Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od AcaKayak »

Pa i ne mora svako sebi da kupi auto. Ja kad sam kupio M3 skoro sve pare koje sam tada imao sam dao na njega ali sam osiguran s druge strane. Moja sestra recimo ako dobije auto sigurno ga nije zaradila jer studira sada. Nervira me sto mi izvrcete poentu non stop, i sto samo sto ne treba da crtam ovde :D

Porodica koja zaradjuje 500e mesecno vozi auto do 6.000e, sa 1000 mesecno obicno bude ispod 15k auto itd... Ako neko zaradjuje pola miliona godisnje nije problem da kupi sebi i zeni auto od po 100k i deci dva od po 50k, jeste nepotrebno ali mu verovatno nece opteretiti budzet.

Imamo naravno i Crnogorce koji za 10godina zarade 100.000 a voze auto od 110.000 ali to nije poenta :D

Edit: necu dalje da pisem na ovu temu, dosta je neukusna i glupo je pisati javno ovakve stvari. Doduse jeste i ova tema egzoticni automobili pa je donekle i ok ali ajd nastavljamo sutra uzivo kad se vidimo. Mada s druge strane ovde se diskutuje o porseima bez problema, tako da pretpostavljam da su svi svesni ovih iznosa ali je opet glupo.
Libero
Reactions:
Pridružio se: 23 Jan 2014, 11:39
Garaža: Opel Astra j

Post od Libero »

Ja ne znam gde vi toliko vidite te ljude koji imaju mesečnu platu od 10k Evra? :kafa:
Taj od 500 evra nema sigurno auto od 6000 evra, osim ako pre toga nije prodao neki plac, imanje, neki auto pre toga što je imao....
Pošto taj sa 500 evra jedva krpi kraj sa krajem (računam na porodičnog čoveka), a da bi uštedeo 6 soma, to je cela godina, da evro ne potroši.
Ovi do 1000 evra, oni već mogu sebi to da priušte ako na drugim stranama dobro zategnu kaiš. Uštedom...

Postoji ona narodna:" Pokrij se onoliko koliko ti je veliko ćebe", tako da za bilo koje novo auto, moraš da imaš dobra primanja. Nebitno dal je to Audi A8 ili Opel Corsa. Svaki nosi određene troškove i teško se pokrivaju ako si tanak sa novcem.
Treba dosta racionalan i realan biti kad već i budeš u mogućnosti da kupiš nov auto, a nažalost ovde većina nije i neće biti u mogućnosti.
Ja kad sam kupovao Astru, meni su govorili, pa ti si budala kupuješ nov auto i daješ preko 20K Evra, za te pare možeš da kupiš nešto mnogo ozbiljnije polovno. (tipa A6, BMW5, neki džip itd)...
Slažem se, ali ja to ne mogu da održavam i da ispratim. Tu mnogi ljudi prave grešku.
Smatram da je loša logika, ako gledaš maksimalno šta možeš za svoje pare da kupiš. Trebaš sve da staviš na papir i da uporediš sa svojim mogućnostima i onda da napraviš kompromis (potrošnja, gume, servisi, motorizacija, osiguranje, registracija itd).
Auto je ipak samo predmet, koliki god da si ljubitelj, neće ti dati novac kad ti bude falilo.
Kokos
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Sep 2014, 12:34

Post od Kokos »

Pa nije napisano da neko ko ima 500e mora da vozi 6000e vredan auto nego DO 6000e, čitaj malo.

A to koliko ljudi u Srbiji imaju primanja i jeste razlog zašto se kod nas toliko uvoze polovna vozila, nemaju ljudi pare za nove.

Kod nas se proda po glavi stanovnika 10 puta manje novih vozila nego u Sloveniji, i godišnje se 6 puta više uveze polovnih automobila nego što se proda novih.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slika
Poslednja izmena od methane.master u 27 Sep 2014, 20:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Metnem ''Željena stran ne obstaja!'' :D
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Željena stran ne obstaja!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

DukeNS,odlican je. :doubleup:

Scudi nama matorima je sve dozvoljeno. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Scuderia napisao:Metnem ''Željena stran ne obstaja!'' :D
Aca BG napisao:Željena stran ne obstaja!
Zdaj obstaja metnem vam ga. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

:rofl: :rofl: :rofl: ja mislio neka slika, kad ono smajlikojibalavi.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

I ja isto :rofl:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kokos napisao:Pa nije napisano da neko ko ima 500e mora da vozi 6000e vredan auto nego DO 6000e, čitaj malo.

A to koliko ljudi u Srbiji imaju primanja i jeste razlog zašto se kod nas toliko uvoze polovna vozila, nemaju ljudi pare za nove.

Kod nas se proda po glavi stanovnika 10 puta manje novih vozila nego u Sloveniji, i godišnje se 6 puta više uveze polovnih automobila nego što se proda novih.

Da te dopunim, u SLO je ogroman procenat avta takozvanih "jednodnevnih registracija " koji se izvoze ( ili bolje ponovno uvoze ) u druge EU zemlje, jer su u glavnom avtomobili kod nas jeftiniji nego naprimer u Nemačkoj.

Realno stanje u SLO nije baš ljubičasto, više vuče na tamno braun do crnu boju :pop:
Kokos
Banned
Reactions:
Pridružio se: 27 Sep 2014, 12:34

Post od Kokos »

Nemoj da dođemo do poređenja Slovenije i Srbije, neće se dobro završiti po Srbiju.

Slovenija ima godišnje prodaju od 60.000 novih automobila, Srbija 20.000.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

AcaKayak napisao:Imamo naravno i Crnogorce koji za 10godina zarade 100.000 a voze auto od 110.000 ali to nije poenta :D
Drugar iz cg kaze za njih mora se voziti skupo auto, pa makar te vijali po gradu da ti ga uzmu (za dug) :kezo:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Kokos napisao:Nemoj da dođemo do poređenja Slovenije i Srbije, neće se dobro završiti po Srbiju.

Slovenija ima godišnje prodaju od 60.000 novih automobila, Srbija 20.000.

Pa nisam rekao da je gore nego kod vas, ali i u SLO od tih 60.000 hiljada barem 30% !!! nikad ne vidi Slovenije...

Ali mislim da ovo nije baš tema kakva je situacija u SLO....možemo i o tome, ali da prvo popijem koju za živce :djavo: :glavomuzid:
Odgovori