Beograd
Re: Beograd
De iure i de facto

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jedna starozemunska fora na tu temu... parafraziramJi 4Tze napisao:Pa da, Kalemegdan je samo dodatak na Zemunsku tvrđavu.
"Starobeograđani su uvek mogli da vide Evropu. Dovoljno je bilo samo da dođu na Kalemegdan i gledaju Zemun. Tako blizu, a tako daleko"

Širim haos!
U jednoj "Politici" od pre Prvog svetskog rata sam pročitao kako Beograđani masovno noću brodićima prelaze Savu i idu u Zemun (tada u Austrougarskoj) da posećuju "prostitutske radnje". 

Ђенерал Јанковић
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
http://www.medio.rs/vesti/svet/drustvo/ ... 15632.htmlCrveni fenjeri polovinom 19. veka najpre su se upalili u neposrednom susedstvu prestonog srpskog grada – u Zemunu u Ulici Ribarskoj. Kad su se preselili u Beograd zasvetleli su na Dorćolu u Vidinskoj, i u Ulici Cara Dušana, a zatim i u drugim varoškim kvartovima, ali uvek pod “nadzirateljstvom” policije i gradskog fizikusa zaduženog za narodno zdravlje. Kad je gazdama postalo skupo da plaćaju lekarske preglede, a kurtizanama mučno da zaradu dele s tadašnjim makroima, prostitucija se preselila u privatne stanove, po budžacima, ispod mostova.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hteo bih da iskoristim priliku i odam priznanje svim stanovnicima Beograda koji svakog dana prelaze reku na putu za posao i sa njega, a nisu izvrsili samoubistvo. Ja bih (mozda!) izdrzao tri dana pre nego sto bih skocio sa Brankovog mosta ili gazele - jedan dan u slucaju da ne vozim automatik. Svaki put se frapiram. Danas sam oko 16h krenuo iz pravca YUBC-a ka Brankovom mostu i do TC Usce mi je trebalo bukvalno 25 minuta, a prelazak mosta je delovao beskonacno daleko. Tu sam popizdeo, otkazao sastanak, napravio polukruzno i vratio se za NS...
Neki genijalci snimaju film u Savamali već par dana, pa se sve odražava na ostatak grada.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Haos, ja kupio nekog u nedelju na autobuskoj
Ja sam za vikend osedeo u saobraćaju. Preseo mi dolazak. Sledeći put samo šetnja po Tašmajdanu.
Samo nemoj da lupas kombijeHeinz napisao:Neki genijalci snimaju film u Savamali već par dana, pa se sve odražava na ostatak grada.

Planirano je 3 dana zatvaranje Karadjordjeve, tj valjda jos sutra. Ili su danas zavrsili.
Što ja, kakve kombije?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ocigledno njegove 
Sent from my HTC One using Tapatalk

Sent from my HTC One using Tapatalk
- methane.master
Rimejk filma "papilion" leptir, tada bese sa stiv mek kvinom, sada nznm ko ce da igra.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
- methane.master
Sa McQueenom i Dustin Hoffmanom. Odličan.
Mada čudno da to da snimaju u BG?
Sent from mTalk
Mada čudno da to da snimaju u BG?

Sent from mTalk
Širim haos!