Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Moze da se ide u zatvor i sa manje od toga.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Po stoti put. Jos kad bi se stvarno sprovodilo onako kako je planirano.
Pa mi nemamo u SRB toliko zatvorskih kapaciteta da sve ludake koji to rade potrpamo tamo gde im je mesto.
Pa mi nemamo u SRB toliko zatvorskih kapaciteta da sve ludake koji to rade potrpamo tamo gde im je mesto.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Odvozao sam danas nekih 150 kilometara autoputa sa tempomatom na 120 kmh sto nisam uradio bukvalno nikad u svojoj vozackoj karijeri. Utisci su katastrofa a bezbednost neuporedivo gora. Mrzi me da obrazlazem zasto je tako al tako je. Npr. zato sto vozim 120, redovno me neko pretice i onda ja u srednjoj traci drzim 120, nailazim na ukljucenje gde se 5 automobila ukljucuje na autoput i sad posto me neko pretice u levoj traci ja nisam skrenuo u levu sto obicno uradim kad je takva situacija i naravno zadesi se da je pajser koji se ukljucuje odma skrenuo u srednju i isekao me i morao sam da kocim ko manijak.
To ukljucivanje na autoput je najkriticnija stvar za mene u DE.
Posto je desna traka puna kamiona koji idu 100, mora gas do daske i presecanje, tj kocenje kada sam ja u desnoj traci a neko se ukljucuje.
Posto je desna traka puna kamiona koji idu 100, mora gas do daske i presecanje, tj kocenje kada sam ja u desnoj traci a neko se ukljucuje.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Niko mi nije odgovorio:
Da li neko zna koja je kazna kada se iz trake za skretanje (levo ili desno) produži pravo? Ili ukoliko se skrene iz trake za pravo, isti đavo.
TT
Da li neko zna koja je kazna kada se iz trake za skretanje (levo ili desno) produži pravo? Ili ukoliko se skrene iz trake za pravo, isti đavo.
TT
isti su pajseri koji se sa 60 ukljucuju u srednju traku kao i pajseri koji jurcaju levom trakom znacajno iznad 120 pa onda treba da biras kojeg pajsera ces da ispostujes, da li da zakocis da ne lupis ovog sto se spor ukljucuje ili iseces i nateras da koci onog sto vozi 150 ili 180 levom trakom, pa ti on onda blica jer zaboga isprecio si se, pa onda ide ceo repertoar lepljenja u gepek, voznje po samoj levoj liniji da mu vidis pola auta u levom retrovizoru, i tako to... naravno, ako se nadju odjednom...ftj napisao: 01 Apr 2018, 23:53 Odvozao sam danas nekih 150 kilometara autoputa sa tempomatom na 120 kmh sto nisam uradio bukvalno nikad u svojoj vozackoj karijeri. Utisci su katastrofa a bezbednost neuporedivo gora. Mrzi me da obrazlazem zasto je tako al tako je. Npr. zato sto vozim 120, redovno me neko pretice i onda ja u srednjoj traci drzim 120, nailazim na ukljucenje gde se 5 automobila ukljucuje na autoput i sad posto me neko pretice u levoj traci ja nisam skrenuo u levu sto obicno uradim kad je takva situacija i naravno zadesi se da je pajser koji se ukljucuje odma skrenuo u srednju i isekao me i morao sam da kocim ko manijak.
ako je samo ovaj sto se ukljucuje sa desne strane, ne vidim nikakav problem da se sklonis u slobodnu levu, brzu, traku...
sa druge strane, ako vozis tih svojih 120, da nema pajsera koji jurcaju levom trakom, svako preticanje kamiona ili autobusa koji voze 80-90 bi bilo pesma, ovako svaki put moras da gledas u retrovizor jel ide neki trkac-blicac brzom trakom...
Uvek se i sklanjam al sad zato sto vozim 120 a guzva je bila na putu nisam mogao zbog ovih u levoj. Inace imao sam i 5-6 susreta sa oslobodiocima koji nisu zadovoljni brzinom mog preticanja pa su mi ablendovali pa sam morao da se nadmudrujem i sa njima jer vecina ne zna kako se u stvari vozi na autoputu. Sve u svemu za mene znatno nebezbednija voznja ovako.
@pedja
Secam se da je bilo nesto tipa 'ubacivanje ispred vozila na semaforu' i za to je kazna bila neka sumanuta al nisam cuo da su to ikome pisali. E sad dal u to spada i taj slucaj nisam siguran.
@pedja
Secam se da je bilo nesto tipa 'ubacivanje ispred vozila na semaforu' i za to je kazna bila neka sumanuta al nisam cuo da su to ikome pisali. E sad dal u to spada i taj slucaj nisam siguran.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ti što ablenduju me apsolutno ne zanimaju, iz prostog razloga jer su još uvek iza mene, a ne mogu da me prelete, pri tom me njihovo nezadovoljstvo mojom brzinom preticanja tangira vrlo periferno. Takve pacijente jednostavno ignorišem.
I ja sam jedan od onih "120, tempomat, desna ili srednja traka". U principu, ako treba da "pustim" one koji se uključuju na AP a neko se u srednjoj/levoj traci nalazi u niskom letu, mogu i na kratko da potopim pedalu gasa i da rešim i tu situaciju bez da kočionom prašinom prljam felne.
Pored toga , ukoliko iz bilo kog razloga uključivanje na AB nije uspelo do kraja trake za uključivanje, dozvoljeno je kratkotrajno iskoristiti i zaustavnu za ulaz na isti.
I ja sam jedan od onih "120, tempomat, desna ili srednja traka". U principu, ako treba da "pustim" one koji se uključuju na AP a neko se u srednjoj/levoj traci nalazi u niskom letu, mogu i na kratko da potopim pedalu gasa i da rešim i tu situaciju bez da kočionom prašinom prljam felne.
Pri tom se mora reći da je traka za uključivanje na auto put u DE otprilike 7 puta duža nego ista ta traka u SRB, tako da ulazak na AB može (bar po mom iskustvu) da se obavi prilično bezbedno, jer dužina trake za uključivanje omogućava bez problema ubrzavanje do brzine preko 100km/h.ikac2000 napisao: 02 Apr 2018, 00:14 To ukljucivanje na autoput je najkriticnija stvar za mene u DE.
Pored toga , ukoliko iz bilo kog razloga uključivanje na AB nije uspelo do kraja trake za uključivanje, dozvoljeno je kratkotrajno iskoristiti i zaustavnu za ulaz na isti.
Poslednja izmena od kragujevac u 02 Apr 2018, 10:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Mislim da je to ovo (stari zakon):pedja napisao: 02 Apr 2018, 10:07 Niko mi nije odgovorio:
Član 333
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koji postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
20) člana 48,
Saobraćaj na raskrsnici
Član 48
Vozač koji se približava raskrsnici dužan je da prilagodi vožnju uslovima saobraćaja na raskrsnici, a naročito da vozi brzinom pri kojoj može da se zaustavi i propusti vozila koja na raskrsnici imaju prvenstvo prolaza.
Vozač je dužan da, na dovoljnom odstojanju pred raskrsnicom, vozilom izvrši prestrojavanje i zauzme položaj na saobraćajnoj traci predviđenoj za prolazak kroz raskrsnicu u smeru u kojem želi nastaviti kretanje.
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Jesu li tvoje tablice SM???ŠM ili tako nesto?dragan napisao: 02 Apr 2018, 10:15isti su pajseri koji se sa 60 ukljucuju u srednju traku kao i pajseri koji jurcaju levom trakom znacajno iznad 120 pa onda treba da biras kojeg pajsera ces da ispostujes, da li da zakocis da ne lupis ovog sto se spor ukljucuje ili iseces i nateras da koci onog sto vozi 150 ili 180 levom trakom, pa ti on onda blica jer zaboga isprecio si se, pa onda ide ceo repertoar lepljenja u gepek, voznje po samoj levoj liniji da mu vidis pola auta u levom retrovizoru, i tako to... naravno, ako se nadju odjednom...ftj napisao: 01 Apr 2018, 23:53 Odvozao sam danas nekih 150 kilometara autoputa sa tempomatom na 120 kmh sto nisam uradio bukvalno nikad u svojoj vozackoj karijeri. Utisci su katastrofa a bezbednost neuporedivo gora. Mrzi me da obrazlazem zasto je tako al tako je. Npr. zato sto vozim 120, redovno me neko pretice i onda ja u srednjoj traci drzim 120, nailazim na ukljucenje gde se 5 automobila ukljucuje na autoput i sad posto me neko pretice u levoj traci ja nisam skrenuo u levu sto obicno uradim kad je takva situacija i naravno zadesi se da je pajser koji se ukljucuje odma skrenuo u srednju i isekao me i morao sam da kocim ko manijak.
ako je samo ovaj sto se ukljucuje sa desne strane, ne vidim nikakav problem da se sklonis u slobodnu levu, brzu, traku...
sa druge strane, ako vozis tih svojih 120, da nema pajsera koji jurcaju levom trakom, svako preticanje kamiona ili autobusa koji voze 80-90 bi bilo pesma, ovako svaki put moras da gledas u retrovizor jel ide neki trkac-blicac brzom trakom...
U prosli ponedeljak vidjen oko pola 12 uvece negdje prije Rume, gdje brzinom puza prestize sleper.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ja koliko znam to je bilo 5 hiljada, znaci sada po novom 10.pedja napisao:Niko mi nije odgovorio:
TT
Ne znam zakonski, al znam da je u praksi za to napisana mandatna kazna od 5k, ne znam po kom clanu
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Merenje prosečne brzine.
Imaju li pravo koridori (ili kako god se zvali) da nam mere prosečnu brzinu?
Imaju li pravo koridori (ili kako god se zvali) da nam mere prosečnu brzinu?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Hvala doktore!
Na tri meni svakodnevne/usputne lokacije je to redovna pojava. Na jednoj stoji patrola povremeno, baš iz tog razloga.
TT
Na tri meni svakodnevne/usputne lokacije je to redovna pojava. Na jednoj stoji patrola povremeno, baš iz tog razloga.
TT