Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od Geza »

Kako carina zna sve. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Znamo i da je kupljen novcem od čipsa!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Egzotični automobili na našim ulicama

Post od Floyd »

911 je ozbiljan sportski auto i nije bas primereno potediti ga sa ovim lubenicarom na steroidima. Na stazi je i Carrera S daleko brza a da ne pricmo o Turbo ;)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ništa nije sveto, pa se sada porede sportska kola na njihovom terenu sa karavanima i džipovima...ali to i prolazi što je najgore.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

sto se ne bi poredilo? ti automobile se uglavnom voze na autoputu, stazu vidi mozda 5% vlasnika(verovatno ni toliko)..

meni je 911 omiljeni auto (da voli porsche vise od audija) ali bi me bilo sramota da vozim 911 i da me na autoputu otkine karavan sa 2 bebe pozadi i kolicima u gepeku...

ali bi i dalje pre vozio "obican" 911 :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Slična priča važi i za mene, doduše ja sam odavno prestao da se izjašnjavam da sam ljubitelj automobila.

Ovde svi kad se pomene sportski automobil pričaju kao da idu na stazu dva puta nedeljno.

Realne prednosti poršea su osećaj za volanom i to je manje više to u realnom životu, sem toga je RS6 brži i daleko praktičniji.

Ovo govorim sa strane neostrašćenog čoveka, naravno da onaj ko voli poršea može da kaže porše mi izaziva osmeh na licu i to je presudno i sa tim bih se složio ali ako čovek ima neku zaradu od bar milion i po evra, tada može da razmišlja o osmehu na licu u poršeu a da mu bude pristupačan po nekim normalnim kalkulacijama za takve aute.

RS6 mi je baš nekako u mojoj glavi na sigurnoj poziciji. Ne bih nikada uzeo carreru bilo koju pre njega, a njega ne bih ni pogledao pored gt3 i turba.

Tj, to nije do RS6 nego zapravo do toga koliko mi je velika ta razlika izmedju poršea, on se samo našao tu između.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne idemo na stazu ali ako razgovaramo o vrhunskim sportskim automobilima, ne mozemo pricati o racionalnosti, velicni prtljaznika i potrosnji a iskljuciti ponasanje na stazi kao nesto nebitno ;)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

AcaKayak napisao:Ovo govorim sa strane neostrašćenog čoveka, naravno da onaj ko voli poršea može da kaže porše mi izaziva osmeh na licu i to je presudno i sa tim bih se složio ali ako čovek ima neku zaradu od bar milion i po evra, tada može da razmišlja o osmehu na licu u poršeu a da mu bude pristupačan po nekim normalnim kalkulacijama za takve aute.
Ejh pretera ga sad, cuj 130k evra mesecno potrebno da bi normalno vozio Porschea.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

10 soma je i vise nego dovoljno :)

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa tako, moze i s manje ako je neko bas ljubitelj :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Naravno da ne mora godišnje da zaradi milion i po, već da ima toliko novca zarađenog i osiguranog u različitim vidovima koje je zaradio i to je neki minimum da bi računica bila dobra.

Kao što niko ne kupuje Veyrona a da nema 50 miliona evra imovine, što je nekih 30 puta više nego što on košta tako i poršea ne treba kupovati ako nemaš bar 10 puta toliko. I opet kažem, to je neki minimum. Ne kažem da tako mora ali to ti je logika ljudi koji zarađuju svoj novac svojim radom.

Kada sam pre koji dan rekao ocu iz zezanja da ću da kupim aventadora kad se on povuče iz posla rekao mi je dokle god ne zaradiš 10 miliona mislim da je glupo da pričaš o aventadoru. Prosto i jednostavno.

Floyd, apsolutno mi ne pada na pamet da se ubeđujem da li je bolja carera ili rs6, napisao sam šta sam imao. Kad se nađemo na stazi ja u RS6 a ti u kareri možemo nastaviti diskusiju, do tad nema svrhe.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne, to nije logika ljudi koji zaradjuju pare, to je mozda logika tvog caleta, ali daleko od toga da je to opsta logika ljudi koji zaradjuju svoje pare, jer cak i na forumu je malo nas koji ne zaradjujemo svoje pare.
Poredis auto od 2 miliona eura, koji ni ne mozes da vozis normalno, i koji te godisnje kosta minimum jos 100k eura, sa automobilom koji kosta 100-150, i kosta te godisnje manje od 10k eura, osim ako ne prelazis neke sulude kilometraze.
Cak je i Aventador nesto sto mozes da priustis ukoliko zaradjujes oko 20k eura mesecno...
Bitni su samo prioriteti, sta je tebi vaznije.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Heroj :plusone:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa dobro, to je ekonomski dobra logika, a to što se na forumima javlja neko ko možda ni nema svoj auto a priča kako ne bi vozio veyrona jer je agrera brža (ne mislim ni na koga posebno nego namerno dajem ekstreman primer) je već druga stvar. Znam i ja dosta ljudi koji su kupili auto pre nego što su imali dovoljno novca da budu sigurni za tako nešto pa sad uzimaju pare pod kamatu da bi preživeli.

Ja kad sam imao 10-12 godina, da ne tražim sad koja je godina tačno bila, prošla bmw sedmica izašla i ja pitam tatu hoćeš kupiti ovaj auto (tada smo chrysler stratusa vozili), kaže neću, te pare ću da uložim u mašine i da radim pa kad ih ponovo zaradimo onda ćemo voziti i taj auto i imaćemo mašine koje će nam pomoći da ga plaćamo.

Sećam se tog slikovitog primera i od tad ne pokušavam (bar ne ozbiljno) da ga ubedim za auto jer sam shvatio koliko on šire gleda na tu situaciju.

S druge strane, od 20 super biznismena od pre par godina, ostala su otprilike četiri da zarađuju ozbiljne pare u Šapcu, ostali su propali najstrašnije, toliko da će ih otprilike banke iz kuća isterati.
Poslednja izmena od AcaKayak u 27 Sep 2014, 12:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

ADrei napisao:sto se ne bi poredilo? ti automobile se uglavnom voze na autoputu, stazu vidi mozda 5% vlasnika(verovatno ni toliko)..

meni je 911 omiljeni auto (da voli porsche vise od audija) ali bi me bilo sramota da vozim 911 i da me na autoputu otkine karavan sa 2 bebe pozadi i kolicima u gepeku...
Ma, može da se poredi, ali je poređenje glupo. Ali, pošto se nameće da je sve moguće i ništa nije sveto zato i ima likova koji se kidaju na auto putu sa dva bebe u karavanu.
Poslednja izmena od starac vujadin u 27 Sep 2014, 12:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori