Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Pa to je i poenta, navodno su od 1. aprila pokrivene sve deonice i to za 121 kmh a ne samo simanovci-sid za 140+. Brzo ce se procuti dal su lagali.
Fora je sto kazna kasni jedno 3 meseca(bar ova sto je do sad radila) pa dok ti stigne prva mozes da napravis jos 50 komada.
Fora je sto kazna kasni jedno 3 meseca(bar ova sto je do sad radila) pa dok ti stigne prva mozes da napravis jos 50 komada.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Negde krajem meseca startuje i kažu da će na svakoj priznanici pisati koja je prosečna brzina ostvarena.
TT
TT
Svejedno se može voziti 130 po tempomatu, I prosek će biti manji od 120.
Al bice sranje ako su sve pokrili, i mene mnogo smara 120 kmh, držim otprilike isto tempo oko 140-150 i to mi je taman
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Al bice sranje ako su sve pokrili, i mene mnogo smara 120 kmh, držim otprilike isto tempo oko 140-150 i to mi je taman
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ovo je bilo teško moguće i za deonicu Šid - Šimanovci...stefanan napisao:Svejedno se može voziti 130 po tempomatu, I prosek će biti manji od 120.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam se prosle nedelje vracao auto putem. Od Lukoil kod aerodroma do ulaska u NS mi je trebalo 25 minuta
Kako bi mi onda slali kaznu, s obzirom da sam imao TAG? Prosto mi je doslo da produvam masinu, kad vec nemam gde a za NAVAK nije. Koliko god se trudio da drzim 120kmh, smorim se jako i ne spustam ispod 140kmh. Uvek drzim 140-160kmh, nekad imam krace izlete do 170kmh i nista mi do sad nije stizalo.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Sent from my P10 Lite using Tapatalk
sto se tice kazni, pre 2 dana sam pricao sa sefom smene policije kod simanovaca, u 15.10h. od 7 ujutro su zaustavili 80 i kusur za prekoracenje prosecne brzine, uglavnom izmedju 135 i 145kmh je bio prosek, sampion je imao nesto preko 160...
mislis da je bolje voziti 150 na 5000rpm sa 120 decibela u kabini i uz to skakutati po toj divnoj deonici?
kapiram da je bolje da ne idemo dalje u ukuse, i da nema potrebe diskutovati o ovom konkretnom slucaju jer sam sprcao 70.000km u tom autu, i nije bas za autoput ali mora da posluzi dok ne stigne zamena
vozicu tj juricu ja tuda i 110 cim stignu prednji amorti, cekam ih vec desetak dana...
i fokusom kad idem opet ne vozim 150-160, vec uglavnom 120-130... i dok se nije merila prosecna i sad. sa 130kmh na tempomatu retko kad bude preko 120, pogotovo ako imas neku petlju ukljucenje...
uz to cu i brojati koliko njih me je iseklo ukljucujuci se sa desne strane, kapiram da ih nece biti mnogo jer na 50 i kusur km od aerodroma do iskljucenja za sm imas cele 4 petlje i dve vece pumpe sa koje se ljudi u bilo kojem bitnom broju ukljucuju na autoput...
e, da, uz to cu i da brojim koliko njih mi je blicalo u levoj traci dok sam preticao sporija vozila, pri odredjenoj brzini, pa da vidimo jel moguce da su ovde na forumu svi brzi a superkulturni a tamo negde u stvarnom svetu bahata bagra
zbog cega?ftj napisao: 02 Apr 2018, 22:00 Ne znam dragane gde si zalutao s pricom al voziti 100 na autoputu mi je tek sumanuto pa makar i sa kliom i na najgoroj deonici do šida.
mislis da je bolje voziti 150 na 5000rpm sa 120 decibela u kabini i uz to skakutati po toj divnoj deonici?

kapiram da je bolje da ne idemo dalje u ukuse, i da nema potrebe diskutovati o ovom konkretnom slucaju jer sam sprcao 70.000km u tom autu, i nije bas za autoput ali mora da posluzi dok ne stigne zamena

vozicu tj juricu ja tuda i 110 cim stignu prednji amorti, cekam ih vec desetak dana...
i fokusom kad idem opet ne vozim 150-160, vec uglavnom 120-130... i dok se nije merila prosecna i sad. sa 130kmh na tempomatu retko kad bude preko 120, pogotovo ako imas neku petlju ukljucenje...
te dve stvari su dosta povezane, osim ako ne zasednes u brzu traku sve vreme. a to sam i rekao gore malopre, stalno vozam tuda pa cu brojati menjanje traka pri razlicitim brzinama pa cemo diskutovati dalje...Vladapetr napisao: 02 Apr 2018, 21:29
Za ocenu bezbednosti i opuštenosti neke vožnje je gotovo pa nebitno koliko je vozila preteklo tebe ili koliko si ti vozila pretekao. Koliko puta moraš da menjaš traku i brzinu, to je bitno.
uz to cu i brojati koliko njih me je iseklo ukljucujuci se sa desne strane, kapiram da ih nece biti mnogo jer na 50 i kusur km od aerodroma do iskljucenja za sm imas cele 4 petlje i dve vece pumpe sa koje se ljudi u bilo kojem bitnom broju ukljucuju na autoput...
e, da, uz to cu i da brojim koliko njih mi je blicalo u levoj traci dok sam preticao sporija vozila, pri odredjenoj brzini, pa da vidimo jel moguce da su ovde na forumu svi brzi a superkulturni a tamo negde u stvarnom svetu bahata bagra

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nemaš auto za veću brzinu na autoputu, lepo reci. Nema potrebe da izmišljamo toplu vodu 
Svoju vožnju mogu da argumentujem video zapisom. Ne znam za tudju kulturu, ali mi niko ne blica čak ni u dužim rutama kad vozim 100kmh.

Svoju vožnju mogu da argumentujem video zapisom. Ne znam za tudju kulturu, ali mi niko ne blica čak ni u dužim rutama kad vozim 100kmh.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Pis, brader 
Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Da li su isto aktivni i kad nije praznik i nema puno "stranaca"?dragan napisao: 02 Apr 2018, 22:47 sto se tice kazni, pre 2 dana sam pricao sa sefom smene policije kod simanovaca, u 15.10h. od 7 ujutro su zaustavili 80 i kusur za prekoracenje prosecne brzine, uglavnom izmedju 135 i 145kmh je bio prosek, sampion je imao nesto preko 160...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Samo lagano, kao ti po autoputudragan napisao:Pis, brader

There are 10 kinds of people in the world:
Meni je 120 kmh na AP uglavnom gubljenje vremena. Jednostavno sam navikao da vozim 140+ kmh, ako vozim sporije ne krecem u preticanje ako vidim da cu nekoga terati na kocenje makar vozio i 200 kmh. Otprilike ne radim ono sto ne volim da meni rade. Kapiram kola koja se krecu sporo, ali recimo ne kapiram kada preticu sporiji auto uz brzinu 5 kmh vecu, gde to traje 20 sekundi a vide da neko nailazi vecom brzinom. Mada ni takvima ne blicam, ali mi idu na djoku.
Blicam kada neko prodje auto koji je preticao, vidi sledeci u srednjoj traci 50m ispred, i onda mu ne pada pamet da se vrati u srednju dok ne obavi i to preticanje.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja sam ovde izgleda jedini covek u godinama
Doduse ne idem svaki dan, ali drzao sam i danas 110 na AP, ali nije velika guzva pa nema veze. Na ovim relacijama te razlike od 10 20 kmh u vremenu mi ne znace nista.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
I ja sam u godinama....al' 110 ?!? Aj barem ga raspali 120 - nek ide život !!! 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Uglavnom vozim po ograničenju, retko kad niže od 110km/h.
Za preticanje koristim punu snagu, nekada i preko 150, da što pre prođem odaljim se i nastavim po 120km/h.
Gotov da nema osobe koja se nije susrela sa onima koji mile u preticajnoj traci i onima koji pretiču velikim brzinama.
Da se divlja-divlja se, da može veće ograničenje-može.
Za preticanje koristim punu snagu, nekada i preko 150, da što pre prođem odaljim se i nastavim po 120km/h.
Gotov da nema osobe koja se nije susrela sa onima koji mile u preticajnoj traci i onima koji pretiču velikim brzinama.
Da se divlja-divlja se, da može veće ograničenje-može.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...