Parkiranje
Re: Parkiranje
@Rakhil,Nema sta da ga dozivim, kada to i jeste. I to govorim iz perspektive nekoga koga su bas za to isto mnogobrojni prozivali godinama.
Ja to nisam radio ni sa 17-22,23 godine, kada sam se bahatio za sebe do zla Boga, niti sam imao toliko bola u kurcu za manje srecne od mene, pogotovo zdravstveno.
Ne mogu da verujem da se neko buni sto je neko, ko je imao toliko nesrece, da bude invalid, prosao jeftinije pri registraciji kola od njega.
Da on zeli da invalid plati koliko i on. Dakle, bio bi srecniji kada bi znao da je neko bez nogu morao da plati registraciju kola koliko i on.
I da je morao da trazi parking koliko i on, te da parkira 100m dalje.
Toliko nizak moralni, empatijski ili simpatijski stepen kod coveka se ne srece cesto, imao on 10 ili 90 godina.
Pavle, samim tim sto spominjes i hvalis se time koliko je tvoja porodica ucinila za invalide, govori mi o razlogu cinjenja, ako je to uopste i tacno, sto me ne zanima, niti menja stvar.
Lepo sam ti dobronamerno preporucio da ne pricas o tome, ali nisi prihvatio savet.
Svako ko kaze bilo sta, osim da bolesni trebaju da budu u jos boljoj poziciji je po meni samoziv, opet, da ne upotrebim ruznije reci.
Da si rekao da zelis da je tebi jeftinija registracija, jer je skupa, ok, ali ne, ti si rekao da ti smeta sto invalid placa manje od tebe.
To je u mojoj knjizi nedopustivo, a ti razmisli zasto, a ako ne mozes da skapiras, pitaj nekog drugara da ti objasni, sigurno ce neko pored tebe imati stav poput mog.
Iskopaj sebi oko ili odseci ruku, pa plati vozaca da te vozi u autu od 6000 kubika i ne kruzi parkingom.
Mada bi ostao problem to sto ne postoje svuda 2 parking mesta za invalide, pa mozda ne bi imao mesta da stanes, posto si rekao da ti toliko treba za parkiranje.
Ja to nisam radio ni sa 17-22,23 godine, kada sam se bahatio za sebe do zla Boga, niti sam imao toliko bola u kurcu za manje srecne od mene, pogotovo zdravstveno.
Ne mogu da verujem da se neko buni sto je neko, ko je imao toliko nesrece, da bude invalid, prosao jeftinije pri registraciji kola od njega.
Da on zeli da invalid plati koliko i on. Dakle, bio bi srecniji kada bi znao da je neko bez nogu morao da plati registraciju kola koliko i on.
Toliko nizak moralni, empatijski ili simpatijski stepen kod coveka se ne srece cesto, imao on 10 ili 90 godina.
Pavle, samim tim sto spominjes i hvalis se time koliko je tvoja porodica ucinila za invalide, govori mi o razlogu cinjenja, ako je to uopste i tacno, sto me ne zanima, niti menja stvar.
Lepo sam ti dobronamerno preporucio da ne pricas o tome, ali nisi prihvatio savet.
Svako ko kaze bilo sta, osim da bolesni trebaju da budu u jos boljoj poziciji je po meni samoziv, opet, da ne upotrebim ruznije reci.
Da si rekao da zelis da je tebi jeftinija registracija, jer je skupa, ok, ali ne, ti si rekao da ti smeta sto invalid placa manje od tebe.
To je u mojoj knjizi nedopustivo, a ti razmisli zasto, a ako ne mozes da skapiras, pitaj nekog drugara da ti objasni, sigurno ce neko pored tebe imati stav poput mog.
Iskopaj sebi oko ili odseci ruku, pa plati vozaca da te vozi u autu od 6000 kubika i ne kruzi parkingom.
Mada bi ostao problem to sto ne postoje svuda 2 parking mesta za invalide, pa mozda ne bi imao mesta da stanes, posto si rekao da ti toliko treba za parkiranje.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Nov 2014, 21:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pavle
- Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
- Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp
Nije u tome problem, ja sam se vise fokusirao na pricu o zloupotrebama, mene je jedino iznerviralo zato sto se izvlaci iz konteksta ono sto sam ja hteo da kazem... mislim ja sam kriv, jer sam na neciji posto jos jutros ili juce odogovorio, zapocinjajuci temu... koja nema veze sa parkiranjem... Pozdrav i tebi, sve najbolje !!!trojanac napisao:Pavle,
prihvati da si izneo stav koji ovde ne može biti prihvaćen. U pitanju je vrlo ozbiljna tema, a ti si krenuo neozbiljno. Pokušavaš da se prikažeš u drugom svetlu, ali ti ne ide. Niko ovde ne mislli ništa loše o tebi, upoznali smo te na okupljanju, ok si momak i drago nam je da si se pridružio forumu. Ipak, dozvoli, mlađi si i treba još puno toga da naučiš. Kreni od toga da ako 100% ljudi ovde smatra da nisi u pravu, onda nije do toga da si pogrešno shvaćen, već moraš malo da razmotriš stavove.
Hvataš se sad za olakšice prilikom registracije na invalida kao glavni argument i to je davno prežvakana tema. Niko ovde ne voli ljude koji to zloupotrebljavaju i lepo bi bilo kad bi se to moglo sprečiti. Ali to je sasvim nešto drugo u odnosu na ono kako je priča počela i gde si napisao da ti smetaju invalidska mesta. Razmisli još jednom.
Uzdravlje.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Super mi je ovo, kad završim fakultet, uzecu mali auto i parkiraću se lepo 
Posle kukate što vam lupe vrata.
Mora malo da se lupi ako krmak nije ostavio dovoljno mesta...

Boringly average, but also perfect for school run mums
Slažemo da svako ko koristi pogodnosti registracije vozila za invalide, a to nije, svesno krši osnovnu nameru zakonodavca.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Sto se lupanja tice, vecinom je to neko ko jednostavno gurne vrata, kao da ulece u crkvu da spreci vencanje, retko je iz opravdanih razloga, zato sto nema mesta da otvori normalno ista 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Ako ne znas,naucis.pavle napisao: a ja ne znam da li postoji minvan sa motorima 3,2 , 4,2 , 6,0 ili sa 200,300,400 konja plus terenska vozila se tako i registruju kao terenska, to je posebna kategorija !!!
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ch ... 63434.html
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Cekaj bre, pa bas si naglasio da komentarises samu ideju a ne zloupotrebe koja su druga prica????pavle napisao:Nije u tome problem, ja sam se vise fokusirao na pricu o zloupotrebama, mene je jedino iznerviralo zato sto se izvlaci iz konteksta ono sto sam ja hteo da kazem... mislim ja sam kriv, jer sam na neciji posto jos jutros ili juce odogovorio, zapocinjajuci temu... koja nema veze sa parkiranjem... Pozdrav i tebi, sve najbolje !!!trojanac napisao:Pavle,
prihvati da si izneo stav koji ovde ne može biti prihvaćen. U pitanju je vrlo ozbiljna tema, a ti si krenuo neozbiljno. Pokušavaš da se prikažeš u drugom svetlu, ali ti ne ide. Niko ovde ne mislli ništa loše o tebi, upoznali smo te na okupljanju, ok si momak i drago nam je da si se pridružio forumu. Ipak, dozvoli, mlađi si i treba još puno toga da naučiš. Kreni od toga da ako 100% ljudi ovde smatra da nisi u pravu, onda nije do toga da si pogrešno shvaćen, već moraš malo da razmotriš stavove.
Hvataš se sad za olakšice prilikom registracije na invalida kao glavni argument i to je davno prežvakana tema. Niko ovde ne voli ljude koji to zloupotrebljavaju i lepo bi bilo kad bi se to moglo sprečiti. Ali to je sasvim nešto drugo u odnosu na ono kako je priča počela i gde si napisao da ti smetaju invalidska mesta. Razmisli još jednom.
Uzdravlje.
A sa 2.001 motorom?pavle napisao: Dobro, a da li mozda znas koliko je razlika kada ti registrujes kola ili invalid do 2000 kubika, manje vise nikakva... A ti mi objasni sta ce invalidu auto sa 6.0 motor???
U odnosu na 1.999 motor oko 5x skuplja regularna registracija.
- pavle
Ja samo hteo da kazem da takve stvari postoje da bi drugi zloupotrebljavali, ja nikada ne bih registoravao tako kola u svom zivotu.. npr jer mi je to necasno i nemoralno... Ne smeta meni sto neko placa manje od mene, ja ako placam registraciju 2000 evra npr, ja placam ovako i onako u svakom slucaju... Nego sam ja se vise osvrnulo na pozadinu takvih stvari, koja svi znamo koja je....Naravno ako ti sebi prestavis da sam rekao samo - JA SE PARKIRAM NA 2 MESTA, STO DA ON UVEK IMA SLOBODNO MESTO, NEKA GA TRAZI, JA PRICAM LOSE O LJUDI KOJI PROPRATILI U ZIOTU- pa i ja bih za sebe rekao da sam samoziv, a ja uopste nisam rekao na taj nacin, ti si mogao meni da napises eee slusaj ja mislim da oni trebaju da imaju te dve stvari i da bude tako da se nista ne menja.... a ja ti kazem ok, ja smatram da neka prava gore navedenih osoba treba da se izmene, jer sta mislis koliko para u ovoj zemlji se na neki nacin utaji zbog takvih zloupotreba, koliko bi ova zemlja imala vise para da niko ne radi ko crno, da svi placaju sve dazbine, srazmerno svojoj ekonomskoj snazi, da ljudi ne vrse zloupotrebu prava ugrozenih grupa... Ja ne mislim da si ti Heroj, los momak i ako te lepo ne znam.... ali je veoma ruzno da izvrces iz konteksta i druge nazivas pogrdno!!!Xepoj87 napisao:@Rakhil,Nema sta da ga dozivim, kada to i jeste. I to govorim iz perspektive nekoga koga su bas za to isto mnogobrojni prozivali godinama.
Poslednja izmena od pavle u 13 Nov 2014, 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- pavle
Dobro, ako postoje takva kola i da nmg da se registruju kao teretna, onda moja greska.... ali mislim da ti primer sa americkim kolima nije bas skroz ok,,, ali milose ja pricam najvise o zloupotrebi i sta ljudi rade... sto se naprimer uvede na da kupei, kabrioleti, sedani da nmg da se registruju za invalide... npr... znam jednog decka ne bitno odakle sto ima 2,3 porsea, zivi blizu moje babe, pokazivao sam stefanu npr, i sto ide ljudima po komsiliku i nudi 200,300 evra da bi registrovali kola, to je po mom misljenju, jos gore ponizavanje tih ljudi... sto ih je drzavala dovela u to stanje, da ih jedan kriminalcic i narkodiler kupuje za 200,300 evra...Milos napisao:Ako ne znas,naucis.pavle napisao: a ja ne znam da li postoji minvan sa motorima 3,2 , 4,2 , 6,0 ili sa 200,300,400 konja plus terenska vozila se tako i registruju kao terenska, to je posebna kategorija !!!
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ch ... 63434.html
- pavle
da i krmak je bas kriv sto su neki parkinzi pravljeni u srbiji, kao da su jos 70e i da svi voze ficu i stojadina...Ji 4Tze napisao:Super mi je ovo, kad završim fakultet, uzecu mali auto i parkiraću se lepo
i uvek moze nesto da se lupi, samo neki ljud, grebu kljucem, lupaju vrata, lome brisace, buse gume, jer su p**ke!!
Poslednja izmena od pavle u 13 Nov 2014, 21:54, izmenjeno 1 put ukupno.
- pavle
pa pricao sam o celokpunoj situaciji i o jedno i o drugom, nebitno je vise jer sam ispao bahati lik koji mrzi inavalideGrujic napisao:Cekaj bre, pa bas si naglasio da komentarises samu ideju a ne zloupotrebe koja su druga prica????pavle napisao:Nije u tome problem, ja sam se vise fokusirao na pricu o zloupotrebama, mene je jedino iznerviralo zato sto se izvlaci iz konteksta ono sto sam ja hteo da kazem... mislim ja sam kriv, jer sam na neciji posto jos jutros ili juce odogovorio, zapocinjajuci temu... koja nema veze sa parkiranjem... Pozdrav i tebi, sve najbolje !!!trojanac napisao:Pavle,
Uzdravlje.
Poslednja izmena od pavle u 13 Nov 2014, 21:56, izmenjeno 2 puta ukupno.
ajde malo lock na ovu temu, nema vise smisla, svasta cemo procitati...
" sto se naprimer uvede na da kupei, kabrioleti, sedani da nmg da se registruju za invalide"

- pavle
Dobro nisam sve gore pobrojano nego sam i nepisemen, mozda ni osnovnu skolu nisam zavrsio???