Letnje gume
Re: Letnje gume
Izmedju dva modela istog proizvodjaca, uvek pobedi DUnlop

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Efficient grip je noviji model, guma koja stedi gorivo. Iako je za takve gume malo drugacija smesa uopste se ne trose brzo.Sh@rance napisao:Koja je razlika izmedju GY DURAGRIP i GY EFFICIENTGRIP sem u imenu naravno
Vozio sam je na Puntu pre nego sto sam kupio alu 15'', fenomenalna guma. Kazem fenomenalna, iako nisam zahtevan vozac, ne ulecem u krivine. Po kisi me odusevljava, par puta sam imao iznenadna kocenja, i nema "lelujanja", bukvalno ukopava. Nije bucna. Letos na moru, kad je bilo +40 stepeni, bez razlika u ponasanju.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
GY EG preporuka
Ako ne uzmem na prolece Dunlop sport fastresponse uzecu opet GY EG!
Ako ne uzmem na prolece Dunlop sport fastresponse uzecu opet GY EG!
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
I ja potvrdjujem gore pomenuto za Eff Grip...
inace tiha,udobna,stabilna u krivinama.
205 55 r 16 kod mene presle 20 000 napred i 30 000 km nazad,ostalo 5 mm sare.
Mane- jedna se od skoro iskrivila i pocela da bruji- imam utisak da je prilicno nezna za rupe i bankine.
Na Corsi 14- ce Dura grip,za takav auto i vise nego dovoljne...presle tek 7-8 000 km ,utisak -odlicne.
Kakve ce biti posle 20 000 nemam pojma.
HTC
inace tiha,udobna,stabilna u krivinama.
205 55 r 16 kod mene presle 20 000 napred i 30 000 km nazad,ostalo 5 mm sare.
Mane- jedna se od skoro iskrivila i pocela da bruji- imam utisak da je prilicno nezna za rupe i bankine.
Na Corsi 14- ce Dura grip,za takav auto i vise nego dovoljne...presle tek 7-8 000 km ,utisak -odlicne.
Kakve ce biti posle 20 000 nemam pojma.
HTC
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Posto pocinje zimska sezona i svi krecu u nabavku zimskih guma, jedini ja kupujem letnje u ovom periodu
Sa fabricke dimenzije koju sam dobio uz auto 165/70/14 prelazim na dimenziju 185/60/14 na alufelne od 5,5 jota.
Hteo sam michelin ali odustajem od njega ne svidja ne mi se dezen gume u 14" dimenziji,

Odluka je pala na goodyear efficientgrip

i dunlop sp sport fastresponse

Sutra popodne idem u kupovinu guma tako da ce odluka pasti po principu vizuelno sta mi se vise svidi
posto po komentarima vidim da su i jedna i druga ekstra gume.
Jedno pitanje dali na ovu felnu

moze da stane guma dimenzije 165/70 felna je sirine 6jota. Hteo bi da napravim jedan lep alu rezervni tocak, ali nemam gumu u vecoj dimenziji, necu da kupujem posto imam 165 gume, a izbacio bi copavac.
Sa fabricke dimenzije koju sam dobio uz auto 165/70/14 prelazim na dimenziju 185/60/14 na alufelne od 5,5 jota.
Hteo sam michelin ali odustajem od njega ne svidja ne mi se dezen gume u 14" dimenziji,

Sutra popodne idem u kupovinu guma tako da ce odluka pasti po principu vizuelno sta mi se vise svidi

moze da stane guma dimenzije 165/70 felna je sirine 6jota. Hteo bi da napravim jedan lep alu rezervni tocak, ali nemam gumu u vecoj dimenziji, necu da kupujem posto imam 165 gume, a izbacio bi copavac.
- Sh@rance
Nasta treba da obratim paznju pri kupovini gume GY i Dunlopa konkretno mislim na zemlju gde je proizvedena? iz koje zemlje da ne uzimam?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Dunlop ti stize sa Tajlanda a GY iz Francuske u 185/60R14.
Na 320D kog cale vozi gume prave nenormalnu buku (njemu naravno me smeta a mene izludjuje). Mislim da gume nisu menjane otkako je auto uzet jer su ROF a ne verujem da je neko kupio ponovo ROF gume (auto odrzavaju ljudi iz njegove firme cala to naravno ne interesuje pa ni nema pojma). Ako su prve, presle su 75000km. Cak i ako su druge presle su mozda 40k sto je svakako mnogo. Jel mislite da se nesto na njima poremetilo ili da je nesto drugo u pitanju?
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ako prave buku, gume su se tzv nazubile iliti testerasto potrosile. Slikovito to izgleda ovako:

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Ukoliko se radi o prednjim gumam ,najcesci uzrok jesu amortizeri. Mada se ta pojava skoro uvek pojavljuje na zadnjim gumama. Moze da bude uzrok abs, amortizeri, lose rasporedjen teret u gepeku na dugim putovanjima....profesorPROST napisao:Testerasto habanje = loši amortizeri
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
I šta si pazario do kraja?Sh@rance napisao:Posto pocinje zimska sezona i svi krecu u nabavku zimskih guma, jedini ja kupujem letnje u ovom periodu![]()
Sutra popodne idem u kupovinu guma tako da ce odluka pasti po principu vizuelno sta mi se vise svidiposto po komentarima vidim da su i jedna i druga ekstra gume.
- Sh@rance
I na krajuMartin napisao:I šta si pazario do kraja?

Sad sam dosao kuci. Moj djunto je dobio nove letnje patike Michelin energy saver u fabrickoj dimenziji 165/70/14.
Hteo sam da uzmem 185/60/14 i da bude goodyear efficientgrip, ali posto sam dve gume dobio gratis mislio sam da mogu da biram dimenziju, dali su mi da biram proizvodjaca ali da ostane striktno ta dimenzija tako da sam dve dobio a dve kupio.
Nasao sam najjeftinije u GP Auto Shopu za 6500 po komadu montaza i demontaza besplatno 90din. ventil i 200 din balansiranje Alufelne. Goodyear Efficientgrip se ne pravi u dimenziji 165. Inace gledao sam i adac test pa je i to presudilo za ovaj model u ovoj dimenziji.
http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... 0_R14.aspx
Sad samo da sacekam Mart pa da ih stavim na kola sad su mi Michelin Alpin A4 na kolima izuzetno udobna i tiha guma u odnosi na fabricki Firestone avion
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Odlično!!!