Ja ne znam gde vi toliko vidite te ljude koji imaju mesečnu platu od 10k Evra?
Taj od 500 evra nema sigurno auto od 6000 evra, osim ako pre toga nije prodao neki plac, imanje, neki auto pre toga što je imao....
Pošto taj sa 500 evra jedva krpi kraj sa krajem (računam na porodičnog čoveka), a da bi uštedeo 6 soma, to je cela godina, da evro ne potroši.
Ovi do 1000 evra, oni već mogu sebi to da priušte ako na drugim stranama dobro zategnu kaiš. Uštedom...
Postoji ona narodna:" Pokrij se onoliko koliko ti je veliko ćebe", tako da za bilo koje novo auto, moraš da imaš dobra primanja. Nebitno dal je to Audi A8 ili Opel Corsa. Svaki nosi određene troškove i teško se pokrivaju ako si tanak sa novcem.
Treba dosta racionalan i realan biti kad već i budeš u mogućnosti da kupiš nov auto, a nažalost ovde većina nije i neće biti u mogućnosti.
Ja kad sam kupovao Astru, meni su govorili, pa ti si budala kupuješ nov auto i daješ preko 20K Evra, za te pare možeš da kupiš nešto mnogo ozbiljnije polovno. (tipa A6, BMW5, neki džip itd)...
Slažem se, ali ja to ne mogu da održavam i da ispratim. Tu mnogi ljudi prave grešku.
Smatram da je loša logika, ako gledaš maksimalno šta možeš za svoje pare da kupiš. Trebaš sve da staviš na papir i da uporediš sa svojim mogućnostima i onda da napraviš kompromis (potrošnja, gume, servisi, motorizacija, osiguranje, registracija itd).
Auto je ipak samo predmet, koliki god da si ljubitelj, neće ti dati novac kad ti bude falilo.