TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Floyd »

Baš skoro kupovao neke diskove na Amazonu i iznenadio se da skoro svi albumi koji me zanimaju postoje i na vinilu :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

U subotu smo Laki i ja poredili njegov Pioneer AV resiver LX8x (flagship) i moje T+A stereo pojačalo na SF Venere 3.0. Kao izvor je korišćen T+A CD plejer.

Ni ja, ni on nismo uspeli da izvalimo razliku u zvuku sa osnovnom podešavanjima. Meni je lično kod mene nešto bolji zvuk sa uključenom Loudness funkcijom nego svi njegovi ekvilajzeri mada je i loud na neki način ekvilajzer. U osnovnom zvuku nisam primetio nikakvu razliku.

Sad još manje kapiram audio fanatike :)

Jedino mi nije jasno zašto ne naprave takav resiver sa dva kanala. Koji će mi 20.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Da li neko ima iskustva sa ovom pričom http://www.kupujemprodajem.com/MAG-254- ... d=73945647
posebno me zanima ovaj deo
Ukoliko kupite kod nas ovaj box, dobicete preporuku za najbolju IPTV uslugu u regionu, sa preko 500 HD i SD kanala, slozeno po regijama i zanrovima. Sve od EX-YU kanala (Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Makedonija). Najbolji izabrani kanali SD I HD iz sledecih zemalja: Holandija, Svedska, Madjarska, Austrija, Nemacka (Sky DE HD, Sky Select HD), Albanija (Digital ALB. HD, Tring), Italija (Sky Italy HD), Turska.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

https://www.youtube.com/watch?v=mqmeQRVGmhg
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Floyd napisao:U subotu smo Laki i ja poredili njegov Pioneer AV resiver LX8x (flagship) i moje T+A stereo pojačalo na SF Venere 3.0. Kao izvor je korišćen T+A CD plejer.

Ni ja, ni on nismo uspeli da izvalimo razliku u zvuku sa osnovnom podešavanjima. Meni je lično kod mene nešto bolji zvuk sa uključenom Loudness funkcijom nego svi njegovi ekvilajzeri mada je i loud na neki način ekvilajzer. U osnovnom zvuku nisam primetio nikakvu razliku.

Sad još manje kapiram audio fanatike :)

Jedino mi nije jasno zašto ne naprave takav resiver sa dva kanala. Koji će mi 20.
Vec sam ranije napisao da su vrseni pravi "Blind test" sa sakrivenim uredjajima iza zavese, koji su menjani panelu iskusnih slusalaca i koji nisu mogli da naprave razliku sta slusaju. U pitanju je Alan Shaw, guru za BBC monitore (kojih sam i ja vlasnik)

Alan Shaw Harbeth Owner and designer of the SHL5s re-asserts that Amps make no difference in over all sound quality.
He even offers up any set of his speakers in the veneer of your choice to anyone who can identify an amp in a blind test.

"If, in a controlled experiment with all variables accounted for (incl. differences in frequency reponse and within the power range appropriate to the amps) under instantaneous A-B relay switchover, driving any Harbeth speakers, if you can positively identify an amplifier by sound alone, I will give you, FOC, a pair of brand new Harbeth speakers, up to and including a pair of M40.1 in any veneer you fancy."

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/show ... -for-SHL5-(and-amp-comparisons" onclick="window.open(this.href);return false;)/page3

Sad, mnogi se se nece sloziti sa ovim, ali mora se priznati gde ima dima ima i vatre, a cova koji ovo tvrdi nije ni malo naivan iti je bilo ko u svetu vrhunskog hifi.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Tako sam i ja davnih dana u jednoj maloj bioskopskoj dvorani prisustvovao uporedjivanju raznih Hi-Fi komponenti.
Referentni zvučnici su bili KEF 105-2, pojačala se ne sećam.
Uporedjivani su Philipsov CD 100(jedan od prvih komercijalnih CD playera) i neki "Ultra HI" DENON. U oba uredjaja je stavljen indentičan CD sa nekom klasikom.
Posle nekoliko "switcheva" ni vlasnik Denona nije znao kad svira njegov player. ;)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Zavisi u mnogome i koji zvucnici se "guraju" i koja jacina zvuka je ciljana.

Za neke zvucnike je potrebno mnogo "vatre", tako da se tu vide pravi igraci.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa pretpostavka je da pojacalo ima dovoljno snage naravno.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

aviator napisao:Tako sam i ja davnih dana u jednoj maloj bioskopskoj dvorani prisustvovao uporedjivanju raznih Hi-Fi komponenti.
Moguce da smo sedeli u istoj maloj bioskopskoj dvorani.

Sto se tice pojacala A.S. lepo kaze, samo treba pazljivo citati (tako je uglavnom sa Englezima)

If, in a CONTROLLED EXPERIMENT WITH ALL VARIABLES ACCOUNTED for (incl. differences in frequency reponse and within the power range appropriate to the amps)...."
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

U prevodu - ako su SVE relevantne karakteristike dva pojacala u odredjenom uskom opsegu zvucace vrlo slicno.

Pa to se valjda podrazumeva :)
Poslednja izmena od Delija u 31 Maj 2016, 10:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kući imam dva pojačala, odlični i umereno skupi Exposure 3010S2 i najjeftiniji Cambridge Audio 350a. Razlika je ogromna, CA lupa bas šuplje, bez kontrole, ni u jednom delu spektra nije prefinjen. Međutim kad sam kupovao Exposure poslušao sam još par pojačala koja su bila i 30-40% jeftinija. Tu je razlika minimalna, čuo sam tek negde npr. na sibilantima da budu hrapaviji nego što treba, ali i to kad sam baš obraćao pažnju i tražio razlike. Tako da se razlike jako smanjuju kad se pređe budžetska klasa uređaja.

Teoretski, što su pojačala bolja razlike među njima bi trebale da budu sve manje, jer pojačalo u idealnom slučaju treba samo da pojača signal bez ikakvog izobličenja. Slično je i za DAC-ove, kad pređeš osnovnu klasu. Jedino što i te sitne razlike mogu da ti smetaju, jer ih čuješ konstatno.

Najveće su razlike u zvučnicima i njihovom akustičnom uklapanju sa prostorom.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

@zuzazu
Pinki?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Da, bas bese davno. Bio sam na prva dva tri sastanka, posle mi malo bilo bljak.

Koliko pamtim, prvi pokusaj takve vrste. kasnije ih je bilo jos na drugim mestima sa drugim ljudima.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

[quote="Delija"]Zavisi u mnogome i koji zvucnici se "guraju" i koja jacina zvuka je ciljana.

Za neke zvucnike je potrebno mnogo "vatre", tako da se tu vide pravi igraci.[/quote

Za poredjenje je neophodan uslov da je jacina zvuka, pritisak/ SPL/, identican, inace uvek jaci zvuk "lepse" zvuci na prvo slusanje.

Mnogo zavisi i od godina slusaoca, sluh se menja i osecaj detalja koji se (ne)mogu cuti.

=============

Pinki, sala iz bocnog ulaza, klub, Ivo Viskovic, clanske karte....
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Da li bih dobio nešto na kvalitetu zamenom stereo činč kabla kojim sam TV spojio na pojačalo?

Sad je neki bzv. koji je došao uz neki uređaj (ne sećam se koji).
grujicd napisao:Teoretski, što su pojačala bolja razlike među njima bi trebale da budu sve manje, jer pojačalo u idealnom slučaju treba samo da pojača signal bez ikakvog izobličenja. Slično je i za DAC-ove, kad pređeš osnovnu klasu. Jedino što i te sitne razlike mogu da ti smetaju, jer ih čuješ konstatno.
Bilo je diskusije da li bolji AV resiver može da parira hifi stereo pojačalu više klase. Ja na osnovu onog što sam čuo, mislim da može.

Rekao bih da su DAC-ovi takođe precenjena roba.
Odgovori