TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Floyd »

Slika

Ovako je bilo kod mene. Nije kačen na zidu. Rečeno mi je da popravka nije moguća i vratili mi lovu.

Laki je sa istim modelom (koji inače važi za jednu od najboljih plazmi) imao problem čim ga je otpakovao.
Poslednja izmena od Floyd u 25 Maj 2016, 13:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Moj je odmah otisao nazad zbog linije...
Pouzdanost generalno nije jaca strana plasma televizora, jedan od razloga zasto su penzionisani...

Ja samo cekam kad ce moj da zvekne pa vec ne znam za sta da ga menjam. No dobro, eno videli smo krenuli testovi kola na YT u 4k, mozda je i vreme svakako :)

Svakako nista sem Samsunga ne bih ni gledao, ipak su oni danas bez dileme lideri u TV svetu. Naravno da ce pokoji crci tu i tamo ali to je potpuno normalno za bilo koju tehniku, tome i sluzi garancija.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ali crkavaju im svima manje-vise isti delovi, bez obzira na cenovnu klasu. Potrazi malo na netu - prepun je opravdane pljuvacine.
Mom je istekla garancija (2 godine).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sta znam, znas kako je na netu, dosta je da 1 u 100 crkne i bice pun net...
Iz mog iskustva, mi u uzoj familiji imamo gomilu Samsung TV-a i monitora i osim mog koji je bio DOA nijedan ne pravi probleme, neki su i po 8-9 god stari...

Nisam gledao, ali mislim da ces za svaku marku naci slicne komentare, sumnjam da LG ili Sony ne crkavaju, sta ostane osim toga, nista vise?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Dodaj na to da i samsung proda mnogo vise tv-a nego sony. LG je verujem tu negde po broju prodatih.
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sve je to super - ali ovaj je riknuo bas meni :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Taj se broji ko 10!!! :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Onda nije tesko da izracunas koja je verovatnoca za to :D . Trebas poceti i bingo da igras.
Slika
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Neka preporuka za best buy Smart TV, do 600-700e? Moze da bude i 4K ali nije nuzno, a moze i Madjarska varijanta.

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima u Tehnomaniji neka akcija (upitno kolika je realno, ali je cena solidna) http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--te ... f640v.html

Verovatno je madjarska varijanta jeftinija, ali je pitanje kolika je razlika. Neko ce dati nesto vise novca za garanciju u lokalnoj prodavnici.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Delija napisao:Ali crkavaju im svima manje-vise isti delovi, bez obzira na cenovnu klasu. Potrazi malo na netu - prepun je opravdane pljuvacine.
Mom je istekla garancija (2 godine).
A u SAD su popili masovnu tuzbu pa su tek tada priznali svoju gresku u izradi.
Samsing kao firma oduvek je bila druga liga u TV tehnici, i da crkavaju svima isti delovi jer imaju poddimenzionisane delove (elkoi u napajanju crkavaju sigurno samo je pitanje kog meseca).
Po netu se nude kitovi potrebnih delova za generalnu popravku, potraznja velika pa je i ponuda takva.

Nedavno sam dobio na poklon pokvaren Samsung, naravno da je postojao opsti poznati problem uz jos neke koji su opravdani usled broja radnih sati. (po meracu odradio je 60.000 sati)

A glavni stos u tom TV je da sta je unutra, napajanje je made in Indiy proizvodjaca Hansol, komplet panel je made in China proizvodnje AU zajedno sa T CON koji je isto AU.
Jedini deo Samsung proizvodnje je tuner box...i veorvatno spoljna kutija na kojoj je Samsung logo.

Po cenovniku novi placen 1400 evra, 40 inca.

Popravio sam ga uz pomoc lemilice, znanja i pomoci snabdevaca delovima, zapravo prepravio sam osvetljenje sa CCFL na direkct LED sistem a sto je smanjillo sa 205W na 69W koliko sam izmerio sadasnju snagu pri max osvetljenju. Ugradio sam 1.040 komada LED umesto originalnih 20 neonki.

Samsung servis ne popravlja vec samo menja komplete modula. Sada je postao monitor za tablet.

Pre toga, prosle godine je moj Samsung 32 crko iz ista mira, prilikom gasenje. Naravno, poznat kvar poddimenzionisane komponente. Tek iz trece zamene komponente je uspesno pogodjen primerak koji izdrzava opterecenje.

DVD recorder, ista prica, crko sam od sebe, problem sa komponentama. 2 komada

Samsung vise nece videti moje novce, za sada imaju ucinak 100% crkavanja u mom iskustvu.

U firmi sa kojom saradjujem imaju za svoje potrebe 40tak Samsung TVa sto plazmi sto LCD, evo vec je 10tak pocrkalo, i naravno nijedan nije popravljen.

Za razliku Samsung memorija radi bez greske, Samsung hard diskovi takodje rade bez greske prema mom iskustvu.
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Jel neko ugradjivao IP kamere (za unutrasnjost) u zadnje vreme?

Postavio bih 2 u lokal pa da vidim koji model.. Vidim da ima od 50 eur pa na gore..
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Da produkcija gramofonskih ploca u uzlaznoj putanji govori ovaj clanak.

Vinil potukao „Jutjub”

Poslednjih osam godina beleži se rast prodaje ploča u Velikoj Britaniji, koje su muzičarima donele više prihoda od emitovanja njihovih klipova na poznatom video-servisu. Prodaja vinila u prošloj godini donela je britanskim muzičkim umetnicima više prihoda od emitovanja njihovih video-klipova na „Jutjubu”. Ujedno izdanja britanskih izvođača, poput Adel i Eda Širana, najprodavanija su ne samo na britanskom ostrvu već i u celom svetu u 2015. godini, navedeno je u najnovijem izveštaju diskografske asocijacije BPI.
Kako je izvestio „Gardijan”, prodaja vinila beleži rast osmu godinu zaredom, i samo tokom prošle godine prodato je više od dva miliona ploča samo u Velikoj Britaniji. To je, ujedno, i najbolja prodaja ovog formata još od 1994. godine.
O tome kako je vinil „potukao” „Jutjub” svedoči podatak da, uprkos rastu video-strimova na najpopularnijem onlajn servisu za razmenu video-sadržaja od čak 88 odsto, koji je doneo zaradu od 24,4 miliona funti, diskografske kuće su od prodaje 2,1 milion vinila inkasirale 25,1 milion funti.
Najprodavaniji vinil u Velikoj Britaniji već nedeljama je Prinsov „Purple Rain"
Uprkos tome što je za britansku muzičku industriju 2015. bila jedna od najuspešnijih godina, nije sve tako ružičasto. Kako je objavio Bi-Bi-Si, prihod od prodaje ostalih fizičkih i digitalnih formata i strimovanja pao je za jedan odsto i ukupna zarada iznosi 688 miliona funti. Glavni krivac za ovaj pad je „Jutjub”. Čelnici asocijacije BPI naglašavaju da „Jutjub” nije nimalo darežljiv prema muzičarima. Kako ističu, jedan od najpopularnijih „Guglovih” onlajn servisa čak plaća manje tantijeme muzičarima od audio striming servisa, kakvi su „Spotifaj” i „Dizer”(dostupan i u Srbiji), od kojih je zarada u prošloj godini iznosila 146,1 milion funti.
„Zahvaljujući muzici ‘Jutjub’ uvećava svoje bogatstvo, a oni svoje prihode ne dele sa onima od kojih zarađuju novac”, odsečan je Džef Tejlor, izvršni direktor asocijacije BPI i „Brit” nagrada, dodajući da je neverovatno da ova onlajn platforma diktira uslove na tržištu bogateći se na uštrb muzičara.
Međutim, „Gardijan” citira neimenovanog portparola „Jutjuba”, koji kaže da nosioci autorskih prava imaju potpunu kontrolu nad svojom muzikom na ovom servisu:
„I na njima je da odluče da li će svoje sadržaje da skinu s našeg sajta ili da od toga profitiraju. Zahvaljujući reklamama, u mogućnosti smo da umetnicima obezbedimo zaradu od publike koja nikad pre nije plaćala muziku.”
Sa druge strane, Bi-Bi-Si je podsetio da američko i evropsko zakonodavstvo štite internet platforme, s obzirom da diskografske kompanije ne mogu da ih tuže kada njihovi korisnici ilegalno postave materijal koji je zaštićen autorskim pravom.
„Diskografija je tako u (ne)milosti tehonološkog giganta, koji drži najvažniju video platformu na svetu”, zaključio je britanski javni servis.
Adel najtraženija u istoriji
Najprodavaniji album na čitavoj planeti ima Adel. Njeno treće studijsko izdanje „25” do sada je prodato u tiražu od 17,4 miliona kopija, od čega u Velikoj Britaniji u 2,5 miliona primeraka. To ga čini i jednim od najprodavanijih izdanja u istoriji popularne muzike. Interesantno je da britanski umetnici „drže” 17,1 odsto globalnog tržišta. Među prvih pet najprodavanijih u svetu u 2015. godini su, osim Adel, i album „Iks” Eda Širana, „1989” Tejlor Svift, izdanje „Purpose” Džastina Bibera, i „In the Lonely Hour” Britanca Sema Smita. U Britaniji je, posle Adel, Širana i Smita, u prošloj godini najtraženiji bio album Elvisa Prislija „If I Can Dream”.
http://www.politika.rs/sr/clanak/355656 ... kao-Jutjub
Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ovo poslednji Brejkersi ,,Sirotinjsko carstvo'' je izdato i na vinilu.
Odgovori