Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Dobro veče

Post od Floyd »

Laki021 napisao: znam za ta pravila, dobro je da postoje, treba drugi da ih postuju, ja eto ne postujem, slazem se da to nije u redu i ne hvalim se time ali me svejedno zabole...
:kezo:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ji 4Tze napisao:
goblin napisao:
Xepoj87 napisao:Najjaci deo mi je onaj sa dilerima :D Koja logika, majko mila :)

Sent from my Sony
Nebitni su dileri, prvi su mi pali na pamet, mozes navesti 100 drugih primera koji isto tako prave stetu kao i nepropisno parkiranje.

Moze i ovaj primer. Da ne navodimo bas po imenu ljude ali svi znamo par lokacija po BG-u gde se skupljaju odredjene ekipe ljudi, gde uvek imam nepropisno parkiranih automobila koji svima smetaju, isto ih ima i na invalidskim mestima....
Zasto onda ne bi tu akciju sproveli tamo?
Odes lepo sa ekipom i udaris pravo na mesto gde provereno imas barem 20 momaka koji su u seknudi spremni na sve (bukvalno na sve) i trazis ista prava kao u trznom centru.
Da li ce se sprovoditi ista akcija? Naravno da nece. A zbog cega? Pa zato sto tamo nemas "nadmoc" da sprovedes akciju a u trzom centru si svestan da sa 4-5 drugara ne moze da ti parira apsolutno niko ko dolazi da parkira jedan auto.....

Pa zato što prosečni ljudi za koje bi se se AcaBetmenKayak borio ne idu na takva mesta već odu u tržnjak da kupe sebi nešto da obuku, pojedu i sl...
Nema to nikakve veze. Sta ako ispred nekog lokala gde se okuplja odredjena ekipa i imaju uredna mesta za invalide koja su uvek blokirana njihovim kolima (ne samo mesta za invalide vec vrlo cesto i cele trake za voznju), u nekoj od obliznjih zgrada zivi invalid (vrlo cest slucaj). Zasto je onda legitimno sprovoditi takvu akciju u trznom centru a nije na takvim mestima? U cemu je razlika?
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Jbt, ispade goblin Juda najgori, a svi ostali Majke tereze.

Ovde bi se lako mogla primeniti ona stara: Ko je od vas bezgrešan - neka prvi baci kamen.

Sa mnogo stvari koje ne piše se ne slažem, većina istih može u temu zašto je Srbija tu gde jeste, ali jedno je istina: realno govori o svemu.

Neki ljudi koji se isčuđavaju, trebali bi da skontaju da ovo nije Kanzas :)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

goblin napisao:
Ji 4Tze napisao:
goblin napisao:
Xepoj87 napisao:Najjaci deo mi je onaj sa dilerima :D Koja logika, majko mila :)

Sent from my Sony
Nebitni su dileri, prvi su mi pali na pamet, mozes navesti 100 drugih primera koji isto tako prave stetu kao i nepropisno parkiranje.

Moze i ovaj primer. Da ne navodimo bas po imenu ljude ali svi znamo par lokacija po BG-u gde se skupljaju odredjene ekipe ljudi, gde uvek imam nepropisno parkiranih automobila koji svima smetaju, isto ih ima i na invalidskim mestima....
Zasto onda ne bi tu akciju sproveli tamo?
Odes lepo sa ekipom i udaris pravo na mesto gde provereno imas barem 20 momaka koji su u seknudi spremni na sve (bukvalno na sve) i trazis ista prava kao u trznom centru.
Da li ce se sprovoditi ista akcija? Naravno da nece. A zbog cega? Pa zato sto tamo nemas "nadmoc" da sprovedes akciju a u trzom centru si svestan da sa 4-5 drugara ne moze da ti parira apsolutno niko ko dolazi da parkira jedan auto.....

Pa zato što prosečni ljudi za koje bi se se AcaBetmenKayak borio ne idu na takva mesta već odu u tržnjak da kupe sebi nešto da obuku, pojedu i sl...
Nema to nikakve veze. Sta ako ispred nekog lokala gde se okuplja odredjena ekipa i imaju uredna mesta za invalide koja su uvek blokirana njihovim kolima (ne samo mesta za invalide vec vrlo cesto i cele trake za voznju), u nekoj od obliznjih zgrada zivi invalid (vrlo cest slucaj). Zasto je onda legitimno sprovoditi takvu akciju u trznom centru a nije na takvim mestima? U cemu je razlika?
Vidi nije to samo tvoj problem, time sto tako bahato krsis pravila (znam da i 99% ljudi krsi pravila ali jedno je u razumnoj meri a drugo bez ikakve mere, nije isto voziti 120 ili 250kmh u 80kmh zoni) ti direktno ugrozavas i druge. Sutra ces tako ubiti nekoga, necije dete, pa sta ce biti, OK nema problema odlezacu u zatvoru par godina i platiti kaznu moj problem. Pa nije to samo tvoj problem i kao sto oni hoce po trznom centru da love ove sto parkiraju po invalidskim i da ih prozivaju tako i mi tebe ovde prozivamo ne bi li se dozvao pameti.

On ti je samo rekao da se zbog takvog ponasanja i prave stereotipi nije to bilo nista uvredljivo za CG naciju.

A zasto ne idu da mlate dilere, pa ebi ga, surova realnost, bilo bi dobro da mogu, bas bi bilo dobro, posto mislim da nisu ni glupi ni ludi onda se ogranicavaju na ono sto mogu... pride im je i zabavno a niko ne moze da se zali, win win. Svakako slazem se da ima tu i doze toga o cemu ti pises no jasno je da neko ne parkira gde ne treba ne bi ni mogli da se zabavljaju...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

goblin napisao:Sam snosim rizik svog ponasanja i ne trazim nikakvo razumevanje, niti se pravdam da je to ispravno, niti me vredjaju niti interesuju kritike...
Pa pre par dana si skrljao felnu i pri tom si mogao i ti da pogines i da povuces nekog totalno neduznog sa sobom. Kako onda sam snosis rizik?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Secate se one price o strelici ili crevu, na pokazivacu nivoa goriva, koji pokazuju sa koje je strane otvor za dolivanje?

E, Hyundai ocigledno nije pronasao odgovarajucu ilustraciju, pa su morali da pojasne tekstom :mrgreen:

Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Delija napisao:
goblin napisao:Sam snosim rizik svog ponasanja i ne trazim nikakvo razumevanje, niti se pravdam da je to ispravno, niti me vredjaju niti interesuju kritike...
Pa pre par dana si skrljao felnu i pri tom si mogao i ti da pogines i da povuces nekog totalno neduznog sa sobom. Kako onda sam snosis rizik?
Ta situacija bas i ne moze da se ubaci u isti kos sa ovom temom. Nisam o tome ovde ni pisao koliko se secam.

Uglavom zamalo da dodje do zesceg sranja zbog grube greske drugog vozaca a ne zbog moje greske. Ja sam tu bio delimicni krivac zbog prekoracenja brzine, ali kada ti neko oduzme prvenstvo prolaza, skrece sa bez zmigavca i pritom ima potpuno neispravnu signalizaciju, uopste nema retrovizor (ucestvuje u saobracaju sa neispravnim vozilom), a i sam vozac ostavi utisak osobe koja vise i nije sposobna da bezbedno upravlja vozilom (sto je svojim postupkom i pokazao)... onda tu ne vidim prostor za osudu na moj racun, cak sta vise odreagovao sam fantasticno da ne dodje do veceg kurslusa.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Kojom si brzinom bese preticao kolonu?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Laki021 napisao:Svakako slazem se da ima tu i doze toga o cemu ti pises no jasno je da neko ne parkira gde ne treba ne bi ni mogli da se zabavljaju...
Ja sam obrazlozio zbog cega se ne slazem sa takvim akcijama i ti ovde prihvatas da u tome ima doze istine.

I nakon moje "kritike" (koja svakako ima isnova), ne otvara se rasprava u smeru da li je ta kritika opravdana ili nije, vec se otvara rasprava u smeru da li sam JA LICNO parkirao na mesto za invalida, da li sam JA LICNO bahat, pa neke LICNE prozivke... pojedinci kao da jedva cekaju da se nakace na prozivke samo kad neko krene...

Pa cekaj, to uopste i nije bila tema niti sustina moje kritike, i tema se totalno bez razloga svodi na neka licna prepucavanja.

Jel nisi to primetio?

Poenta moje kritike jeste u tome da ne odobravam takve akcije iz razloga koje sam vec pomenuo, sto za sobom ne povlaci da odobravam postupke protiv kojih je akcija usmerena. Ne mogu biti jasniji iako me pojedinci dal namerno dal slucajno pogresno tumace.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Deder, da se vratimo na ovu Delijinu temu :)
On ocigledno zna nesto sto mi ne znamo a cime se nisi hvalio :)

P.S.
Da, u pravu si, nema tu pojedinci kao da jedva cekaju, vec zaista jedva cekaju da krenu da ti skacu po glavi. Na to sam ti i skrenuo paznju kao i na to da si sam zasluzan za takav tretman.
Poslednja izmena od Laki021 u 03 Maj 2016, 17:09, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Bem li ga, nisam ispratio na kom forumu je pisao o tome...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Kad država ne radi ništa po pitanju bahate manjine, nije ni čudo da pojedinci "uzimaju stvar u svoje ruke".

Samo treba lupati po džepu (i to prema mogućnostima pojedinca) i začas bi se stvari dovele u red.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Delija napisao:Kojom si brzinom bese preticao kolonu?
Nije kolona, u pitanju su bila 2 vozila sto se ne racuna kao kolona.
Ne znam tacno, isao sam debelo preko ogranicenja.

Ajd kad smo otvorili pricu na napisem sta se desilo.

Sustizao sam 2 vozila, kombi i automobil, kombi je bio prvi. U trenutku sustizanja put je bio prav sa odlicnom preglednoscu, isprekidana linija... otpocinjem preticanje, uredno dajem levi zmigavac, cak i blicnem iz navike... Kada sam vec skroz bio u levoj traci i vec preticem prvo vozilo, kombi odjednom bez ikakvih znakova i nagovestaja skrece u levu stranu u preprecuje mi put.
Legao sam na sirenu i kocio koliko sam mogao, da bi izbegao siguran udes skrenuo sam sa puta i sleteo u neku travu, pokupio jedan stubic, presao preko 2 betonska prelaza (ulazi od kuca pored puta, u jedan od ulaza je i smotao kombi) gde sam ostetio felnu, i uspeo da se vratim na put.

Nakon toga sam se vratio do vozaca kombija. Za volanom je bio stari deda vidno usporenih pokreta (garantujem da nije sposoban za upravljanje vozilom) koji je pritom tvrdio da je uredno dao zmigavac i da sam ja krivac.
Nakon toga smo zajednicki proverili njegovu signalizaciju i ustanovili da mu nazad ne radi apsolutno NISTA od svetlosne signalizacije (ni zmigavci, ni svetla, ni stop svetla). Onda sam video da kombi uopste nema levi retrovizor (nije ni mogao da me vidi), a sam kombi je bio bukvalno u fazi raspadanja.

Eto cele situacije pa sami procenite ko je kriv, ko je koliko kriv...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa vise je nego jasno da ste oboje krivi, sta je tu opste diskutabilno? Cim napises vozio sam daleko iznad ogranicenja svaka rasprava je suvisna.
Inace dva vozila se smatraju kolonom... te ti je tu jos jedan prekrsaj.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Jesi siguran? ;)
"Kolona vozila je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se kreću
jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom u istom smeru, čiji je način
kretanja međusobno uslovljen i između kojih ne može bez ometanja ući
drugo vozilo"

Ko je koliko kriv, tu vec moze da se diskutuje.
Moja krivica jeste voznja preko ogranicenja.
Njegova krivica:
- Voznja neispravnog vozila (nema retrovizor, neispravna signalizacija i ko zna sta jos) sto je jedan od direktnih uzrocnika
- Oduzimanje prava prvenstva prolaza usled promene trake
- Upitna sposobnost za upravljanje vozilom, ko zna da li je imao alkohola... (to su vec nagadjanja ali pod realnom sumnjom)

Pritom, ne daj boze da je doslo do kontakta, on bi bio direktno prouzrokovan njegovom prekrsajnom radnjom.

E sad, svako moze tumaciti kako god pozeli, samo pokusajte da se stavite u tu situaciju sve i da se vozi po propisu, pa tek onda sudite.
Poslednja izmena od goblin u 03 Maj 2016, 17:27, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori