Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od nidza »

Rakhil napisao:Aj da podelim svoje rezultate ostavljanja pljuga, nekome mozda bude bitno:

1. Ocite stvari - lakse disem, sporiji rad srca, nizi pritisak, bolja prokrvljenost organizma, jace culo ukusa i mirisa...
2. Nestanak gorusice - ranije sam uvek sa sobom imao Rupurut u torbici, nije bilo dana da ne skrcam 2-3. Sad mogu nuklearni otpad da jedem i ni podrig da ne pustim
3. Mnogo manje se znojim - ovo moze biti individualno doduse
4. ZIvot je laksi - ne interesuje me koliko traje let, koliko traje sastanak, da li sme da se pusi u kolima, da li sme na terasi, da li radi trafika, da li sam poneo rezervnu paklu...
Ćale je pušač čitav život. Pre nekoliko godina se ukenjao od stra'a za život i ostavio cigarete. U međuvremenu je počeo da pije razne lekove za pritisak i druge gluposti.

Elem, s obzirom da je aktivno učestvovao u spašavanju ljudi iz Obrenovca, u svom tom pritisku i stresu je ponovo propušio, pomalo onako. I ranije je malo pušio, sa velikim užitkom. Ostavio je sad sve te tablete koje je pio.

Zanimljivo zar ne? Ne mogu da mu ništa prigovaram za pušenje sad kad se ne truje više tabletama za čuku.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nidje veze, Nidzo, nidje veze...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kao da je nidza potkrepio moju teoriju zavere...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Meri pritisak svakodnevno kao i ranije, samo ne pije tablete. Popuši cigaretu onako lagano, ritualno, sa vremena na vreme.

Zamenio jedno sranje sa drugim, sa tom razlikom da su cigarete sigurno manje štetne nego bilo kakve tablete.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I sta kazete ko pusi travu je narkoman? Jel onda onaj sto pije pivo alkoholicar?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ogroman je sok za organizam ako se odjednon ostavi duvan, a pusilo se duzi niz godina, pogotovo ako je osoba starija ili ima slabiji imunitet.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Vlado, ako nisi vise pusac sto koristis elektronsku? Znaci da ima ipak nesto hemije u njoj koja te vuce.

Apropo e cigareta, cuo sam dosta slucajeva gde klinci uzmu ukus cokolade, jagodne...pa vuku kao super je.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Evo, ja sam i narkoman i alkoholičar, i pušim pa sabijam
Narkoman jer sam stvarno zavisan od cigara, a pivo obožavam

Imam medicinsko stanje, zajebano, ali pod kontrolom trenutno

Pušim bar 20 godina, i jako sam zavisan.
Zamenio bih pljugu za taj električni štap, bez problema
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Brate kakve gluposti se ovde pišu, treba mi pola dana da odgovorim jednu po jednu :D

@ gobline: pričaš napamet, kao i obično. Postoji razlika u pojmu: pušač udiše dim nastao sagorevanjem, ja udišem paru nastalu zagrevanjem. Moja para ne smrdi, prostorija ne mora da se vetri nakon korišćenja (raspadne se). Paru iz e-cigareta ne prepoznaje protivpožarni alarm, možeš direktno u njega da duvaš i tajac.
Takodje, u pari nema otrova koje sadrži duvanski dim. Svi do sada objavljeni članci o štetnosti e-cigareta su uglavnom rekla kazala, kačio sam pre 3 strane veliko istraživanje uradjeno nedavno od strane Javnog zdravlja Engleske, gde se navodi koliko su e-cig bezbednija varijanta u odnosu na klasične i predlažu da nacionalna strategija za odvikavanje od pušenja bude tretman e-cigaretom! Ovo je objavljeno na sajtu britanske vlade, isto sam okačio link, što je uzimajući u obzir koliko je anti e-cig propaganda bila jaka u UK, ogroman uspeh. Takodje je ovo prvo dokumentovano istraživanje uradjeno u validnoj instituciji koju je dostavila neka od strana u ratu oko e-cig. Krenula je i lavina drugih, uglavnom sa istim rezultatima i polako se ruše predrasude koje su lakoverni olako kupili na osnovu 2 novinska članka.

Opet, možete umesto UK ministarstva zdravlja verovati Kuriru i Telegrafu, vaš izbor ;)

Dag, priče o klincima koji kupuju tečnosti sa ukusom jagode pa viču vau su baaaaas velike nebuloze koje se stalno plasiraju u novinama od strane istog izvora. Ja ne znam nijednog klinca koji to koristi a radim sa preko 1000 njih. Znaš ti nekog ili si čuo?

I da se razumemo, jer brkate pojmove: koristim e-cig jer sam i dalje OVISNIK, doduše na izlaznim vratima ali opet ne mogu bez i ove male doze nikotina. Ali nisam PUŠAČ jer ne uvlačim u sebe dim zapaljene cigarete. Razlika je osetna ;)
Poslednja izmena od Vladapetr u 31 Avg 2015, 12:39, izmenjeno 1 put ukupno.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Pa dobro McGrujo jos samo da nabavis elektricni stap i Hdi auto i pravi domacin.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Vladapetr napisao: Takodje, u pari nema otrova koje sadrži duvanski dim. Svi do sada objavljeni članci o štetnosti e-cigareta su uglavnom rekla kazala, kačio sam pre 3 strane veliko istraživanje uradjeno nedavno od strane Javnog zdravlja Engleske, gde se navodi koliko su e-cig bezbednija varijanta u odnosu na klasične i predlažu da nacionalna strategija za odvikavanje od pušenja bude tretman e-cigaretom! Ovo je objavljeno na sajtu britanske vlade, isto sam okačio link, što je uzimajući u obzir koliko je anti e-cig propaganda bila jaka u UK, ogroman uspeh. Takodje je ovo prvo dokumentovano istraživanje uradjeno u validnoj instituciji koju je dostavila neka od strana u ratu oko e-cig. Krenula je i lavina drugih, uglavnom sa istim rezultatima i polako se ruše predrasude koje su lakoverni olako kupili na osnovu 2 novinska članka.

Pre ce biti da je doslo duvandzijama iz dupeta u glavu: ako ne mozes da ih pobedis, pridruzi im se...

Sa pusacima se ne vredi raspravljati, jer iako nisu u pravu-oni su u pravu. Jer ako prihvatis da je nesto stetno po tebe, a pri tom stetis i drugima onda je to OK.

Verovatno je E-cig zdravija. Niko me ne moze ubediti da uvlacenje pare propilen-glikola, tj antifriza :D u pluca nije stetno.
Poslednja izmena od superboss u 31 Avg 2015, 12:59, izmenjeno 1 put ukupno.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa dobro, važno je da bude što manje ugljen monoksida i katrana u plućima, i to je izuzetan pomak.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Da opravdano je jedan otrov zameniti drugim, vece zlo manjim itd.

Da se razumemo, iz licnog iskustva govorim: prelazak sa obicne za E-cig je po mnogo cemu bolji. Prvo, postoji znacajna usteda u budzetu, zatim nema vise smrada u kuci, kolima, nema smrdljivih pepeljara, opusaka i ostalog.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I ne ugrožava druge, to je isto super pomak.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Naravno da jeste. e-cigareta rešava ozbiljan problem obične cigarete: uticaj na svoju okolinu.

Samo pušenje mi ne bi smetalo da ljudi ne smrde. Kad mi uđe u kancelariju neko sa puš pauze, smrdi brate cela kancelarija da moram da proluftiram. Čak i da ne puše u kolima ili stanu, kod ljudi koji puno puše se sve oseća na pepeljaru, od odeće, lica, ruku, kola, stan, klima. U sve se uvuče.

Zdravstveni efekat mi nije poznat, tvrde da izaziva rak i razne bolesti. To već nemam pojma. U načelu ne treba nikad počinjati, pa onda nećeš ni imati problem da razmišljaš o tome, smetaš drugima i sebi, trošiš novac uzalud itd. Čitav život ti je spakovan u vremenske mikro paketiće između dve pljuge: drugari, jebeš takav život kad svesno strpaš svoju slobodu pod katanac.
Odgovori