Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)
Re: Obnova voznog parka (A3 i drugi predlozi)
Tex druže razumem tvoju logiku premijum ili ništa ali mislim da grešiš.
Prvo mislim da ne bi trebali da DW-a ohrabrujemo da kupi zadnju vuču i to iz dva razloga:
Prvi je što time kupuje auto koji nije upotrebljiv cele godine. Beš auto ako treba da juri oca da zajmi auto za skijanje ili da juri taxi jer je u Beogradu sneg. Ti si najbolji primer koliko je to iritirajuće.
Drugi razlog je što je DW ipak mlad dečko, izlazi, zeza se.., a ne ko ti i ja penzioneri. Dakle delimično i usijana glava(ništa lično ovo pišem iz sećanja kakav sam ja bio u tim godinama) i dati mu zadnju vuču je ipak potencijalno opasnije nego prednju na koju je navikao.
Dakle ja bih BMW otpisao.
E sad ostaje izbor A3 ili Civic. Ako je A3 1.6 sa 102 ks on definitivno nema šta da traži pored Civica od 140 ks. Ako se nađe Audi sa ozbiljnijim motorom za predviđene pare onda bi valjalo razmisliti o njemu, ali po svemu viđenom i napisanom do sada Civic je najozbiljniji kandidat jer je atraktivan, kvalitetan, ne krade se, lako je naći od prvog vlasnika sa poznatom servisnom istorijom i pristojnom kilometražom i ima prilično ozbiljan i živahan motor.
Prvo mislim da ne bi trebali da DW-a ohrabrujemo da kupi zadnju vuču i to iz dva razloga:
Prvi je što time kupuje auto koji nije upotrebljiv cele godine. Beš auto ako treba da juri oca da zajmi auto za skijanje ili da juri taxi jer je u Beogradu sneg. Ti si najbolji primer koliko je to iritirajuće.
Drugi razlog je što je DW ipak mlad dečko, izlazi, zeza se.., a ne ko ti i ja penzioneri. Dakle delimično i usijana glava(ništa lično ovo pišem iz sećanja kakav sam ja bio u tim godinama) i dati mu zadnju vuču je ipak potencijalno opasnije nego prednju na koju je navikao.
Dakle ja bih BMW otpisao.
E sad ostaje izbor A3 ili Civic. Ako je A3 1.6 sa 102 ks on definitivno nema šta da traži pored Civica od 140 ks. Ako se nađe Audi sa ozbiljnijim motorom za predviđene pare onda bi valjalo razmisliti o njemu, ali po svemu viđenom i napisanom do sada Civic je najozbiljniji kandidat jer je atraktivan, kvalitetan, ne krade se, lako je naći od prvog vlasnika sa poznatom servisnom istorijom i pristojnom kilometražom i ima prilično ozbiljan i živahan motor.
Zadnja vuca je upotrebljiva cele godine uz dobre gume.
Verujem da jeste na E klasi koja je mnoogo ozbiljniji auto od serije 1.
Ugl, sve vezano za zadnju vuču je moje mišljenje i možda grešim i možda sam subjektivan, ali je ne bih nikada kupio sinu od 25 godina.
Ugl, sve vezano za zadnju vuču je moje mišljenje i možda grešim i možda sam subjektivan, ali je ne bih nikada kupio sinu od 25 godina.
A kako vi to vucete nesto od pozadi prema napred ? 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ja sam sa 25 godina vozio jugasina (malcice nabudzenog
) kojeg mi je pazario matorac i bio srecan sto uopste nesto vozim 
Za Astru i Civica sam sam zaradio, pa sam dooobro promislio za sta cu da dam pare...

Za Astru i Civica sam sam zaradio, pa sam dooobro promislio za sta cu da dam pare...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Premium ili ne, po cemu se to ocenjuje ili ne, BMW 1 izgleda kao svaki BMW, polozaj sedenja je kao u svakom BMW-u, vozi se dinamicno kao svaki BMW, ubrzava bolje od veceg i tezeg brata sa istim motorom, a trosi manje od njega. On je mozda "wannabe" jedino po kvalitetu enterijera (plastici), ali i ta takva plastika je bolja nego u konkretno navedenom Civicu i uostalom BMW se ne kupuje zbog kvaliteta enterijera, jer je onda bolji izbor i Merc i Audi.Delija napisao:A BMW 1 i A3 su premium do moga i nazad...
Ne kazem dzabe "wannabe"...
Kada sam rekao da je njegova Astra bolja od Civica, to sam i mislio - njegova Astra J turbo i "neki" Civic kojeg moze uzeti za te novce.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Delija
- Kontakt:
Ta Astra 1.6 turbo je za manje od 1s brza od Civica od 0-100 km/h.
Jeste jaci motor i elasticniji, ali nista specijalno...
BTW, Civic je u svakom aspektu jaci od 1.4 turbo.
Uostalom, neka pazari Type R - eno ga u oglasima
Stoji da mu je oprema na Astri nabudzena da ne moze biti nabudzenija, ali i dalje je to samo par stvari vise u odnosu na Civic - Xenoni se najvise isticu.
Da me ne shvatis pogresno - ne kazem ni u kom slucaju da nije bolja (njegova konkretno), ali kako si napisao ispade Civic ko Corsa
BTW, nasao si da poredis enterijer Audija i BMW-a sa Hondom
Ovi u svetskom vrhu, a Honda oduvek spartanska (citaj: skrtice)
Elem, da skratim pricu - navijam za BMW 3 ili Audi A4
Jeste jaci motor i elasticniji, ali nista specijalno...
BTW, Civic je u svakom aspektu jaci od 1.4 turbo.
Uostalom, neka pazari Type R - eno ga u oglasima

Stoji da mu je oprema na Astri nabudzena da ne moze biti nabudzenija, ali i dalje je to samo par stvari vise u odnosu na Civic - Xenoni se najvise isticu.
Da me ne shvatis pogresno - ne kazem ni u kom slucaju da nije bolja (njegova konkretno), ali kako si napisao ispade Civic ko Corsa

BTW, nasao si da poredis enterijer Audija i BMW-a sa Hondom

Ovi u svetskom vrhu, a Honda oduvek spartanska (citaj: skrtice)

Elem, da skratim pricu - navijam za BMW 3 ili Audi A4

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa to je sustina. Bolja je ovde za sekund, tamo za bolju opremu, ima xenon, obrni-okreni nece pozeleti da izadje iz Astre i sedne u Civic.Delija napisao: Stoji da mu je oprema na Astri nabudzena da ne moze biti nabudzenija, ali i dalje je to samo par stvari vise u odnosu na Civic - Xenoni se najvise isticu. Ne kazem da nije bolja, ali kako si napisao ispade Civic ko Corsa![]()
Oko Corse nema price. Naravno da je bolja kupovina "svemirac".
A jbg, nazvao si ih "wannabe" premiumom, a kvalitet plastike je jedina tacka gde to nisu. Cak za A3 ne bih rekao da je los kvalitet materijala, dok BMW 1 zaista kuburi sa tom zvonjavom plastike kojekude po automobilu. Ali ipak, motor - menjac - sasija - vesanje, to je B.M.W.Delija napisao: BTW, nasao si da poredis enterijer Audija i BMW-a sa Hondom
Ovi u svetskom vrhu, a Honda oduvek spartanska (citaj: skrtice)![]()

Type R, davaj davaj

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Delija
- Kontakt:
Ako trazim "motor - menjac - sasija - vesanje" zasto bih isao dalje od Honde 
Salim se, naravno.
Mhhhmmm, osecaj za volanom Honde i Opela...
Kratko pitanje - jel si vozio Civica i Astru J?
Znam da te zanima sasvim druga klasa automobila, al' kad vec diskutujemo...
p.s. I ovaj je tvrd k'o djavo i oseca svaku mogucu rupu na putu, mogu da mislim kakav je type R...

Salim se, naravno.
Mhhhmmm, osecaj za volanom Honde i Opela...
Kratko pitanje - jel si vozio Civica i Astru J?
p.s. I ovaj je tvrd k'o djavo i oseca svaku mogucu rupu na putu, mogu da mislim kakav je type R...
Skroz dobro pitanje. Nisam, barem ne ove generacije o kojima pricamo.Delija napisao: Kratko pitanje - jel si vozio Civica i Astru J?

Ocigledno da znas nesto sto ja ne znam oko ova dva automobila i da ih ne trpas u isti kos kao ja (sto i ne bi trebalo), ali ja pricam o necem drugom. Prodas Astru G, imas Astru J i sad umesto prve Astre kupis Civic. U, al' si uradio pos'o... Kao Bax sto je prodao Punta pa hoce da kupi drugog Punta.

Ono sto hocu da kazem je da bi kupovina A3 ili BMW1 bila neki pomak ka boljem. Mozda se neko nece sloziti, mozda ce reci da je sve to u glavi coveka, ali to sam samo ja i moje misljenje i ono je takvo kakvo je.

Nemoj preterivati...
Poredis Astru G i Civic
Civic je jedini auto koji bih i razmatrao pored Serije 1 i A3. Tacnije, A3 ne bih ni razmatrao.
Dobra opcija bi bila 308 (lep auto i vrhunski enterijer) 1.6 THP (BMW se igrao sa motorom)
Poredis Astru G i Civic

Civic je jedini auto koji bih i razmatrao pored Serije 1 i A3. Tacnije, A3 ne bih ni razmatrao.
Dobra opcija bi bila 308 (lep auto i vrhunski enterijer) 1.6 THP (BMW se igrao sa motorom)

tako je, i ja sam isto primetio, nikad docekati tih 6k rpm da povuce onako kako zna...Ji 4Tze napisao: kod tog motora je zapravo loše što od poslednje VTEC faze do blokade ima samo 1200 obr/m...
jel drugari, posto je odrzavanje tih (n)audija i bemveova?
danas mi drugar kuka kako mu je u porseu redovan mali servis za siroko 2.0tdi 140ks bio 27-28 hiljada ( a onda je odlucio da ih zahebe pa je poceo da radi male servise kod prijatelja, kaze super povoljno oko 12 hiljada

inace mu je menjana turbina na 40tak hiljada km u garanciji...
ja se zaista ne bih mnogo razmisljao nego bih trazio nekog dobrog civica...od prvog vlasnika sa servisnom i bez baronija...
pa za koliko bi ti da radis servis na dizelu? 
Za 2.0 TDI i 2.2 CDI je tu negde, oko 12k servis...
Verujem da je za 2.0 dCi mozda i skuplje jer staje nesto mnogo ulja...
Al za toliko u ovlascenom rade i na 1.4 motoru xD hahahaha

Za 2.0 TDI i 2.2 CDI je tu negde, oko 12k servis...
Verujem da je za 2.0 dCi mozda i skuplje jer staje nesto mnogo ulja...
Al za toliko u ovlascenom rade i na 1.4 motoru xD hahahaha
- Delija
- Kontakt:
Realno, ni taj A3 i BMW 1 nisu toliko ispred Astre J koja i nije njegova vec caletova - njegova je Astra G.Texonja napisao:Skroz dobro pitanje. Nisam, barem ne ove generacije o kojima pricamo.Delija napisao: Kratko pitanje - jel si vozio Civica i Astru J?
Znam da te zanima sasvim druga klasa automobila, al' kad vec diskutujemo...![]()
Ocigledno da znas nesto sto ja ne znam oko ova dva automobila i da ih ne trpas u isti kos kao ja (sto i ne bi trebalo), ali ja pricam o necem drugom. Prodas Astru G, imas Astru J i sad umesto prve Astre kupis Civic. U, al' si uradio pos'o... Kao Bax sto je prodao Punta pa hoce da kupi drugog Punta.![]()
Ono sto hocu da kazem je da bi kupovina A3 ili BMW1 bila neki pomak ka boljem. Mozda se neko nece sloziti, mozda ce reci da je sve to u glavi coveka, ali to sam samo ja i moje misljenje i ono je takvo kakvo je.
Ja sam presao na Civica sa Astre G 1.8 Sport i to sa vrhunskim paketom opreme (naravno, za Astru G) - sportska sedista (daleko bolja od obicnih), beli "cajgeri", aluminijumska rucica menjaca...
Iako se i u Astri G lepo sedi zbog pomenutih sportskih sedista (napominjem - neuporedivo bolje nego na obicnim sedistima), osecaj za volanom Civica je nesto sasvim drugo. Nije uopste za poredjenje iako bi trebalo da bude uporedivo - ista klasa je u pitanju.
Sto se tice nove Astre...
U Astri J se sedi kao u limuzini, a u Civicu kao u sportskom autu (mada to sa ovim motorom, naravno, nije). Potpuno drugaciji osecaj. E sad, nekome se svidja futuristicki dizajn enterijera, a nekome ne, ali polozaj za volanom i sedenje ne moze niko da ospori - napominjem da sam visok ~192-3 cm i imam ~105 kg.
Ono sto se meni vise svidja na Astri J je to sto manje oseca rupe i generalno nepravilnosti na putu, dok je Civic previse osetljiv. To nije mala mana - mene pomalo smara

Sto se izgleda tice, Civic mi je lepsi od 5d varijante, ali mi je GTC varijanta, a da ne pricam OPC daleko lepsa od adekvatne Civic verzije.
p.s. Napominjem da ja pricam o osmoj generaciji Civica posto mi je deveta blago receno ruzna i bezveze

- Delija
- Kontakt:
Jako me zanima koliko ce kod nas kostati nova Mercedes A klasa sa nekim solidnim paketom opreme i motorom (kada se "stabilizuje" cena), posto mi stvarno izgleda fenomenalno...
Nisam uopste ljubitelj Mercedesa, ali ovaj je...
Sto se tice polovnih BMW 3 i Audi A4, iskreno, razmisljao sam i o njima, ali nisam imao hrabrosti da ozbiljnije udjem u pricu. Samo par sam pogledao u okviru cene koja mi je bila iole zanimljiva za polovan auto (~15-16k) i za tu cifru nije mogao da se nadje proveren primerak. Kanda sam puno hteo.
Nisam uopste ljubitelj Mercedesa, ali ovaj je...

Sto se tice polovnih BMW 3 i Audi A4, iskreno, razmisljao sam i o njima, ali nisam imao hrabrosti da ozbiljnije udjem u pricu. Samo par sam pogledao u okviru cene koja mi je bila iole zanimljiva za polovan auto (~15-16k) i za tu cifru nije mogao da se nadje proveren primerak. Kanda sam puno hteo.