Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Re: Stigla zima...

Post od masaivan »

U Oslu 1c, u Solunu -5c.

TT
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kako se ne stavljaju lanci na auto putu? Pa sta rade oni silni znakovi u Austriji po auto putu za lance.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Sinoć ništa nismo uradili, ali smo se zato smrzi pošteno. Probali da grejemo filter, zna čovek za toliko, ali bez promene. Sipa pristojan dizel. Vodi računa o autu, ulje, gorivo, delovi, trudi se da sve bude na nivou. Danas posle posla će da odšlepaju auto kod majstora u garažu, sinoć još dogovoreno pa smo odustali od daljeg smrzavanja. Ono što mi zapalo za oko na prethodnin stranama, trešenje prilikom paljenja, moguće i da je ovde simptom, pa ako je problem sa grejačima, onda nije strašno. Hvala još jednom na savetima.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Trebalo bi da smrdi nafta kroz auspuh ako ne može da sastavi bilo zbog grejača, bilo zbog slabog pritiska u sistemu (nedovoljno obrtaja zbog lošeg anlasera, akumulatora, itd...). Ako se nafta ne oseća ni najmanje, verovatno je zakovala negde na putu do dizni.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Saša napisao:
Day Walker napisao:Slika

Sad nek ledi, mater mu :D
Nisam razblazivao, taman da se pomesa sa letnjom zaostalom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel ledi na šoferki? :)

TT
Jok, ova je extra :)
Nisam je ni razblazivao iako bi trebalo.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

masaivan napisao:Koliko se sećam na autoputu nije dozvoljeno koristiti lance.
Obavezna je upotreba lanaca ako ima snega na putevima koji vode preko prevoja ili kod planinskih centara. Obicno tu i stoji znak.

TT
Dozvoljeno. Ima i znak koji obavezuje njihovo postavljanje. To je obicno postavljeno ispred uspona.

Veoma je preporucljivo koristiti lance kada sneg potpuno prekriva podlogu i bez toga da vam neko kaze da treba (kao obavezno).
Isto kao sto se obuce kapa i rukavice i pre nego sto vam neko kaze da treba da se zastitite i prilagodite uslovima.

Kada prestane deonica pod snegom treba skidati lance, voznja po asfaltu nije dobra ni za auto ni za sam put.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

pedja napisao: Verujem i da većina vas nikada nije stavila lance. Ja jesam jednom, u sobi, kada sam vežbao na rezervnom točku :kezo:
Mozda jer vecina vozaca ne vozi zimi kada padne sneg i radije koristi javni prevoz ili uopste nema potrebu voznje.
Ja sam stotine puta stavljao lance i desetine puta jedino uz lance prtio prolaz kroz sneg.
Nema trika da bez lanaca razgrces sneg od 20 ili30cm bez lanaca ni po ravnom a o kretanju uzbrdo ni da ne pominjem.

Svake zime koristim lance, tako ce biti verovatno i ove. Evo sneg koji pada je vec na oko 15cm do srede ce biti verovatno preko 30cm. Imam uspon od oko 15tak do 20%, ulica duzine od 300m do glavne, nije u planu ciscenja javnih sluzbi i ako budem morao da izlazim autom jedini nacin je upotreba lanaca.
Postavim lance, izvozam 300m, skinem lance...i tek onda se jos poneko usudi da krene kolima.

Dovoljno je samo jednom da se prodje sa lancima i napravi staza posle moze samo sa zimskim gumama bez problema da se vozi.

Danasnji lanci se veoma lako montiraju sto nije bio slucaj sa klasicnim.

Da su stavljali lance sada pre neki dan kada je bila mecava od Aleksinca do Nisa na toj brdskoj deonici vrlo verovatno ne bi ostali zaglavljeni u snegu niti bi toliko naletali. Cudno je da policija nije iskljucila sa autoputa vozila bez montiranih lanaca kada se zna da ima nekoliko uspona.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ako je 5% tih zavejanih nesretnika pomislilo prvo na lance na ne na vucka ruku dajem.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

:kezo:
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Evo u NS opet krenuo da pada, po nebu ne djeluje da ce brzo prestati :)
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

nidza napisao:Trebalo bi da smrdi nafta kroz auspuh ako ne može da sastavi bilo zbog grejača, bilo zbog slabog pritiska u sistemu (nedovoljno obrtaja zbog lošeg anlasera, akumulatora, itd...). Ako se nafta ne oseća ni najmanje, verovatno je zakovala negde na putu do dizni.
Ja nisam primetio da smrdi nafta. Možda malo nešto. Mada, na -15 ne znam kolko mirisi mogu da se šire okolinom :) Ištipalo nas hladno i morali smo da se sklonimo sa ulice. Popodne će majstor (nadam se) da reši. Ako je zakovalo negde, otkraviće se u garaži.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Jedno selo na Kopaoniku iznad Brzeća (ne znam tačno kako se zove, dobio fotku od drugara)...

Slika

Jel moguće da je toliko pala temperatura tamo? Što to ne objavljuju? Da nije fake... :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

-25 bilo na Kopu.

http://infokop.net/

Kopaonik je, na prvi dan Božića, u subotu u 19h imao temperaturu koja je iznosila -24,8C. Time je dostignuta u stepen i u decimalu, najniža temperatura zabeležena od 1961. pa do danas. Lestvicu dalje je ostao samo apsolutni minimum, koji je zabeležen 25.1.1954. godine i iznosio je -26,6C. Verovatno bi i apsolutni minimum bio ugrožen večeras, ali je došlo do naoblačenja, pa temperatura nije mogla da nastavi da opada. Poređenja radi, skorija jaka hladnoća, ona iz februara 2012. godine, imala je svoj minimum od -19,3C, i to 7. februara.

Sada:
PONEDELJAK 09.01.2017 u 10:00 h
Temperatura:
-20 °C
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Onda se neko ipak igrao u Photoshopu ili je fotka iz Sibira... :D
Odgovori