredjeno,kuca stvarno odlicna. Ali pazite sad. Vlasnik kuce ima 3 dece, i sve je bilo ok dok su deca bila mala i dok su deda i baba bili zivi da ih cuvaju i dovoze i odvoze u vrtic. Posle su deca porasla, treba ici na treninge, muzicku skolu itd. a baba i deda se razboleli,a deca jos uvek nisu dovoljno velika da mogu ici sami autobusom.
I on zbog svega toga kupi veliki stan u gradu i sad nikome ne pada na pamet da ide vise u Veternik. Kuca im stoji prazna.

Prosle godine se komsija 2 sprata ispod mene se selio u inostranstvo,prodavao stan,ja mu nudio zamenu i doplatu. On nije hteo,a sad mi kaze da je trebao da prihvati jer ga je prodao za kes. A sad je preko zaradio pare pa gleda da opet nesto kupi u NS ali su sad cene skocile.
Trenutno najrealnija opcija je da uzmem stan od komsije, vrata pored mene. Neki ljudi iz Bosne kupili stan deci da imaju gde da zive dok studiraju,a klincima ne pada na pamet da uce. Otac popizdeo, rekao da ce decu vratiti nazad u Bosnu a stan prodati prvom ko naidje.
ili opcija, da svoj stan izdam, a iznajmim neki veci i dodam npr. 100-150eur. To je trosak oko 1500eur godisnje.
Bio sam pre neki dan u jednoj Galens zgradi na Somborskom bulevaru. Ono je uzasno koliko je losa zvucna izolacija.
Da quotujem sam sebe...
A sve u fazonu Šešelja i njegove čuvene izjave " ...a vi ćete pojesti sva govna koja ste ovde izasrali...". Slika
U prevodu, ono što je do juče bilo nezamislivo, tj. Kuća, sad postaje vrlo realna mogućnost.
Ali, ona ponuda koju sam donedavno imao,zamena stana za kuću,gle čuda,više ne važi.

I tako... idemo dalje, svaki dan nešto novo.
Bar nam nije monotono. Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Za čistiji grad...

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Od klupe stan.

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Fino objasnjenje fijaska oko Promenade i hidroizolacije

http://voice.org.rs/voice-sve-mutne-vode-promenade/
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Da citiram mog druga i velikog mudraca

J* ih sve u usta raspala

Sent from my x2 using Tapatalk

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Srbijo, na kurac te nabijem. Da sam ga video, dao bih mu 2000 dinara. Ili kupio nešto.

Svaki put, tako i prekjuče, vidjam one što ceo dan stoje ispred prodavnica i prodaju novine. Pa stoje pored kolica za kupovinu, pa im da neko euro za nešto. Pitam ga je l žedan i gladan, šta će jede i pije. Kaže Red Bull i banane. I kupim mu to šta hoće.

Prošli mesec sam dao jednom momku 550 eura za lečenje. Naravno uz svu dokumentaciju i račune. Nema lik novca, radi 10 sati dnevno za 300 eura (nedeljom 08-20h), a stan 150 eura plaća, hrana, kurs nemačkog itd. Stalno ga skidaju sa spiska za lečenje koje plaća država. Srbijo, još jednom, na kurac te nabijem.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Nema to veze sa Srbijom, kao i nigde na svetu... Moj bivsi profesor socijalizma / filozofije (skroz ok profesor) sa ETFa koji je dogurao u jednom trenutku skoro do dekana (istog - mada nisam siguran da li je bio izabran) zavrsio je da zivi na kalisu u istim takvim uslovima. Bas moj kolega (profesor na istom) kaze vidim ga tako, dam mu neke pare i sta ces...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Prolazim danas pored Promenade. Sutra je otvaranje u 12h.
Stanje je takvo da su dizalice tamo, kontejneri za ljude...
Nabacali su oni zelenila i koje cega, ali bi trebalo bar jos mesec dana da to sve pristojno izgleda.
Na sve to dosta prodavnica nece biti otvoreno na dan otvaranja, vec kasnije. Sto je za mene nezamislivo u trznom centru.

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Tamo jeste malo haotičnije nego inače, ali nijedan tržni centar ne otvori sve lokale na dan svečanog otvaranja. Big u NS je bio najbliži uspehu, jer su 10 dana pred otvaranje poslali svim zakupcima obaveštenje da je kirija gratis prva 3 meseca, ukoliko otvore na vreme.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Nisam znao da je po defaultu da se ne otvaraju sve prodavnice u isto vreme. Meni je to debilno

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nije po defaltu nego viša sila, značajan procenat lokala se izda neposredno pred otvaranje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ovde je neka suluda trka sa vremenom. Nista im ne bi bilo da su otvorili za 10 ili 15 dana. Kazu da su bičovali radnike da rade danonocno da zavrse gradjevinske radove do 15. Novembra i da je zbog toga kvalitet radova upitan.
Ne raduje me otvaranje ovog cuda jer retko idem u trzne centre, i mislim da ce se guzve u saobracaju dosta uvecati.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Vladapetr napisao:Nije po defaltu nego viša sila, značajan procenat lokala se izda neposredno pred otvaranje.
Koja visa sila? Kad su trubeli 4 meseca ranije kako su svi lokali izdati.

Sent from my SM-J500FN

ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Darko napisao:Ovde je neka suluda trka sa vremenom. Nista im ne bi bilo da su otvorili za 10 ili 15 dana. Kazu da su bičovali radnike da rade danonocno da zavrse gradjevinske radove do 15. Novembra i da je zbog toga kvalitet radova upitan.
Kako im ne bi ništa bilo? Negde sam pročitao da Zara naplaćuje 44k evra dnevno penale ako se na vreme ne otvori. Meni to deluje dosta ali ne bi me začudilo da je tako i da zato ovima gori pod nogama.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Razumem to.
Ali zar nije prvobitno najvaljeno da ce otvaranje biti 15 decembra pa su pomerili na mesec dana ranije. Zbog te promene ce otvoriti nezavrsen objekat. Deluje kao da im bas taj mesec fali.
Mogu da zamislim koja ce biti navala kad krene i u narednom periodu. Lidl x 10.
Odgovori