Agera.AcaKayak napisao:agrera
Egzotični automobili na našim ulicama
Re: Egzotični automobili na našim ulicama
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Dobra je ta pašteta. 

Argeta je uvek bila brza. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Patelina je zakon 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Aco, previse se ti tu oslanjas na tvoj primer, i na logiku tvog caleta.
Neko ko vise voli automobile ce jednostavno dati vise para na njih, to jest, izdvojiti veci procenat svojih primanja na automobil.
Moj cale je krenuo u Mercedesov salon da kupi, tada novog ML-a, za 100-120k maraka, koje su, na svu srecu zavrsile u zidanju kuce, a odmah da ti kazem da ni tada nije zaradjivao milion i po maraka godisnje.
I da ti kazem da mu nije bio neki stres da li ce da propadne od tog dzipa, niti bi propao zbog njegovih troskova...
Takodje znam dosta ljudi koji voze veoma skupa kola, a nisu milioneri.
Da je tako kako ti kazes, onda Bmw, Mercedes, i Audi ne bi prodavali po milion, milion i po kola godisnje.
Pare uvek mogu negde da se ulazu, uvek moze da se zaradi jos.
Jel to znaci da ne treba nikada da trosimo, da bi ulagali u to da imamo jos para?
Koliko cete da platite novu kucu, i da li toliko mesecno zaradjujete? Eto, prost primer.
Logika ti je pogresna, jer primer kupovine automobila svog caleta gledas kao pravilo.
A ni ti nisi zaradjivao 30k mesecno kada si kupio M3 za te pare, zar ne?
A pasteta, samo carnex
Ova sa povrcem je
Neko ko vise voli automobile ce jednostavno dati vise para na njih, to jest, izdvojiti veci procenat svojih primanja na automobil.
Moj cale je krenuo u Mercedesov salon da kupi, tada novog ML-a, za 100-120k maraka, koje su, na svu srecu zavrsile u zidanju kuce, a odmah da ti kazem da ni tada nije zaradjivao milion i po maraka godisnje.
I da ti kazem da mu nije bio neki stres da li ce da propadne od tog dzipa, niti bi propao zbog njegovih troskova...
Takodje znam dosta ljudi koji voze veoma skupa kola, a nisu milioneri.
Da je tako kako ti kazes, onda Bmw, Mercedes, i Audi ne bi prodavali po milion, milion i po kola godisnje.
Pare uvek mogu negde da se ulazu, uvek moze da se zaradi jos.
Jel to znaci da ne treba nikada da trosimo, da bi ulagali u to da imamo jos para?
Koliko cete da platite novu kucu, i da li toliko mesecno zaradjujete? Eto, prost primer.
Logika ti je pogresna, jer primer kupovine automobila svog caleta gledas kao pravilo.
A ni ti nisi zaradjivao 30k mesecno kada si kupio M3 za te pare, zar ne?
A pasteta, samo carnex

Ova sa povrcem je

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ne ubedjujem se ja koji je bolji (to je valjda svima jasno), samo sam se nadovezao na Dusanovu posalicu da kvatro natpis sluzi da izazove strah kod vozaca 911 i misljenja vas nekoliko da je na sportskom autu najbitnije za koliko stize do 200 a ako u gepek moze da stane vise dzakova kupusa, to mu je samo plus.AcaKayak napisao:Floyd, apsolutno mi ne pada na pamet da se ubeđujem da li je bolja carera ili rs6, napisao sam šta sam imao. Kad se nađemo na stazi ja u RS6 a ti u kareri možemo nastaviti diskusiju, do tad nema svrhe.
Jebite se, i vi i vasa pasteta, sada jedem pastetu, umesto da spremam tortilje 

Ko je pomenuo milion i po godisnje, jel citas ti uopste sta ja pisem? Ako mislis da tvoj otac ima posao koji kad bi se prodavao vredeo bi milion i po, nek to bude da onda donosi 100-150k godisnje (10 godina da se vrate ulozene pare) onda je karera ili taj dzip ok auto. I sam si napisao da je nova karera s 10k mesecno sasvim ok, sa tim se slazem.
Da pojednostavim racunicu, auto niposto ne treba da bude skuplji od godisnje zarade. Da li ce neko kao sto pominjes mog oca biti jos dosta ispod toga ili neko ko voli aute biti tu negde, ali sve preko toga je preterivanje.
Da pojednostavim racunicu, auto niposto ne treba da bude skuplji od godisnje zarade. Da li ce neko kao sto pominjes mog oca biti jos dosta ispod toga ili neko ko voli aute biti tu negde, ali sve preko toga je preterivanje.
starac vujadin napisao:Ništa nije sveto, pa se sada porede sportska kola na njihovom terenu sa karavanima i džipovima...ali to i prolazi što je najgore.
Kao sto sam vec lepo napisao to su dva razlicita sveta, ali potpuno je realno porediti ih u voznji na autoputu ili od ''semafora do semafora'', ne znam u cemu je problem.Floyd napisao:911 je ozbiljan sportski auto i nije bas primereno potediti ga sa ovim lubenicarom na steroidima. Na stazi je i Carrera S daleko brza a da ne pricmo o Turbo
Dusan napisao:Obozavam i ja 911 i jasno je da su to dva razlicita sveta, niko to ne osporava, ali da moze da oznoji 911 na auto putu npr, svakako moze. A da ne pricamo sto cena uber poschea dodje kao dva RS6.
RS6 krece od nekih 105k, 911 Turbo S je oko 200k, tako da je skoro duplo.Wolfy napisao:Koji je Turbo 2x skuplji od RS6?Koliko znam RS6 krece od oko 120k,a 991 Turbo 160k.
Ali ne vidim apsolutno nikakvu poentu u bilo kakvoj komparaciji ova 2 auta.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Jbg, Mečka ti puno troši, mora da se ekonomiše.Xepoj87 napisao:Jebite se, i vi i vasa pasteta, sada jedem pastetu, umesto da spremam tortilje

Ja se slazem sa racunicom Acinog oca.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Dobro nismo spomenuli neku jaču hranu...Xepoj87 napisao:Jebite se, i vi i vasa pasteta, sada jedem pastetu, umesto da spremam tortilje

To je vec razumno. A cak ni to nije uslov.
Ali takodje treba da uzmes u obzir da ne radi svako u svojoj firmi, i ma vrednost iste od milion i po...
Ima mnogo vise ljudi koji imaju 10k eura mesecno, a da su na plati, a verujem da je mizeran broj njih koji u steku imaju 150.000 eura.
Obicno onaj ko zaradjuje toliku kintu, zeli i da zivi komforno, da ima dobar stan/kucu, dobra kola, dobru odecu, da jede u dobrim restoranima, zivi zivot punim plucima.
Opet, sve to zavisi od coveka, do coveka. I ni jedan od tih rezona nije pogresan, samo ne mozes neki izneti kao pravilo, kao neku normu.
Znam ljude koji imaju preko 10k eura mesecno, a ne pale grejanje dok prakticno ne dodje do nule napolju...
Gezo, ja da idem Acinom logikom, morao bih da jedem masti na 'leba, a ne kurcevitu pastetu
Milose, jel ti to nama hoces da kazes da ti zaradjujes 4 soma eura mesecno?
I, ako nije tako, koji auto bi bio srazmeran tvojoj zaradi?
Ja znam da bih ja isao go i bos
Svi se mi u sustini slazemo sa tom racunicom, niko nije rekao da je ona pogresna, ali je realnost u 90% slucajeva drugacija.
@Vujadin
Dzaba da spominjete, kada sam istresao 3 soma sinoc na voce i povrce, a uspeo da prosvercujem svega 250 kinti za par pasteta
Zato danas blejim kod kuce... Ne zato sto nemam ni prebijenog dinara, nego eto, to je moj izbor, jer ko jos po suncu voli da ide i popije kafu u nekom kaficu sa lepom bastom...
Ali takodje treba da uzmes u obzir da ne radi svako u svojoj firmi, i ma vrednost iste od milion i po...
Ima mnogo vise ljudi koji imaju 10k eura mesecno, a da su na plati, a verujem da je mizeran broj njih koji u steku imaju 150.000 eura.
Obicno onaj ko zaradjuje toliku kintu, zeli i da zivi komforno, da ima dobar stan/kucu, dobra kola, dobru odecu, da jede u dobrim restoranima, zivi zivot punim plucima.
Opet, sve to zavisi od coveka, do coveka. I ni jedan od tih rezona nije pogresan, samo ne mozes neki izneti kao pravilo, kao neku normu.
Znam ljude koji imaju preko 10k eura mesecno, a ne pale grejanje dok prakticno ne dodje do nule napolju...
Gezo, ja da idem Acinom logikom, morao bih da jedem masti na 'leba, a ne kurcevitu pastetu

Milose, jel ti to nama hoces da kazes da ti zaradjujes 4 soma eura mesecno?
I, ako nije tako, koji auto bi bio srazmeran tvojoj zaradi?

Ja znam da bih ja isao go i bos

Svi se mi u sustini slazemo sa tom racunicom, niko nije rekao da je ona pogresna, ali je realnost u 90% slucajeva drugacija.
@Vujadin
Dzaba da spominjete, kada sam istresao 3 soma sinoc na voce i povrce, a uspeo da prosvercujem svega 250 kinti za par pasteta

Zato danas blejim kod kuce... Ne zato sto nemam ni prebijenog dinara, nego eto, to je moj izbor, jer ko jos po suncu voli da ide i popije kafu u nekom kaficu sa lepom bastom...