Ako se sat nije slikao u klonji i okačio to na FB, ne kupujem ga
Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
Kad nisi uopšte moderan 
Meni je ruzan.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovaj Hubolt par poruka gore? Ni meni se nešto ne sviđa.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije to poenta.
Poenta je da ima što komplikovaniji mehanizam, da izgleda originalno, da je izrada veoma skupa, i da Kinezi ne mogu da ga iskopiraju još 200 godina.
Ja sam sa inžinjerske strane i kao ljubitelj automatskih satova u razvoju (još mala beba) poprilično impresioniran. Da imam takav sat, ne bi imalo svrhu, ali da se krećem u adekvatnom krugu ljudi itekako bi imalo.
Tapatalk 4
Poenta je da ima što komplikovaniji mehanizam, da izgleda originalno, da je izrada veoma skupa, i da Kinezi ne mogu da ga iskopiraju još 200 godina.
Ja sam sa inžinjerske strane i kao ljubitelj automatskih satova u razvoju (još mala beba) poprilično impresioniran. Da imam takav sat, ne bi imalo svrhu, ali da se krećem u adekvatnom krugu ljudi itekako bi imalo.
Tapatalk 4
Ja bih to koristio kao privezak za kljuceve
Bahato
Bahato
Ima već sličnih ideja - tourbillon dugmad za manžetne i tourbillon olovka... Nema svrhu, ali je dobar fazon.

Kako bre nema svrhu? Svrha je kao i uvek kod tako besmislenih stvari najprimitivnije pokazivanje bogatstva.
Mislio sam na to da konkretno tourbillon nema nikakvu svrhu u ovim predmetima s obzirom da je čisto mehanička stvar u pitanju. Jasno je, naravno, da se tu nalazi samo iz estetskih razloga. Pritom, ovo ne bi trebalo da je skupo, barem ne u smislu primitivnog pokazivanja bogatstva. Meni se sviđa ideja da postoji tourbillon koji ničemu ne služi, tj. da nije deo časovnika, ali svejedno ne verujem da bih to i nosio.
Postoje jako kvalitetni i skroz šmekerski satovi, bez ikakvog momenta qrčenja bogatstvom. Već sam spomenuo Vostok Europe. Ima ih po radnjama kod nas, bacite oko uživo čisto da se upoznate (poklon dućan u Bulevaru, Zlatarna Celje u DC). Cene su od 200 do 400eur za flagship modele. Nije to gedžet zanimljiv za bogataše.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
Automatik? Bravo. 
Pa kako drugačije 
Hvala!
Hvala!
Isuviše su nemaštoviti Nemci.