Ugradnja gasnog uredjaja u vozilo
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Re: Ugradnja gasnog uredjaja u vozilo
Danas drug prosao tehnicki sa plinom potpuno bez atesta, znaci nikad nije uradjen, nije ni u saobracajnoj upisan, i nekim folijama koje je on sam lepio, crne dibidus vide se sa kilometar na beloj astri f. A ja ga jos ubedjujem da mora da skida folije i radi atest, da nema sanse sa tim da prodje.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To zavisi od teničkog, ali bitan je momenat da mu plin nikada nije upisan, pa ga onda "ne vide". Ako plin jednom uđe u sistem mora da bude pokriven atestom, bilo atestom uređaja bilo atestom da je skinut
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa da, oni mogu da se izvlace dokle god ih tehnicki pustaju.
Poznanika zaustavio pandur 100m od agencije,nepostrdno po registraciji. Pita ga u fazonu šta ima,ovaj evo baš sad sa registracije,pandur snimi prekidač za gas i pita jel imaš atest. Ovaj pa nemam i pandur s njim nazad do agencije i digne frku da će da ih zatvori jer su mu dali da registruje. Prošlo je na kraju sve bez posledica al je bilo baš gusto.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Jedino ako pod agencija misliš na tehnički 

Da,to. Obe stvari na jednom mestu.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Drugari, treba pomoć, Škoda Fabia, 2004, 1.2 htp, Novi Sad.
Kod koga?
Koliko novaca?
Koji uređaj?
Auto će prelaziti oko 20000km godišnje, za koliko sam na nuli?
Hvala unapred!
Kod koga?
Koliko novaca?
Koji uređaj?
Auto će prelaziti oko 20000km godišnje, za koliko sam na nuli?
Hvala unapred!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Biraj dobrog majstora, a on neka brine o uređaju. Vidi sa "autogas Dora", odličan majstor, a na njegovom sajtu imaš i kalkulator isplativosti. Autogas Stanišić Futog takođe.
TT
TT
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa nekoj mojoj racunici od ranije sa tom km bi ti se isplatilo mozda vec i za godinu dana, mozda malo jace, lako se to izracuna.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Uredjaji su sve jeftiniji a i cena gasa je dosta niska. Mislim da je sad isplativije nego ikad.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Pa i nije baš, bilo je i boljih trenutaka, država je zakomplikovala sve skraćivanjem roka atesta (famoznim "reatestima") i udaraju sve veće akcize pa cena gasa i dalje nije 50% benzina ili manje nego više, ali ušteda ipak postoji i dalje. I nije baš ni mala. 
TT

TT
Dobro,mislio sam najviše na cenu ugradnje. Što je nekad bilo 800e sad je 350 a odnos cena benzin/tng je manje više u istim okvirima. Sećam se pre 2-3 zime je bio skoro 90din a ja ga malopre sipao za 66.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je reatest na 5 godina ako ne gresim to mu dodje zaista mala suma kada se podeli na tih 5 godina na godisnjem nivou, izadje koliko mozda 2000 dinara.Saša napisao:Pa i nije baš, bilo je i boljih trenutaka, država je zakomplikovala sve skraćivanjem roka atesta (famoznim "reatestima") i udaraju sve veće akcize pa cena gasa i dalje nije 50% benzina ili manje nego više, ali ušteda ipak postoji i dalje. I nije baš ni mala.
TT

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sad onako grubo prema trenutnim cenama,uracunatim atestom i 20%vecom potrosnjom gasa trebalo bi da se poravna za plafon 15k km.
t
t
Reatest na 5 godina je 5500 dinara + servis plina.